Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
anonymous geeft "Toy Boy - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door anonymous op 16 april 2020.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Toy Boy - Seizoen 1

Wat je ziet is wat je krijgt; een gezegde, die totaal niet slaat op de nieuwe Spaanse serie Toy Boy. Elke foto die je ziet over Toy Boy laat halfnaakte mannen zien, en de trailer zit vol stripacts en sexy scenes. Ik dacht dus te gaan kijken naar een Spaanse versie van Magic Mike. Mooi dat ik niet kreeg wat ik zag.

Het woord toyboy is er om de relatie aan te duiden tussen een oudere vrouw en een jongere man. Hugo Beltrán (Jesús Mosquera) voldoet aan die beschrijving; hij is namelijk de minnaar van de oudere, getrouwde Macarena Medina de Solís (Cristina Castaño, The Mallorca Files). Maar aan hun band komt abrupt een eind als Hugo, nadat hij met Macarena een seksfeest heeft bezocht, op zijn boot wakker wordt en een brandend lijk aantreft op het dek. Het lichaam is van de man van Macarena, en zonder herinneringen aan die avond en met een snelle rechtszaak, verdwijnt Hugo voor vijftien jaar achter de tralies.

Zeven jaar na de veroordeling van Hugo, krijgt de jonge advocate Triana Marín (María Pedraza, La Casa de Papel) het dossier van Hugo van haar bazin toegeschoven. Triana wordt gevraagd om de zaak van Hugo opnieuw te bekijken, en al snel ontdekt ze dat er veel mis is gegaan tijdens de rechtszaak. Hugo komt, in afwachting van zijn proces, vrij en vertrekt naar Marbella, waar hij weer in contact komt met de mensen uit zijn verleden.

Toy Boy
© ATRESplayer Premium


Hugo zou Hugo niet zijn als hij niet ook zelf op onderzoek uitgaat. Samen met zijn beste vriend en ex-politieagent Iván (José de la Torre) ontdekt hij dat er opzet in het spel is. Hugo moet alles op alles zetten om dat te kunnen bewijzen, en de hulp van Triana is daarbij hard nodig. Maar hoe bewijs je iemands onschuld, als diegene al door het publiek, de media en de rijkste familie van Marbella veroordeeld is.

Naast Hugo, krijgen ook de andere strippers uit Inferno te maken met hun eigen persoonlijke problemen. Zo ontmoet de stomme stripper Jairo (Carlo Costanzia) de zoon van Macarena Andrea (Juanjo Almeida). De twee bouwen een band op, die bol staat van geestelijk lijden, vriendschap, verdriet en gesprekken met gebarentaal. Daarnaast heeft Ivan last van een bende, die hem blijft achtervolgen.

Vechten voor vrijheid

Toy Boy is niet wat je denkt dat het is. Er zitten stripacts in de serie, en om eerlijk te zijn, zijn niet alle strippers geschikt om te werken bij de Chippendales, maar dat mag de pret niet drukken. Die acts staan haast los van een verhaal, dat je als kijker op het puntje van je stoel laat zitten. Ik wilde weten hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zat, en genoot onderweg daar naartoe van een verhaal vol drama, familie intriges, liefde, broederschap, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, vechten voor vrijheid en vriendschap.

Toy Boy is een serie vol plottwisten, waarbij je steeds op het verkeerde been wordt gezet. Na aflevering acht dacht ik dat het verhaal klaar was, maar tot mijn verbazing kwamen er nog vijf afleveringen achteraan, en daardoor werden de verhaallijnen nog verder uitgewerkt.

De meeste acteurs uit Toy Boy hebben geen acteerervaring, want zo stond hoofdrolspeler Jesús Mosquera, voordat hij ging acteren op het voetbalveld en kwam hij uit voor Real Betis. Van sommige acteurs, die vooral de kleinere rollen spelen, is het acteerwerk niet heel goed, maar met name de rollen van Hugo, Triana, Jairo, Ivan en Andrea komen heel geloofwaardig over en die acteurs nemen je mee in hun emotionele achtbaanrit.

Toy Boy
© ATRESplayer Premium


Het doet me met vlagen denken aan The Night Manager en Riviera

Toy Boy heeft dertien afleveringen en het doet me met vlagen denken aan The Night Manager en Riviera, terwijl me soms het La Casa gevoel bekend voor komt. Toy Boy is voor mij een serie, die ik vaker wil zien, en waarbij ik hoop dat er een tweede seizoen komt, want naar mijn idee is het verhaal van Hugo en zijn vrienden nog lang niet klaar. Ik heb genoten van de verhaallijnen, en dan vooral die van Jairo en Andrea. De spanning was soms om te snijden en zoals in menig serie zit ook hier iemand in die me doet denken aan Arturito van La Casa; een geniepig mannetje, die zorgt voor onrust en verdeeldheid.

Dus, pak een glas drinken, zet een bak chips op tafel en begin met kijken naar Toy Boy, laat je verrassen door de verhaallijn en zie dat wat je ziet, niet altijd is wat je krijgt. Soms krijg je zoveel meer dan dat. Baan je een weg door de duistere wereld, die prostitutie, rijkdom en hebzucht heet, en zie hoe de rijken van Marbella een smerig spel spelen.

Al vanaf het begin dat Toy Boy op Netflix staat, heeft de serie steeds in de dagelijkse top tien gestaan, en naar mening is dat geheel terecht.
Volg Toy Boy
Vorige aflevering
Opportunities
Opportunities
02x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_thoontje
17 apr 2020 09:13 -
Soms een beetje langdradig maar zeker een leuke serie, een 8 is voor mij voldoende
Reageer
avatar_Linda1969
23 apr 2020 08:41 -
na aanleiding van deze recensie de serie bekeken, het is zoals hij het verteled het is geen super acteer ewrk maar je wordt wel in het verhaal meegenomen door de acteurs, leuke serie hoop dat er meer komt
Reageer
avatar_Rennie1981
08 sep 2020 22:41 - 22 sep 2021 04:49
Ik ga hem dan toch maar kijken denk ik. Zoals je de serie beschrijft klinkt hij erg spannend. Ik was juist wat afgehaakt door al chippendales-fotos. :-). Was in de veronderstelling dat de serie wat te standaard zou zijn. Ik ben om!
Reageer
Toy Boy