Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Traces - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 15 april 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Traces - Seizoen 1

Traces is een goede serie die een beter plot had verdiend.

Wat is dat toch met televisieseries die een spannende opbouw weten te verpesten met een te gehaast in elkaar gezet einde. Ook dit Schotse drama weet daar niet aan te ontsnappen. De start is veelbelovend. Dit komt mede door de sfeer die doet denken aan een mix van Bones en Silent Witness. Traces weet de spanning goed op te bouwen, maar het einde is dus aardig voorspelbaar.

Emma Hedges (Molly Windsor, Cheat) keert terug naar Schotland. Ze heeft daar een nieuwe baan als laborant gevonden. Onderweg komt ze in een file omdat iemand zelfmoord pleegt door van de brug af te springen. Later blijkt dit een belangrijke zaak voor het laboratorium waar zij voor gaat werken. Daarnaast wordt Emma geconfronteerd met haar eigen verleden. De moord op haar moeder is nooit opgelost. Daar wil Emma verandering in brengen. De weerstand die dat oproept maakt haar alleen maar daadkrachtiger.

Als Emma Daniel (Martin Compston, Line Of Duty) tegenkomt lijkt zij, na een korte periode van weerstand, haar soulmate gevonden te hebben. Als blijkt dat Daniel verbonden is aan de zelfmoord en de zaak waaraan haar laboratorium werkt wordt de relatie complex en intens. Dat wordt nog erger als zijn vader in beeld komt.

Traces herbergt een aantal clichés

De mentor op het werk van Emma, professor Sarah Gordon (Laura Fraser, Loch Ness), heeft de moord op Emma's moeder als voorbeeld gebruikt voor het digitale inwerkprogramma. Door schuldgevoel brengt Sarah Emma in contact met politieagent Neil (Michael Nardone, Will) die haar helpt in haar zoektocht naar de moordenaar. Natuurlijk blijkt de zaak die onderzocht wordt door Sarah verbonden met de moord op Emma's moeder.

Traces herbergt een aantal clichés, zoals de verbondenheid tussen de verschillende zaken. Het haalt de eindscore wat naar beneden. Positief is de kwaliteit van acteren. De spanning is tot de laatste aflevering voelbaar. Het einde is helaas iets te makkelijk gekozen, maar daar hebben tegenwoordig meer televisieseries last van. Door de iets andere aanpak, zo staat deze keer niet de politieagent centraal, heeft Traces een verrassend verhaal vanuit een ander perspectief. Het gevoel dat er meer gebeurd dan dat Emma weet, zoals in haar relatie met haar vader en haar vriendin, maakt dat je dit seizoen in een keer uit wil kijken. Traces is een goede serie die een beter plot had verdiend.
Video on youtube
Volg Traces
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Traces