Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Videoland gaat de complete serie van The Wire beschikbaar stellen

Vanaf augustus zal de complete HBO-serie The Wire beschikbaar worden gesteld voor de abonnees. Alle vijf seizoenen zijn al te zien bij Ziggo.

De kritisch toegejuichte serie The Wire komt naar Videoland. Alle 60 afleveringen uit de vijf seizoenen zullen vanaf 4 augustus te zien zijn bij de vod-dienst van RTL. De misdaadserie wordt gezien als één van de beste series van de laatste twintig jaar.

The Wire werd door journalist David Simon (The Deuce) bedacht en ging in 2002 in première. David Simon had in een interview aangegeven dat hij een politiedrama wilde creëren, gebaseerd op ervaringen van zijn co-schrijver Ed Burns als rechercheur in Baltimore. Burns ergerde zich aan de bureaucratie en corruptie in zijn politiekorps. Simon kreeg hier ook mee te maken in zijn jaren als misdaadverslaggever bij The Baltimore Sun. Na toestemming van de burgemeester, Sheila Dixon, koos Simon Baltimore als locatie voor zijn serie, waar hij destijds al meer dan 20 jaar woonde. Simon koos er bewust voor de stad nogal negatief af te beelden.

De serie draait om de politie die criminelen volgt middels afluisterapparatuur, The Wire in jargon. Wat de serie onderscheidt van andere series is de gelijke aandacht voor opsporingsambtenaren én criminelen en het ontbreken van de traditionele good guys en bad guys. Eigenlijk mankeert er wel wat aan ieder personage. Bovendien krijgt de kijker sympathie voor zowel crimineel als politieman. Verder ontbreken snelle plotwisselingen met veel actie, veelal een vast onderdeel van een politieserie, nagenoeg geheel. In die zin is het ook geen politieserie, maar veel meer een sociaal drama, waarbij nadrukkelijk het falen van bepaalde zaken in de Westerse (Amerikaanse) samenleving onder de loep wordt genomen.

Onder andere Dominic West (The Affair), Wendell Pierce (Treme), Idris Elba (Luther) en Aidan Gillen (Game of Thrones) spelen mee. Fan favoriet was Michael K. Williams (Hap And Leonard) als Omar Little.
Embed from Getty Images
Michael K. Williams
Vorige aflevering
-30-
-30-
05x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Wire