Three Pines

7.5 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Sharon Vermeesch geeft "Three Pines - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Sharon Vermeesch op 20 januari 2023.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Three Pines - Seizoen 1

Three Pines is een tv-adaptatie van de boekenreeks ‘Chief Inspector Gamache’ van auteur Louise Penny. Het is een detectiveserie die zich afspeelt in het gelijknamige stadje met een prachtig landschap waar verrassend veel moorden worden gepleegd.

De serie speelt zich af in Quebec, Canada, en opent met een demonstratie van een groep mensen die om aandacht en gerechtigheid vraagt voor vermiste en vermoorde inheemse vrouwen. Net als in Amerika, is in Canada de kans om als inheemse vrouw vermist te raken of vermoord te worden een stuk groter dan voor niet-inheemse vrouwen. Daarbij wordt maar een klein percentage van deze zaken opgelost. De rode draad van de serie is de vermissing van de inheemse tiener Blue Two-Rivers. De politie besteedt geen aandacht aan haar zaak en reageert zelfs geïrriteerd op de mensen die hiervoor demonstreren. Dit is waar hoofdinspecteur Armand Gamache (Alfred Molina, Maya and the Three) in beeld komt. In tegenstelling tot zijn collega’s, reageert hij met compassie en vriendelijkheid op de inheemse bevolking. Hij belooft Blue’s familie om haar te zoeken en de zaak op te lossen.

Three Pines
© Prime Video


Naast deze rode draad zijn er nog vier losse moordzaken. Elke zaak wordt behandeld in twee afleveringen. Al deze moorden vinden plaats in het idyllische stadje Three Pines. De verschillende bewoners van deze stad komen dan ook gedurende het hele seizoen terug. Vanaf de eerste introductie met deze soms excentrieke bewoners krijg je als kijker al het gevoel dat zij iets te verbergen hebben. Of zijn ze gewoon niet zo happig op buitenstaanders?

Vanaf de eerste introductie met deze soms excentrieke bewoners krijg je als kijker al het gevoel dat zij iets te verbergen hebben.

Aan Gamache en zijn team, detectives Jean-Guy Beauvoir (Rossif Sutherland, Reign (2013)) en Isabelle Lacoste (Elle-Máijá Tailfeathers), de taak om zowel de moordzaken als Blue’s vermissing op te lossen. Ze worden hierbij geholpen door de jonge en ongemakkelijke politieagente Yvette Nichol (Sarah Booth, Transplant).

Bij elke aflevering leren we de bewoners beter kennen en ontdekken we dat bijna iedereen wel een geheim met zich meedraagt. Maar wie is, of zijn, nou daadwerkelijk schuldig? Dat is niet altijd degene die zich op het eerste oog het meest verdacht gedraagt. Als kijker blijft het interessant om met Gamache en zijn team uit te vogelen wie de dader is en wat zijn of haar motief is. Je hoeft niet te lang in spanning af te wachten aangezien elk hoofdstuk uit twee afleveringen bestaat en de dader in de tweede aflevering ontmaskerd wordt. Persoonlijk vind ik dit een heel prettig aspect van de serie; het tempo blijft er goed in en het wordt daardoor niet langdradig.

In de laatste aflevering van het seizoen wordt uiteraard weer een moordzaak opgelost, maar komen we er ook achter wat er met Blue is gebeurd. Hartverscheurend voor haar familie, maar ook ontzettend heftig voor Gamache. Niet alleen de inwoners van Three Pines dragen een geheim met zich mee, maar ook iemand heel dicht bij Gamache.

Zelf heb ik de boeken niet gelezen, dus ik kan niet beoordelen in hoeverre het verhaal en de personages in de serie overeenkomen met de boeken van Louise Penny. Ik vond het in ieder geval een prima serie; geen uitblinker, maar wel een redelijk verhaal en goed acteerwerk. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige landschappen van het Canadese Quebec. Ik raad liefhebbers van detectiveseries zeker aan om Three Pines te bekijken.

Het eerste seizoen van Three Pines bestaat uit acht afleveringen en is te zien op Prime Video. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of Three Pines een tweede seizoen krijgt.
Video on youtube
Volg Three Pines
Vorige aflevering
The Hangman (2)
The Hangman (2)
01x08
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Futsudo
20 jan 2023 18:24 - 20 jan 2023 17:32
Bedankt voor deze duidelijke, tevens meteen ook je eerste, recensie van deze serie die ik al in mijn kijklijst had staan.
Reageer
avatar_tweemaalh
20 jan 2023 21:52 -
Mooie eerste recensie! Welkom bij de club!
Reageer
avatar_SLP
20 jan 2023 22:14
Thanks! :)
Reageer
avatar_eagleye
21 jan 2023 02:14 -
Wij zijn de serie aan het volgen en hebben nu drie van de vier verhalen gezien. Deze serie is een aangename verrassing om naar te kijken. Goede verhaallijnen, acteurs die hun vak verstaan en in inderdaad prachtige plaatjes van de omgeving. Van mij mag er een tweede seizoen komen.
Reageer
avatar_Olga2000
21 jan 2023 12:37 -
Ik heb alleen eerste verhaal gezien. Dergelijke serie. Leuk om naar te kijken. Een paar verrassende wendingen, al zag ik de dader van mijlen ver aankomen. Serie gaf mij een beetje gevoel van Midsummer Murders.
Reageer
avatar_Isa1001
25 jan 2023 11:50 -
Leuke wat aparte serie.
Maar ik kan op Prime maar 6 van de 8 afleveringen zien. Afl 7 en 8 zijn momenteel niet beschikbaar.
Reageer
avatar_SLP
25 jan 2023 13:48
Deze worden waarschijnlijk volgende week online gezet. Er worden twee afleveringen per week uitgezonden en in Nederland liepen we 5 weken achter tov US. Waarbij aflevering 1+2 in US op 2 december werden geplaatst, was dat in Nederland 9 januari.
Reageer
Three Pines