Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Netflix koopt Manchester City-documentaireserie Together: Treble Winners

De zesdelige documentaireserie over het seizoen 2022-2023 van het Premier League-team begint volgende maand.

Netflix neemt het op tegen de Premier League met een documentaireserie over een van de topteams van de competitie, Manchester City FC.

De streaminggigant heeft de zesdelige documentaireserie Together: Treble Winners, die het team volgt tijdens hun kampioenschap in 2022-2023, aangekocht. De serie liet de camera's draaien toen ster Erling Haaland aankwam bij het team, en tijdens het voorseizoen in de VS, helemaal tot en met de laatste weken van het seizoen, de FA Cup-finale in Wembley Stadium en de eerste Champions League-finale van de club in Istanbul.Together: Treble Winners debuteert dinsdag 2 april wereldwijd op Netflix en is geproduceerd door het interne productieteam van de club, City Studios.

"Manchester City heeft een innovatieve en toonaangevende aanpak gecentreerd rond onze in-house creatieve en productie hub, City Studios, en het is een bewijs van het talent en harde werk van het team dat de nieuwste documentaireserie zal worden uitgebracht op Netflix," zei Nuria Tarre, chief marketing en dan experience officer bij City Football Group, in een verklaring.

"De club was de eerste die camera's achter de schermen toeliet in 2018 met All or Nothing: Manchester City en in de afgelopen vier jaar hebben we elk seizoen een besloten crew gehad die ons team volgde om de beste, exclusieve content te maken die normaal gesproken niet in het voetbal te zien is. De aankondiging van vandaag is de volgende stap in onze reis als een van de toonaangevende wereldwijde organisaties van sportentertainment en we hopen dat onze fans en iedereen over de hele wereld ervan geniet.

"Het winnen van de Treble was echt een speciaal moment voor deze club en iedereen die erbij betrokken was, van onze spelers, onze coaches en onze medewerkers, die elke dag zo hard hebben gewerkt om te bereiken wat we hebben bereikt," voegde Manchester City Manager Pep Guardiola toe. "Ik ben er zo trots op dat we blijven vechten voor ons succes, voor de volgende trofee, voor de volgende wedstrijd. We zullen ons deze ongelooflijke tijd altijd herinneren en ik hoop dat onze fans dat ook doen als ze naar deze nieuwe serie kijken."

Netflix is waarschijnlijk de grootste afnemer van sportdocumentaires, met series over competities, teams en spelers in de NFL, MLB, NBA, NASCAR, Formule 1, pro tennis en andere sporten. De Premier League was tot nu toe echter nog niet het onderwerp van een documentaireserie, hoewel een van de grootste sportdocumentaires van Netflix vorig jaar het leven van de legendarische Manchester United-ster en Miami F.C.-eigenaar David Beckham betrof.
Vorige aflevering
We're going to win.
We're going to win.
01x06
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_JanWillemK
26 maa 2024 16:00 -
Geweldige prestatie van het team. Het seizoen waarin City zijn allereerste champions league wint en met fantastische spelers zoals onder andere Grealish, de altijd nuchtere gozer, Haaland de geweldige doelpunten machine en Kevin de Bruyne met zijn magistrale passes.
Reageer
avatar_Futsudo
05 Mei 2024 16:06
Sjeik Mansour, de eigenaar van Manchester City, was in Istanbul voor het eerst in dertien jaar tijdens de finale van de Champions League 2022-2023 van zijn ploeg aanwezig. Alsof hij wilde zeggen: nu moet het eindelijk eens gebeuren. Manchester City investeerde 632,2 miljoen euro in de basiself. Falen leek verboden. ‘Ik hoef hier niet flauw over te doen’, gaf Pep Guardiola volmondig toe. ‘Zonder het geld van Abu Dhabi had ik hier niet gezeten. Het geld heeft deze club groot gemaakt.

In 2015/16 brak voor het eerst Manchester City door in de top vijf van rijkste clubs.

Denk eerder dat het dan wel een keer tijd zou worden om alles te winnen, dan dat het een geweldige prestatie is.
Reageer
Together: Treble Winners