Leuk?
0
5
Bekijk stemmen

Tokyo Vice na twee seizoenen gecanceld door HBO Max

De HBO Max-serie Tokyo Vice is na twee seizoenen gecanceld.

Het nieuws werd onthuld tijdens een Produced By panel in de Fox Studios met als deelnemers HBO Max Head of Original Content, Sarah Aubrey, Tokyo Vice bedenker J.T. Rogers en uitvoerend producent/regisseur Alan Poul.

Tokyo Vice

Een woordvoerder van HBO Max zei in een verklaring over het afscheid van de serie: "Van het rijkelijk geschreven materiaal van Tokyo Vice tot de prachtig gecomponeerde opnames en de doorleefde optredens, de zorg en creativiteit van deze enorm getalenteerde cast en crew schittert in elk beeld van de serie. We bedanken J.T., Alan, Ansel, Ken, Fifth Season en Wowow voor hun samenwerking aan deze volstrekt unieke moderne noir thriller."

Rogers en Poul voegden eraan toe: "De afgelopen vijf jaar heeft HBO Max ervoor gezorgd dat we ons verhaal konden vertellen. Ze hebben ons door dik en dun gesteund. Niet alleen hebben ze ons deze twee seizoenen gegeven, ze zeiden ja toen we vroegen om seizoen één te eindigen met een reeks cliffhangers, en ze zeiden ja toen we vroegen om twee extra afleveringen zodat we het vliegtuig konden laten landen op de manier die J.T. altijd voor ogen had gehad.

We zijn niet alleen HBO Max dankbaar, maar ook onze partners van Fifth Season, die de serie over de hele wereld hebben verkocht en er een wereldwijd succesverhaal van hebben gemaakt. Ze hebben altijd met ons meegedacht en ons de garantie gegeven dat we de serie konden maken die we wilden maken. De reacties van zowel de pers als de fans, in het bijzonder op seizoen twee, zijn overweldigend geweest. Het was opwindend om te merken hoezeer kijkers zich betrokken voelden bij onze personages en om te horen hoe ze schreeuwden om meer.

We weten dat er meer verhaal te vertellen is. Natuurlijk zullen we zien wat de toekomst brengt, maar we zijn inderdaad dankbaar dat we dit verhaal tot nu toe hebben kunnen delen op HBO Max."

In Tokyo Vice speelt Ansel Elgort een westerse journalist die voor een krant in Tokio werkt. Hij neemt het op tegen een van de machtigste misdaadbazen van de stad.

Tokyo Vice werd voor het eerst uitgezonden in 2022 en werd oorspronkelijk opgenomen tijdens Covid. De vertraging tussen de seizoenen kwam door het opvoeren van de productie in Japan per Poul en de grotere bestelling van tien afleveringen.

Aubrey vertelde dat Tokyo Vice een van de eerste series was die ze kocht voor HBO Max. Rogers was bevriend met de auteur Jake Adelstein. De twee hadden elkaar ontmoet tijdens hun opleiding tot chauffeur. Adelstein versloeg, net als Elgort, de Yakuza als journalist in Japan. Poul deelde de uitdagingen van het filmen in Japan, een ervaring die teruggaat tot zijn dagen op de set van de Michael Douglas-film Black Rain uit de jaren tachtig.
Vorige aflevering
Endgame
Endgame
02x10
Leuk?
0
5
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Futsudo
11 jun 2024 12:58 -
Jammer dat Tokyo Vice gecanceld is door HBO Max maar ik hoop toch dat iemand anders in de toekomst verder zal gaan met deze serie.
Reageer
avatar_E71
18 jun 2024 11:03 -
Goede beslissing wat mij betreft. Het verhaal is verteld. Ik vond het erg goed maar zag dit niet als een serie die je verder uit had willen smeren. Denk dat dat had afgedaan aan de kwaliteit van de serie.
Reageer
avatar_Futsudo
18 jun 2024 12:32
Volgens mij is er nog genoeg te vertellen.

Kwam het volgende nieuws tegen:

De showrunners achter misdaaddrama Tokyo Vice hebben onthuld dat de serie mogelijk terugkeert voor een derde seizoen, ondanks de recente annulering door HBO Max.
Reageer
avatar_E71
18 jun 2024 22:22
Wat valt er nog te vertellen dan?
Reageer
avatar_Futsudo
19 jun 2024 00:12
Bijgewerkt op: 19 jun 2024 02:21
Onder andere bijvoorbeeld Tokyo Noir – In and out of Japan’s Underworld. Dit zal gaan over Jakes levensgevaarlijke avonturen sinds zijn vlucht voor Goto.

Het boek The Last Yakuza – Life and Death in The Japanese Underworld. Schrijven over de yakuza is altijd ‘een uitdaging’, staat in het voorwoord, en ook Goto komt hier prominent in voor.

Goto, boeddhapriester en ex-yakuza is volgens de FBI in het geheim nog steeds betrokken bij de maffia.
Reageer
avatar_E71
20 jun 2024 15:53
Zou kunnen ja, zou kunnen... Maar ik heb er vrede mee dat ze deze serie niet doorzetten. Ik vond het goed voor wat het was. Gelukkig valt er nog genoeg te zien 👍
Reageer
Tokyo Vice