Travelers (2016)

7.6 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Jasper Achterbergh geeft "Travelers (2016) - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Jasper Achterbergh op 28 december 2017.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Travelers (2016) - Seizoen 2

Het voordeel van een paar dagen kerst en vakantie is dat er tijd is voor ouderwets bingewatchen. Daarom stond tweede kerstdag, behalve een gezellige kerstmaaltijd met de familie, dit jaar in het teken van het tweede seizoen van Travelers. Een heerlijke scifi van Netflix die je in 12 afleveringen meeneemt in de wereld van tijdreizigers die in de 21ste eeuw ingrijpen om de mensheid van de toekomst te redden.

Op 17 oktober 2016 verscheen het eerste seizoen van Travelers op Netflix. De van oorsprong Canadese serie bevindt zich als het gaat om het thema tijdreizen in het goede gezelschap van series als Doctor Who en, actueler, Continuum.

In het eerste seizoen maakten we ,behalve met de hoofdpersonen, kennis met het principe waarop de serie bouwt, namelijk: reizigers (mensen) die vanuit een ver verleden naar onze tijd komen om de mensheid te redden. Ze worden hierbij aangestuurd door een Artificial Intelligence die ze de directeur noemen. Deze directeur overziet alle tijdslijnen en heeft een plan om de wereld te redden. De reizigers worden ingezet om dat plan te laten slagen. Als iemand op het punt staat om te overlijden neemt de reiziger het lichaam, en daarmee ook het leven van de betreffende persoon, over. De reizigers werken in teams van 5 personen, met elk hun eigen expertise. We volgen de levens en het werk van één van de reiziger-teams. Het team staat onder leiding van reiziger 3468, Grant MacLaren (Eric McCormack).

De principes achter de serie zijn wat mij betreft interessant genoeg om mij nu al 24 afleveringen aan de buis gekluisterd te houden.

In het tweede seizoen leren we meer over de principes achter het tijdreizen en volgen we de levens van Grant, Marcy, Carly, Trevor en Philip. Naast het werk dat ze doen om de mensheid te redden, volgen we de ontwikkeling binnen hun persoonlijke levens. In het tweede seizoen blijkt dat, in de tijd waar ze oorspronkelijk vandaan komen, er onenigheid is ontstaan over wat de beste aanpak is. Een groep rebellen neemt het op tegen de directeur en heeft zo een eigen agenda. De reizigers komen tussen de vechtende partijen in te zitten. Ondertussen blijkt ook in de 21ste eeuw een geduchte tegenstander actief.

Travelers komt dit tweede seizoen misschien nog wel beter tot zijn recht als in seizoen één. Er hoeft minder uitgelegd te worden én de verhoudingen tussen de missies en de persoonlijke levens van de reizigers zijn beter in balans. De meeste acteurs zijn overtuigend en hetzelfde geldt voor de verhaallijn. Het seizoen bouwt toe richting een mooie cliffhanger. En al heeft Netflix nog geen uitsluitsel gegeven er is genoeg reden om uit te kijken naar een derde seizoen.
Volg Travelers (2016)
Vorige aflevering
Protocol Omega
Protocol Omega
03x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_SeriePiraat
28 dec 2017 19:44 -
Top serie
Reageer
avatar_Isa1001
02 jan 2018 14:23 -
Leuke serie. Helaas zo bekeken.
Reageer
avatar_joycec
01 mrt 2018 12:24 -
Hopen dat er snel nieuwe seizoen komt. Mooie combi tussen actie en sf
Reageer
avatar_Pasjane
05 sep 2018 21:28 -
Leuke serie ben met pensioen bijna elke dag erna gekeken top
Reageer

Nieuwste recensies

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8

Outer Banks - Seizoen 2

7.5

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5