Traces

7.5 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Frederika Reihs geeft "Traces - Seizoen 1 (DVD)" een 8.
Geschreven door Frederika Reihs op 13 oktober 2020.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Traces - Seizoen 1 (DVD)

Traces is een Britse misdaadserie gebaseerd op het verhaal van de bestsellerauteur Val McDermin. Wanneer Emma voor een baan als laboratorium assistent terugkeert Schotland komt ze haar verleden tegen. Ze schrijft zich in voor een cursus forensische wetenschap en komt tot een schokkende ontdekking met betrekking tot de dood van haar moeder. Ze leert mensen kennen, nieuwe en oude vrienden, die ervoor zorgen dat haar moeders dood misschien wel eindelijk opgelost kan worden.

© UKTV Gold


Molly Windsor (Cheat) speelt in deze serie de rol van Emma. Een rol die prachtig door haar vertolkt wordt. Een jonge, soms onzekere vrouw, die sterk genoeg in haar schoenen staat om het verleden op te rakelen en te worden geconfronteerd met de forensische feiten van de moord op haar moeder. De spanning wordt goed vastgehouden door deze zes afleveringen heen wanneer Emma steeds een nieuw puzzelstuk vindt die haar kan helpen om de moordenaar te vinden.

De serie speelt zich af in Dundee, Schotland. Deze setting wordt perfect neergezet door de cast met uitmuntende accenten die me zo in Schotland wanen. En niet alleen de setting, maar ook de correctheid van de serie is indrukwekkend. Het forensische aspect in deze serie is zoveel beter dan andere series, zo waarheidsgetrouw en gedetailleerd.

Traces was voor mij werkelijk een beleving. Een serie waar je, als je eraan begint, het liefst meteen wil uitkijken. Zeker ook door de vrij korte totaalduur van de serie aangezien het maar uit zes afleveringen van 45 minuten bestaat. Maar het verhaal had ook niet langer moeten duren. Het was lang genoeg voor een goede opbouw van spanning en de nodige cliffhangers op het einde van de afleveringen, en er zaten redelijk wat plot twisten in die het interessant hielden. Voor mij was dit een zeer geslaagde serie. Hoewel de dialogen soms wat lastig te verstaan waren door het zware accent droeg dit bij aan de sfeer, die de serie maakt tot wat het is.

The Evidence Doesn't Lie. People Do.

De dvd-box is een echte eye catcher. Zonder iets te lezen weet je dat het om een misdaadserie gaat. En vooral de tekst voorop trekt direct het juiste publiek aan. Als je dus op zoek bent naar een serie die de balans vindt in forensisch bewijs en het drama rondom moord, dan is dit zeker jouw serie.
Volg Traces
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_eagleye
14 okt 2020 03:05 -
Ik heb de serie ook gezien en vond het prima. Goed verhaal, goed geacteerd en een leuke setting.
Reageer

Nieuwste recensies

Search Party (2016) - Seizoen 3

9

Commando’s - Seizoen 1

7

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8