The Vampire Diaries

8.5 / 10
44 min
Fantasy, Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Vampire Diaries populairste serie onder vrouwen

De serie The Vampire Diaries is de populairste serie onder Nederlandse vrouwen. Dat blijkt uit de statistieken van de vrouwelijke bezoekers van MijnSerie.nl. Opvallend is dat van deze serie slechts één seizoen is uitgezonden in Nederland. De NET 5-serie Grey's Anatomy staat op een tweede plek, de door de VPRO uitgezonden misdaadserie Dexter op de derde.

The Vampire Diaries is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse schrijfster L.J. Smith en is gecreëerd door de man achter de Scream-trilogie en Dawson’s Creek. In Amerika is het de best bekeken serie van televisienetwerk The CW, de zender die ook Gossip Girl (op positie vijf in de ranglijst) en America's Next Top Model uitzendt. In Nederland is alleen het eerste seizoen uitgezonden door NET 5, terwijl in Amerika het vierde seizoen in oktober van dit jaar van start gaat. SBS Broadcasting heeft eerder laten weten dat er nog geen tweede seizoen is aangekocht.

In de ranglijst laat The Vampire Diaries de andere 'vampierserie' redelijk ver achter zich. True Blood staat namelijk op de tiende plek.

Ook gedownloade series populair
Voor de populariteit van een serie blijkt het geen vereiste te zijn dat deze op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden. De lijst bevat nog vijf andere series die niet in Nederland te zien zijn via de kabel of digitale zender. Pretty Little Liars, ook gebaseerd op een boekenreeks, staat met een zevende plek het hoogst van alle gedownloade series.

De totale lijst
1 - The Vampire Diaries
2 - Grey's Anatomy
3 - Dexter
4 - Bones
5 - Gossip Girl
6 - Game of Thrones
7 - Pretty Little Liars
8 - Glee
9 - Prison Break
10 - True Blood
11 - Lost
12 - The Secret Circle
13 - Supernatural
14 - Homeland
15 - Castle
16 - House
17 - Criminal Minds
18 - The Big Bang Theory
19 - Rookie Blue
20 - The Walking Dead
21 - One Tree Hill
22 - Private Practice
23 - Nikita
24 - Once Upon a Time
25 - Fringe
26 - NCIS
27 - Desperate Housewives
28 - Revenge
29 - Awkward.
30 - The Mentalist

Over de lijst
De lijst is gebaseerd op wat 956 vrouwelijke leden hebben aangegeven op de site. Niet alleen is het gemiddelde cijfer van de serie meegenomen, maar ook de hoeveelheid afleveringen die zijn bekeken en hoeveel mensen gebruik maken van de 'hou me op de hoogte'-functie, waarmee zij per mail updates krijgen over hun favoriete series.
Vorige aflevering
I Was Feeling Epic
I Was Feeling Epic
08x16
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_JessicaD
09 aug 2012 12:01 -
Vampire Diaries is dan ook gewoon een goede serie=). Zeker met die geweldige seizoen finale. Kan niet wachten op volgend seizoen!
Reageer
John Doe
remco (gast)
11 aug 2012 16:36 -
het is een leuke spannende serie maar echt niet zo goed als true blood dat is veel beter.
Reageer
avatar_anonymous
16 sep 2012 17:37 -
Als je van veel te veel porno houdt is het vele beter ja...
Reageer
avatar_yukhalilsel
17 nov 2013 19:17 -
Ik voel me echt geëmasculeerd nu, omdat ik een trouwe volger van TVD ben :(
Reageer
avatar_anonymous
08 jul 2014 02:56 -
@seriefanconnie Ze heeft nog nooit een vaste aanstelling gehad in een TV serie, bedoelde ik
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tiende seizoen van NCIS: Los Angeles. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Alle vier seizoenen van de Belgische dramaserie De Ridder zijn vanaf volgende maand te zien bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 10:00
Bedenker Alex Pina werkt vanuit zijn hangmat aan het script van een nieuw seizoen van het populaire La Casa de Papel. Netflix heeft nog niets bevestigd.
Vandaag, 09:00
Dick Wolf (Law & Order) werkt met onder andere Robert Schenkkan (The Pacific) samen aan American Babylon, over de opbouw van Las Vegas.
Gisteren, 15:00
Emily in Paris met Lily Collins verhuist naar Netflix. De Amerikaanse dramedyserie, oorspronkelijk van Paramount Network, verschijnt aankomende herfst.
Gisteren, 14:00
1