The Walking Dead

8.4 / 10
44 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Hessel Hoekstra geeft "The Walking Dead - Seizoen 10" een 7.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 26 July 2021.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Walking Dead - Seizoen 10

De frisse wind die The Walking Dead in seizoen negen kreeg waait nog even door in dit tiende seizoen. Al krijgt het seizoen door de extra afleveringen een rare structuur.

Eigenlijk had ik deze recensie al meer dan een jaar geleden willen schrijven. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten en de plannen die AMC voor haar stokpaardje had, verliepen even anders. Dit maakte het tiende seizoen ontzettend apart. De zestiende aflevering, die de finale had moeten zijn, verscheen pas een halfjaar later. En vervolgens werden daar enkele maanden later nog eens zes extra afleveringen aan vastgeplakt. Uiteindelijk heeft er daardoor meer dan anderhalf jaar tussen de eerste en de laatste aflevering gezeten. Los van de kwaliteit was dit seizoen daardoor heel raar.

In haar negende seizoen sloeg The Walking Dead een nieuwe richting in. Verschillende sprongen in de tijd, de introductie van nieuwe personages en de entree van de gevreesde Whisperers bliezen nieuw leven in The Walking Dead, dat op dat moment een uitgebluste schim van haar eerste seizoenen was. In seizoen tien zet showrunner Angela Kang die lijn op een goede manier voort. Na de dodelijke aanval van de Whisperers maken de legers van Alexandria en de Hilltop zich klaar voor een oorlog tegen deze gemaskerde schurken, geleid door Alpha (Samantha Morton, Harlots) en Beta (Ryan Hurst, Sons of Anarchy).

De spanning en dreiging van de Whisperers is volop aanwezig

De nieuwe verhaallijnen brengen weer dreiging en spanning in de serie. Het is duidelijk dat er een oorlog nadert, maar de vraag is hoe en wanneer. Vooral de verhaallijnen rondom Whisperer-spionnen in Alexandria zijn ontzettend spannend. Zo zijn afleveringen zeven, tien, twaalf en zestien wat dat betreft hoogtepunten uit het conflict. Hierin slaagt Ryan Hurst erin om een daadwerkelijke dreiging te zijn. Ook Alpha is een interessant karakter en de schrijvers weten de rol van Negan (Jeffrey Dean Morgan, Supernatural) in deze oorlog uitermate goed te benutten. De uiteindelijke oorlog tegen de Whisperes zelf is kort, maar heeft een spectaculair einde. Wel had ik soms het idee dat de makers wat meer risico hadden kunnen nemen, zeker als je de verhaallijn uit de stripboeken kent en ziet wat voor schokkende gebeurtenissen er vorig seizoen plaatsvonden.

Waar ik wat meer moeite mee had, was de plaatsing van de afleveringen. The Walking Dead staat bekend om haar solo-afleveringen, waarin we slechts één of enkele hoofdpersonen volgen. De aflevering waarin Michonne (Danai Gurira, Treme) na zeven seizoenen afscheid nam was een waardig einde voor haar personage. Maar de aflevering werd geplaatst tussen twee intense afleveringen over het conflict met de Whisperers. De snelheid wordt daardoor heel erg uit het verhaal gehaald. Soms is dat prettig om even een moment van rust te hebben, maar hier was dat dus niet het geval.

Sommige afleveringen voelden heel raar geplaatst

Hetzelfde geldt voor de zes extra afleveringen die later aan het seizoen zijn toegevoegd. De kwaliteit hiervan wisselt sterk. Ja, Daryl (Norman Reedus, Ride with Norman Reedus) en Carol (Melissa McBride, Dawson’s Creek) zijn twee goede personages, maar twee afleveringen waarin hun relatie centraal staat was echt teveel van het goede. Het is fijn om even tot rust te komen, maar van een daadwerkelijke voortgang van het verhaal was geen sprake. Als je zes van deze afleveringen achter elkaar hebt, gaat het wel een beetje vervelen.

Daar staat tegenover dat de allerlaatste aflevering echt een pareltje was. Deze aflevering laat prachtig zien hoe Negans dagen voor en aan het begin van de zombie-Apocalyps eruit zagen en hoe hij uiteindelijk in de man veranderde zoals we die kennen. Deze aflevering toont een prachtig staaltje acteerwerk van zowel Jeffrey Dean Morgan als zijn echtgenote Hilarie Burton (One Tree Hill), die hier Negans vrouw speelt.

Het tiende seizoen van The Walking Dead is er eigenlijk eentje zoals elk ander seizoen. Het heeft pieken en het heeft dalen. Toch is de frisse blik van showrunner Angela Kang ook hier duidelijk merkbaar met een spannende verhaallijn en intrigerende personages. Ondanks de omstandigheden heeft het team achter The Walking Dead hier het beste van gemaakt. Over een maand begint het elfde en laatste seizoen en hopelijk krijgt de serie hiermee een gepaste afsluiting.
Volg The Walking Dead
Vorige aflevering
On the Inside
On the Inside
11x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_seriefan90
27 Jul 2021 13:11 -
Seizoen 10 vond ik persoonlijk samen met seizoen 8 de zwakste seizoenen uit de hele serie. De oorlog seizoenen stellen altijd het meest teleur in seizoen 8 het all out war seizoen met Negan en the saviors was al ontzettend zwak en dit seizoen met de whisperes oorlog was ook een enorme teleurstelling.


En de drama met Carol was ook vreselijk irritant en overbodig dit seizoen ik snap met alles wat ze heeft meegemaakt en haar verlies dat ze het zwaar en moeilijk heeft maar dit begon echt te irriteren dit seizoen. En Daryl heeft veel te veel screen time grappig in oudere seizoenen in seizoen 5 en 6 had ik gezegd dat Daryl te weinig screen time heeft nu heeft hij er teveel.

Ik hoop echt dat seizoen 11 alles goed kan maken wat seizoen 10 fout heeft gedaan voor mij persoonlijk was de Negan backstory episode de enige goede van alle 22 afleveringen dat was de enige aflevering die de moeite waard was Negan was persoonlijk ook op zijn best dit seizoen gelukkig had ie meer screen time dan in seizoen 9 alle scenes met Negan dit seizoen was het enige wat me nog overtuigde om door te gaan met de serie.
Reageer

Nieuwste recensies

The 100 - Seizoen 7 (DVD)

7

NCIS: Hawaii - Eerste aflevering

7

The Mysterious Benedict Society - Seizoen 1

7.5

Lucifer - Seizoen 6

7

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8