The Vampire Diaries

8.5 / 10
44 min
Fantasy, Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling geeft "The Vampire Diaries - Seizoen 4" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling op 31 mei 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Vampire Diaries - Seizoen 4

Zo, dat zag ik dus echt niet aankomen. De cliffhanger van seizoen vier van The Vampire Diaries is een totale verrassing en verplicht je om ook seizoen vijf te gaan kijken. Nou is dat zeker geen straf, maar we moeten nog zo lang wachten.

In seizoen drie lieten we Elena (Nina Dobrev) en Stefan (Paul Wesley, Fallen) achter bij de brug van Mystic Falls. Elana heeft dan een auto ongeluk gehad samen met Matt (Zach Roerig). Via Damon (Ian Somerhalder, Lost en Young Americans) weten we dat Elena vampierenbloed in haar lichaam heeft. Dus ze zal wakker worden als vampier. En dat is precies waar we in seizoen vier weer mee beginnen. Elena die een keus krijgt om te sterven binnen 24 uur of zich tegoed te doen aan bloed en een vampier worden. Aangezien dit The Vampire Diaries zijn zie je eigenlijk al mijlen ver aankomen wat er dan gaat gebeuren. Elena Gilbert wordt een vampier. En dat doet de serie veel goed. Het verhaal blijft niet meer steken in het eeuwige gedraai van Elena om te kiezen tussen de broers. Die keuze wordt nu voor haar gemaakt. Uiteraard zal en kan ik hier niet verder op doorgaan want dan verraad ik te veel, ga dat zelf maar zien.

Omdat er besloten is bij The CW dat The Originals een eigen serie krijgt wordt de focus in The Vampire Diaries meer gelegd op Elena en haar vrienden, zoals het oorspronkelijk ook bedoeld was. Dit heeft niet alleen een positief effect op het verhaal maar ook op de karakters. Je leert ze beter kennen en ook hun motieven worden duidelijker. Uiteraard blijft het The Vampire Diaries en zal de nadruk dus nooit komen te liggen op geloofwaardigheid en logica. Maar bij The Vampire Diaries is dat een van de zogenaamde verborgen pleziertjes. Ik persoonlijk vermaak me elke week kostelijk met het gekonkel en bekokstoof van de inwoners van Mystic Fall en dat het nooit echt serieus wordt is ook een kant van de serie die ik zeer waarderen kan. Tot aan de backdoor pilot van The Originals was het niet echt serieus te noemen. Maar na de zeldzaam goede aflevering 20; The Originals, kwam daar verandering in. Opeens waren Elena en de broers Salvatore volwassen geworden en vanaf aflevering 21 was het spelletje bloedserieus. Tenminste zo voelde ik dat. En toen liet aflevering 23 me stijl achterover slaan. Oke, True Blood zal het nooit echt worden (gelukkig maar), maar ze hebben met aflevering 23 bewezen dat ze een semi serieus verhaallijn en plot prima aankunnen.

Ik kan niet wachten tot september om naar seizoen vijf te gaan kijken van The Vampire Diaries en ook The Originals is zeker een serie die ik met veel plezier zal gaan volgen.

7 punten voor The Vampire Diaries en 1 punt extra voor de Salvatore broers, waarvan ik nog steeds niet kan kiezen wie ik nou de leukste vind.
Volg The Vampire Diaries
Vorige aflevering
I Was Feeling Epic
I Was Feeling Epic
08x16
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_karin1809
31 mei 2013 10:59 -
Het lange wachten is weer begonnen! De laatste paar afleveringen van dit seizoen waren geweldig. Nu op naar True Blood (16 juni) en daarna moet ik weer wachten op The Originals en seizoen vijf van TVD.
Dat met die broers; ik heb dat ook. Het ene seizoen vind ik de ene leuker dan de ander. Dit seizoen ging ik toch weer voor Stefan :o)
Reageer
avatar_Roeman
31 mei 2013 12:02 -
@karin1809, tot en met aflevering 21 was het Damon, maar daarna viel ik toch weer als een blok voor Stefan, dus bij mij is het nog steeds onbeslist ;-) En True Blood, ik heb het echt geprobeerd, maar het smaakt mij niet zo, dat Ware Bloed, dus dat laat ik aan de liefhebbers over. Wie is jouw favoriet bij The Originals? Voor mij is dat tot nu toe Elijah, in hem zie ik een Bram Stoker's Dracula, Cool, Calm and Collected maar heel dodelijk :-).
Reageer
avatar_karin1809
31 mei 2013 12:29 -
Klaus! Hij heeft dat arrogante, waar ik wel van hou. Elijah is een stuk liever, netter en rustiger (voor zover een vampier dat kan zijn). Klaus doet me denken aan Eric Northman uit True Blood. Dat is dus ook één van mijn favoriete series. Denk dat je True Blood, of leuk vindt, of niets aan vindt. De eerste seizoenen van The Vampire Diaries heb ik gekeken nadat ik bij was met alle seizoen van True Blood, het verschil is wel heel groot. TVD lijkt dan behoorlijk kinderachtig.
Zoals je al schrijft in je recensie zijn Damon, Stefan en Elena ineens volwassen geworden, daardoor kijkt het, voor mij, lekkerder weg.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8