This Is Us

8.4 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Christel van der Spoel geeft "This Is Us - Eerste aflevering" een 9.5.
Geschreven door Christel van der Spoel op 9 december 2016.
Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

This Is Us - Eerste aflevering

Met al zoveel mooi kijkmateriaal op de beeldbuis is het moeilijk om een serie te creëren die zich onderscheidt van andere shows. Toch wist de hartverwarmende trailer van This Is Us deze klus wel te klaren en ging de trailer binnen een mum van tijd viraal. Diverse media bejubelden de komst van de nieuwe serie en kijkers schepten hoge verwachtingen van de show. Deze veronderstellingen over de serie waren juist. Zelden zag ik een pilotaflevering die zo goed in elkaar zit. De eerste aflevering van de nu al populaire serie zat boordevol emotie, humor en verrassingen.

De eerste aflevering van This Is Us begint met het vieren van de verjaardagen van vier zesendertigjarigen. Voor ieder van hen is dit de eerste dag van hun nieuwe leven. Rebecca (Mandy Moore, Red Band Society) is getrouwd met Jack (Milo Ventimiglia, Gilmore Girls) en staat op het punt te bevallen van een drieling. Kate (Chrissy Metz, American Horror Story) gooit het roer drastisch om en besluit dat het tijd wordt om wat te doen aan haar overgewicht. Randall ( Emmy winnaar, Sterling K. Brown, Army Wives) wil niet langer gissen naar wie zijn biologische vader is en besluit hem op te zoeken. Kevin (Justin Hartley, Mistresses ) speelt het hoofdpersonage in de show The Manny en tijdens een zenuwinzinking neemt hij per direct ontslag en gaat hij op zoek naar een nieuwe acteeruitdaging. Kortom genoeg materiaal om een eerste aflevering mee te vullen.

In een tijd waarin superhelden-/politie-/sci-fi-/ziekenhuis- en actieseries razend populair zijn, voelt This Is Us als de frisse wind waar veel serieliefhebbers aan toe zijn. De pilotaflevering was zowel lachwekkend als een echte tranentrekker. Ieder karakter dat je in de serie ziet, weet hun verhaal goed over te brengen dat je je meteen inleeft in hun situatie. Na het zien van iedere scène in de pilot wil je over elk personage meer weten. Voor degenen die altijd met veel plezier naar de afleveringen van Parenthood of Brothers and Sisters keek, is deze serie een echte aanrader!

Wanneer je denkt dat de eerste aflevering niet beter kan, eindigt de aflevering met een enorme twist die je kippenvel geeft en je doet hunkeren naar de volgende uitzending van de show. This Is Us -gebaseerd op de eerste aflevering- is zeker binge-watch materiaal en heeft absoluut de potentie om een hitserie te worden. De eerste aflevering was zo goed dat ik benieuwd ben of de serie dit niveau de rest van het seizoen ook kan volhouden.
Volg This Is Us
Vorige aflevering
The Adirondacks
05x16
Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Jonesz1984
09 dec 2016 14:14 -
top serie! Bizar hoe je na 1 episode gelijk meeleeft met bijna alle karakters. En ja het einde, kippenvel. Ik zal je zeggen, het wordt alleen maar mooier en ontroerender. Voor mij de beste serie van het jaar
Reageer
avatar_ChristelS
09 dec 2016 18:57
Absoluut! Ik heb net aflevering 10 gezien en wat was het fantastisch!
Reageer
avatar_RLS90
09 dec 2016 18:18 -
Ik ben nu bij aflevering 6 en de serie houdt het gevoel vast. Knap hoe ze het voor elkaar krijgen alsof je de karakters echt kent. De verhaallijnen gaan langzaam, maar dit stoort niet. Het persoonlijke aspect geeft iets bijzonders waardoor deze serie absoluut mijn nieuwe favoriete serie is van dit seizoen.
Reageer
avatar_ChristelS
09 dec 2016 18:57
True that!
Reageer
avatar_anonymous
09 dec 2016 23:30 -
Ik heb aflevering 10 nog te gaan, maar wat een prachtige serie. Mooi verhaal, mooie mensen, echte emoties. Ik ben d'r gek op.
Reageer
avatar_Bartwin
11 dec 2016 17:18 -
Prachtige pilot aflevering maar door het seizoen heen blijkt het wel iets lastiger om het hoge niveau vast te houden. Maar nog steeds voldoende om tot de betere series van 2016 te behoren.
Reageer

Nieuwste recensies

Marvel's The Falcon and the Winter Soldier - Seizoen 1

8.5

The Investigation (2020) - Miniserie

7.5

NCIS - Seizoen 18

7

Glad IJs - Eerste aflevering

7.5

Attack on Titan - Seizoen 4 (eerste deel)

7.5

We Are Who We Are - Miniserie

7