Travelers (2016)

7.6 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Henk Vernout geeft "Travelers - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Henk Vernout op 28 januari 2017.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Travelers - Seizoen 1

Protocol 2; Never discuss the future, live in the past –Grant


Het tijdreisimperium aan series wordt langzaam maar zeker steeds groter. Ook de zender Showcase waagt zich eraan. Maar is de Canadese serie Travelers (2016) er een die zich bij het rijtje van onder andere 12 Monkeys kan voegen?

Eerst even wat informatie over de serie zelf. In de verre toekomst ontdekken mensen hoe je het bewustzijn van iemand terug in de tijd kunt sturen via computers. De ‘Travelers’ nemen het bewustzijn van mensen over, precies op het moment dat die personen zouden overlijden. Deze Travelers worden naar de 21e eeuw gestuurd met een missie: de aarde redden van een, nog te gebeuren, catastrofale ramp.

De premisse van deze serie is veelbelovend en dat geldt ook voor de eerste aflevering. Doordat de serie erg zuinig is met haar informatie blijf je gissen, wat in de eerste aflevering erg goed werkt. Je zit op het puntje van je stoel, want er gebeurt veel. Maar die zuinigheid aan informatie is wel wat het grootste deel van het eerste seizoen en dus de serie de das om doet.

Hoe raar dit ook klinkt voor de mensen die de serie nog niet hebben gezien, de climax van de verhaallijn die het belangrijkste is, zit al ergens in aflevering vijf of zes. Nu hoor ik je vragen; maar wat gebeurt er de rest van het seizoen dan? Precies, dat is waar het dan ook mis gaat. De afleveringen die volgen kabbelen, met wat kleine verhaallijntjes, rustig door. Er zit geen opbouwende spanning in als het einde van het seizoen nadert.

© Netflix

Het is dan ook, in mijn beleving, een hele moeite om door het middelste gedeelte van het eerste seizoen heen te komen, maar tot mijn grote verbazing gebeurt er dan iets in de laatste aflevering, wat ik nooit verwacht had.

Hoe kabbelend en rustig het hele seizoen was, zo vol met actie, intrige en sterke verhaallijnen zit de laatste aflevering van seizoen één. Als ik alleen die laatste aflevering zou recenseren, scoorde hij met gemak een 8,5 of hoger. Echter gaat het in deze review niet alleen om de laatste aflevering.

De acteurs in Travelers 2016 zijn over het algemeen redelijk stabiel te noemen. Echter steken MacKenzie Porter, die Marcy speelt, en Eric McCormack, die FBI-agent Grant Maclaren speelt, er duidelijk bovenuit. Hun prestaties worden naarmate het seizoen vordert alleen maar beter.
Aan de andere kant van het spectrum valt slechts één acteur op die wat mij betreft thuis had kunnen blijven: J. Alex Brinson. Hij speelt de politieagent Jeff Conniker en dat is zó ongeloofwaardig en gespeeld. Elke zin die hij zegt lijkt hij met nog meer stereotypering te overgieten. Jammer.

Voor sciencefiction maakt de serie vrij weinig gebruik van special effects, maar degene die ze gebruiken zijn prima. Ook de sets, de muziek en het camerawerk zijn over het algemeen voldoende. Alhoewel de camera bij verschillende afleveringen onnodig veel trilt, iets wat eigenlijk niet kan bij een professionele serie van een zender als Showcase.

Al met al ben ik erg verdeeld over de serie. Hoewel de eerst en de laatste aflevering, en dan met name de laatste, veel indruk maakten, zorgt de bulk van het seizoen voor een beduidend lager cijfer. Op het moment van schrijven is er nog niets bekend over een tweede seizoen, maar mocht dat van dezelfde kwaliteit zijn als de laatste aflevering dan ontstaat er een pareltje waar alle sci-fi liefhebbers naar móéten kijken.

Maar voor nu: een 6,5!
Volg Travelers (2016)
Vorige aflevering
Protocol Omega
Protocol Omega
03x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_maussie00
29 jan 2017 20:51 -
Ik ben al bij aflevering 4 afgehaakt. aflevering 1 was inderdaad best gaaf, maar daarna zaten er voor mij teveel rare dingen in.
Reageer

Nieuwste recensies

Behind Her Eyes - Seizoen 1

6.5

Lupin - Seizoen 1

8

Bloodlands - Eerste aflevering

7.5

Tunn Is (Thin Ice) - Seizoen 1

7

The Wilds - Seizoen 1

7

The Legend of Korra - Seizoen 2

8