The Walking Dead

8.5 / 10
44 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Walking Dead seizoen negen; dit is wat we al weten.

Als het negende seizoen van The Walking Dead van start gaat in het najaar zal het in sommige opzichten verschillend zijn van hoe het was aan het eind van het achtste seizoen.

***LET OP!***
Onderstaand verhaal kan spoilers bevatten als je voorgaande seizoenen nog niet hebt gezien.

Niet alleen is er een nieuwe showrunner en een nieuwe verhaallijn, maar ook kwam er aan het eind van seizoen acht een eind aan het eerste verhaal die van de lange oorlog. Het negende seizoen zal de start zijn van het tweede verhaal die van de beschaving. Hieronder is wat wij tot nu toe weten over het negende seizoen van de AMC zombie-Apocalyps dramaserie The Walking Dead (TWD).

5986 TWD S09

De startdatum
De serie komt vroeger dan gebruikelijk, gewoonlijk is het later in de maand, terug in oktober. Op zondag 7 oktober 2018 om 21.00 uur zal het zestiendelige negende seizoen van The Walking Dead van start gaan bij AMC. Op dinsdag 9 oktober om 22.00 uur zal de serie dan in Nederland te zien zijn bij FOX.

Nieuwe showrunner
Zoals gezegd krijgt de zombieserie een nieuwe showrunner: Angela Kang die al meeschrijft aan de serie sinds het tweede seizoen. Ze heeft sommige van de beste afleveringen neergepend waaronder Seizoen 2 – Still, Seizoen 6 - The Next World en een hoogtepunt van het achtste seizoen - The Lost and the Plunderers. Ze neemt het stokje over van Scott Gimple die gepromoot is tot chef content officer voor de gehele TWD-franchise, om nieuwe ideeën te laten stromen. Kang is aangesteld om de serie in zijn oude glorie te laten herrijzen. In een eerder gepubliceerd bericht vertelde Nicotero hierover.

Vertrekkende en nieuwe castleden
Al in mei 2018 kwam het bericht dat Rick Grimes, gespeeld door Andrew Lincoln de serie in of na het negende seizoen zou gaan verlaten. Nu weten we dat Lincoln zal vertrekken nog voor het negende seizoen voorbij zal zijn. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe Rick de serie zal gaan verlaten maar er wordt gefluisterd dat het rond de zesde aflevering zal gaan worden. Ook Lauren Cohan, zij speelt Maggie, zal rond dezelfde tijd vertrekken uit TWD.

Jon Bernthal zal terugkeren naar TWD om zijn rol als Ricks voormalige partner en later vijand Shane Walsh te herhalen. Het is nog niet bekend in welke hoedanigheid Bernthal zal terugkeren want in het tweede seizoen werd zijn karakter vermoord. Naast Bernthal zijn er nog wat castleden toegevoegd naast Ridloff ook deze nieuwe karakters.

Tijdsprong en nieuw verhaal
Kang bevestigde dat TWD seizoen negen een tijdsprong gaat maken: “We spelen met de tijd in het seizoen en zullen een sprong voorwaarts gaan maken in het verhaal. We komen uit op een aantal leuke dingen.” Seizoen acht was het einde van de eerste acte van TWD: “Toen we werden verteld dat Carl zou sterven, voelde het zeker voor mij, als een boekeinde van een veel groter verhaal dat begon in het ziekenhuis”, vertelde Lincoln. “Zoeken naar zijn vrouw en zoon waren de twee motoren die deze man {Rick Grimes} overeind hielden aan het begin van de serie. Om de tweede motor te verliezen die hem al die tijd levend heeft gehouden tot dat moment, voelde voor mij persoonlijk, niet alleen het einde van een hoofdstuk, maar het einde van een boek.” Gimple vertelde iets soortgelijks en het negende seizoen van TWD zal niet het overleven centraal staan, maar het opbouwen van een samenleving/maatschappij.

Zombies
De zombies zullen weer een probleem gaan vormen. In de laatste aflevering van het achtste seizoen zagen de overlevenden een enorme kudde-zombies in de verte, groter dan ze ooit hadden gezien, hun kant op komen. Rick vertelde toen aan de Alexandrijnen, Hilltoppers, Kingdommers en voormalige Saviors: “Wij zijn de levenden en we moeten gaan samenwerken tegen de doden, zij zijn de echte vijand.” De zombies werden minder belangrijk toen er menselijke vijanden kwamen zoals Negan. Maar voor het eerst sinds de eerste helft van het zesde seizoen zullen de zombies weer een reëel gevaar gaan vormen voor de beschaving die de overlevende proberen op te bouwen.

Alpha en de Whisperers
Die kudde zou wel eens de aankomst kunnen zijn van de Whisperers, het vermoeden is dat ze er tussen zullen lopen. Want de Whisperers zijn een raar stelletje overlevende die de huid van zombies aantrekken en tussen hen lopen. Ook zal dat de komst inluiden van Alpha, gespeeld door Samantha Morton, de leider van de Whisperers.

Overlevenden
Al en Siddiq blijven nog even. Callan McAulliffe (Alden) en Avi Nash (Doctor Siddiq) zijn gepromoveerd tot reguliere castleden. Carol (Melissa McBride) en Ezekiel (Khary Payton) zijn een stel, hopelijk betekent dat niet dat één van hen gaat overlijden. En hoe zit het met die helikopter die we in het achtste seizoen af en toe zagen? De helikopter zien we ook terug in de trailer en poster. Van wie dat ding ook is, die heeft waarschijnlijk een connectie met Jadis/Anne (Pollyanna McIntosh), die zich bij de groep van Rick heeft aangesloten, misschien moet ze haar geheim gaan delen?

Heropbouw
Alexandria wordt opnieuw opgebouwd nadat de Saviors de hele boel hebben platgebrand. Rick en consorten zullen terugkeren naar hun voormalige thuis in de Alexandria Safe Zone. We hebben een voorproefje gezien toen we zagen dat Father Gabriel (Seth Gilliam) zijn voormalige afgebrande kerk bezocht. Comicbook.com heeft gemeld dat de herbouw op de set inderdaad gaande is.

Posters en plaatjes
Op de nieuwe posters en key art kunnen we zien dat het er naar uitziet dat het negende seizoen, voor een deel, zich gaat afspelen in wat er over is van Washington D.C. Ook zien we weer die helikopter, een kort geknipte Rick, een niet zwangere Maggie, Michonne (Danai Gurira), Carol en Daryl Dixon (Norman Reedus).

5986 TWD S09 1

Trailer
Tijdens Comic-Con 2018 lanceerde AMC een vijf en een halve minuut lange trailer met daarin nieuwe karakters, nieuwe uiterlijke van oude karakters en allerlei spannende acties die een aanstaande burgeroorlog tussen de gemeenschappen lijkt aan te kondigen.

Vorige aflevering
The Tower
The Tower
10x15
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
Vandaag, 13:00
Het tweede seizoen van de Britse romantische fantasieserie A discovery of Witches verschijnt volgend jaar januari, het seizoen werd in 2018 besteld.
Vandaag, 12:00
Het productiebedrijf Bad Robot van J.J. Abrams bewerkt Untamed van Glennon Doyle tot een serie. Het boek werd dit jaar gepubliceerd.
Vandaag, 10:00
De film Stay Tuned uit 1992 wordt door AMC bewerkt tot een gelijknamige serie, afkomstig van Ian Goldberg en Richard Naing.
Vandaag, 09:00
De dramatische misdaadserie Troppo, waarin Thomas Jane (The Expanse) de hoofdrol zal spelen, is gebaseerd op het boek Crimson Lake.
Gisteren, 13:00
TBS heeft de Amerikaanse komedieserie Miracle Workers (2019), met Daniel Radcliffe (The Simpsons), vernieuwd met een derde seizoen.
Gisteren, 12:00