Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Andrew Lincoln schrijft afscheidsbrief wegens vertrek uit The Walking Dead

Op 4 november wordt de laatste aflevering van The Walking Dead waarin Andrew Lincoln te zien is als Rick Grimes uitgezonden door AMC.

De acteur neemt na ruim acht seizoenen afscheid van de zombieserie en draagt het stokje over aan de achterblijvende cast.

Vooralsnog is zijn afscheid in nevelen gehuld, maar wat in ieder geval vaststaat is dat een gebeurtenis in aflevering vier (in Nederland dinsdag 30 oktober te zien op FOX om 22.00 uur) leidt tot Rick's vertrek de week erop (dinsdag 6 november te zien op FOX om 22.00 uur). Hierna maakt de serie direct een 'sprong in de tijd' om zo in een nieuwe fase te belanden. FOX zendt het negende seizoen ook direct na de Amerikaanse premières uit. Dit betekent dat fans wekelijks in de nacht van zondag op maandag om 3.30 uur Nederlandse tijd de nieuwste aflevering direct kunnen zien op seriezender FOX.

Wegens zijn vertrek heeft Andrew Lincoln een afscheidsbrief geschreven.


Lincoln schrijft onder meer: ‘Volgens mijn eigen ruwe telling heb ik tijdens de apocalyps meer dan 400 zombies gedood. Een paard verloren, een paard gevonden. Ik verloor een meisje ... dat ging niet goed. Heb ooit een hond opgegeten. Ben ontsnapt bij een stel hipster-kannibalen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ik twee keer ben neergeschoten, door een honkbal geslagen, drie keer gestoken, een moordende keel heb uitgebeten en mijn cowboylaarzen 12 keer gerepareerd.

We begonnen als een indiefilm en werden jaren later een acroniem van drie letters, (WTF?). En onderweg hebben we het unieke plezier gehad om zombie-enthousiastelingen te ontmoeten op onze prachtige blauwe planeet. Van Tokio tot Trinidad zijn mensen verenigd door hun liefde voor dit verhaal van overleven.

Het was een wilde rit, gevormd door de relatie tussen de serie en de fans van de serie. Ik kijk uit naar het vervolg van de serie. Wat mijn vrienden in Atlanta voor de komende seizoenen hebben gepland is ongelooflijk. Dus dankjewel. Voor alles. Tot onze paden elkaar kruisen, blijf kalm en draag een rode machete ...’

Andrew Lincoln

Video on youtube
Vorige aflevering
Rest in Peace
Rest in Peace
11x24
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Walking Dead