Tribes of Europa

6.9 / 10
47 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Danny Wilde geeft "Tribes of Europa - Seizoen 1" een 5.5.
Geschreven door Danny Wilde op 27 februari 2021.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Tribes of Europa - Seizoen 1

Deze nieuwe Europese sciencefictionserie van Netflix is een vreemde mengelmoes.

In 2074 is het Europese continent door een wereldwijde black-out in 2029 volledig uiteengevallen. De mensen leven in verschillende stammen, die elk op basis van hun eigen filosofie proberen te overleven. De twee broers Kiano (Emilio Sakraya, Warrior Nun) en Elja (David Ali Rashed) en hun zus Liv (Henriette Confurius, Tannbach) leven samen met hun vader in een kamp genaamd Refugium, diep in een woud samen met hun stam de Origines. Ze proberen zoveel mogelijk in evenwicht met de natuur te leven en bemoeien zich weinig met andere stammen. Als een vreemd ruimteschip vlakbij hun kamp neerstort en ze besluiten om de zwaargewonde piloot te verzorgen, verandert hun vreedzame leven drastisch.

© Netflix


De gewelddadige Crows-stam heeft het ruimteschip uit de lucht geschoten en zij komen al snel achter de piloot en zijn bezittingen aan. De piloot neemt de jonge Elja in vertrouwen en vertelt dat er een grote ramp staat te gebeuren. Elja belooft de piloot om zijn kubus met daarin belangrijke informatie naar zijn thuisbasis, de Atlantische Ark, te brengen. Na eerst een naastgelegen kamp te hebben afgeslacht, zijn de Crows de Origines al snel op het spoor. Terwijl Elja met de kubus wegvlucht, vermoorden de Crows ook het merendeel van zijn stam. Alleen Liv weet als enige uiteindelijk ook te ontkomen, de rest van de Origines wordt gevangen genomen.

De Crows blijven uiteraard op zoek naar de kubus, een bij meerdere stammen berucht artefact, en daarom is Elja opgejaagd wild. Hij sluit zich met een list aan bij de rondreizende sjacheraar Moses (Oliver Masucci, Dark) en belandt van het ene avontuur in het andere. Ondertussen heeft Liv aansluiting gevonden bij de Crimsons, vrijheidsstrijders met onder andere de soldaten David (Robert Finster, Freud (2020) en Merk (Matteo van der Grijn, KLEM). Liv is vastbesloten om haar familie en stamgenoten te bevrijden uit de zwaar beveiligde hoofdstad Brahtok, het vroegere Berlijn.

Deze Duitse Netflix serie heeft flink leentjebuur gespeeld bij filmseries als The Hunger Games en Lord of the Rings. Zo is hoofdrolspeelster Liv een behendige boogschutter met een sterke wil en haar broertje Elja beschermt de kubus gelijk de heilige ring. Ondertussen laten de sadistische Crows hun gevangenen als slaven werken om het verslavende Wolk te oogsten. Ondanks de mooie sets oogt het helaas nergens origineel.

© Netflix


Er zijn soms aardige elementen, maar die blijven vooral hangen als een vorm van vreemde proefballonnetjes. In de eerste aflevering worden bijvoorbeeld in het begin al beelden getoond van latere afleveringen. Die herkennen we dan later in bijvoorbeeld aflevering drie en zes, maar ze hebben totaal geen doel gehad. De bevelhebber van de Crimsons lijkt gebaseerd te zijn op Dutchbat luitenant-kolonel Karremans en in één dialoog lijkt ook te worden gerefereerd aan de strategie van Dutchbat, maar daarna is dit idee weer verdwenen en neemt het verhaal een heel andere wending.

De afleveringen kijken wel lekker weg, dat komt dan niet door het verhaal, maar vooral door de actiescènes.

Het acteerwerk is redelijk, waarbij ik de jongste acteur David Ali Rashed het minst overtuigend vond. De afleveringen kijken wel lekker weg, dat komt dan niet door het verhaal, maar vooral door de actiescènes. Deze zijn goed gemaakt, de gevechten zijn sterk gefilmd en het geweld is realistisch. De sadistische scènes zijn soms heel expliciet, dus zullen wellicht niet aan iedere kijker zijn besteed. Ik geef de serie helaas maar een krappe voldoende, daarvoor is het geheel niet sterk genoeg. Met de zes afleveringen wordt het verhaal niet afgesloten, er zijn voldoende open eindjes en genoeg stof voor een tweede seizoen. Als dat tweede seizoen er komt, weet ik nog niet of ik dat ga bekijken.
Volg Tribes of Europa
Vorige aflevering
Chapter 6
Chapter 6
01x06
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TimGo10
27 feb 2021 18:33 -
Ik vond het juist een hele goede serie! Maar ergens snap ik je punten wel. Dit maakte het voor mij nog niet zo slecht, maar agree to disagree
Reageer

Nieuwste recensies

Star Wars Rebels - Complete serie

7.5

Life (2020) - Miniserie (DVD)

8

Kung Fu (2021) - Eerste aflevering

6.5

Miss Scarlet and the Duke - Seizoen 1

7

Marvel's WandaVision - Seizoen 1

7.5

The Head (2020) - Miniserie

5.5