The Walking Dead

8.5 / 10
44 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Andrew Lincoln schrijft afscheidsbrief wegens vertrek uit The Walking Dead

Op 4 november wordt de laatste aflevering van The Walking Dead waarin Andrew Lincoln te zien is als Rick Grimes uitgezonden door AMC.

De acteur neemt na ruim acht seizoenen afscheid van de zombieserie en draagt het stokje over aan de achterblijvende cast.

Vooralsnog is zijn afscheid in nevelen gehuld, maar wat in ieder geval vaststaat is dat een gebeurtenis in aflevering vier (in Nederland dinsdag 30 oktober te zien op FOX om 22.00 uur) leidt tot Rick's vertrek de week erop (dinsdag 6 november te zien op FOX om 22.00 uur). Hierna maakt de serie direct een 'sprong in de tijd' om zo in een nieuwe fase te belanden. FOX zendt het negende seizoen ook direct na de Amerikaanse premières uit. Dit betekent dat fans wekelijks in de nacht van zondag op maandag om 3.30 uur Nederlandse tijd de nieuwste aflevering direct kunnen zien op seriezender FOX.

Wegens zijn vertrek heeft Andrew Lincoln een afscheidsbrief geschreven.


Lincoln schrijft onder meer: ‘Volgens mijn eigen ruwe telling heb ik tijdens de apocalyps meer dan 400 zombies gedood. Een paard verloren, een paard gevonden. Ik verloor een meisje ... dat ging niet goed. Heb ooit een hond opgegeten. Ben ontsnapt bij een stel hipster-kannibalen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ik twee keer ben neergeschoten, door een honkbal geslagen, drie keer gestoken, een moordende keel heb uitgebeten en mijn cowboylaarzen 12 keer gerepareerd.

We begonnen als een indiefilm en werden jaren later een acroniem van drie letters, (WTF?). En onderweg hebben we het unieke plezier gehad om zombie-enthousiastelingen te ontmoeten op onze prachtige blauwe planeet. Van Tokio tot Trinidad zijn mensen verenigd door hun liefde voor dit verhaal van overleven.

Het was een wilde rit, gevormd door de relatie tussen de serie en de fans van de serie. Ik kijk uit naar het vervolg van de serie. Wat mijn vrienden in Atlanta voor de komende seizoenen hebben gepland is ongelooflijk. Dus dankjewel. Voor alles. Tot onze paden elkaar kruisen, blijf kalm en draag een rode machete ...’

Andrew Lincoln

Vorige aflevering
Look at the Flowers
10x14
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Vandaag, 16:00
Big Little Lies actrice Nicole Kidman werkt aan een nieuwe serie voor Amazon. De serie is gebaseerd op het aankomende boek van Janelle Brown, Pretty Things.
Vandaag, 15:00
Het derde seizoen van Fauda verschijnt in april op Netflix, de eerste beelden van het nieuwste seizoen zijn nu te bekijken.
Vandaag, 14:00
De eerste veertien seizoenen van Criminal Minds verschijnen in April bij Amazon. De serie is ook te zien bij Ziggo en tot 6 april bij Videoland.
Vandaag, 13:00
De Canadese komedieserie Kim's Convenience van CBC is verlengd met een vijfde en zesde seizoen.
Vandaag, 12:00
Snowpiercer ging oorspronkelijk 31 mei in première, maar TNT heeft nu aangekondigd dat de serie al eerder in première gaat.
Vandaag, 11:00
1