The Simpsons

8.1 / 10
22 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Disney+ gaat na klachten The Simpsons aanbieden in 4:3 beeldformaat

Disney+ gaat de serie The Simpsons ook in de originele 4:3 beeldverhouding aanbieden. Dat zal begin 2020 het geval zijn.

De streamingdienst biedt hiermee een oplossing voor klachten van haar abonnees dat sommige visuele grappen van de animatie verpest worden doordat ze vertoond worden in breedbeeldversie. Om tot de tegenwoordig gebruikelijke 16:9 beeldverhouding te komen, heeft Disney+ de boven- en onderkant van het zichtbare 4:3 beeld van The Simpsons weggehaald. Fans van de serie viel het op dat hierdoor beeldgrappen niet goed zichtbaar waren en er volgden klachten.


In een verklaring zegt Disney toe dat ze haar klanten de mogelijkheid gaat bieden om de eerste negentien seizoenen van The Simpsons te bekijken in de oorspronkelijke 4:3 beeldverhouding. Die seizoenen van de animatieserie zijn geproduceerd in die, inmiddels verouderde, beeldverhouding.

Van de serie The Simpsons zijn sinds 1989 al 31 seizoenen verschenen met in totaal 668 afleveringen. De animatieserie is afkomstig van de zender Fox. Disney heeft in maart 2019 de filmstudio’s en meer dan vierhonderd tv-zenders overgenomen van 21st Century Fox, voor 62,5 miljard euro. Concreet betekent dat dat Disney de rechten in handen heeft van onder meer de series X-Men (2011), The Simpsons en Family Guy.
Vorige aflevering
Todd, Todd, Why Hast Thou Forsaken Me?
31x09
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TnTNL
18 nov 2019 07:40 -
Een goed besluit. Heb net The Fresh Prince of Bel Air afgekeken. Stoorde me niet aan de 4:3 beeldverhouding.
Reageer

Laatste nieuws

The Chilling Adventures of Sabrina is een Amerikaanse horrorserie van Netflix. De streamingdienst heeft bekend gemaakt wanneer het tweede seizoen beschikbaar komt.
Vandaag, 09:00
De Amerikaanse acteur Ron Leibman is vrijdag overleden. Hij werd 82 jaar.
Gisteren, 14:30
De premièredatum van het achtste seizoen van Homeland was al bekend. Er is nu een trailer uitgebracht om het wachten dragelijker te maken.
Gisteren, 11:04
2
Altered Carbon is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. De serie ging in première in februari 2018 en momenteel wordt gewerkt aan het tweede seizoen.
Gisteren, 10:00
5
De acteur Robert Walker Jr. is donderdag overleden in Malibu. Hij was 79 jaar. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt.
Gisteren, 09:00
Vikings is een Canadees-Ierse historische avonturenserie van History Channel die in 2013 van start is gegaan.
vrijdag, 12:00
3