The Simpsons

8.2 / 10
22 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Disney+ gaat na klachten The Simpsons aanbieden in 4:3 beeldformaat

Disney+ gaat de serie The Simpsons ook in de originele 4:3 beeldverhouding aanbieden. Dat zal begin 2020 het geval zijn.

De streamingdienst biedt hiermee een oplossing voor klachten van haar abonnees dat sommige visuele grappen van de animatie verpest worden doordat ze vertoond worden in breedbeeldversie. Om tot de tegenwoordig gebruikelijke 16:9 beeldverhouding te komen, heeft Disney+ de boven- en onderkant van het zichtbare 4:3 beeld van The Simpsons weggehaald. Fans van de serie viel het op dat hierdoor beeldgrappen niet goed zichtbaar waren en er volgden klachten.


In een verklaring zegt Disney toe dat ze haar klanten de mogelijkheid gaat bieden om de eerste negentien seizoenen van The Simpsons te bekijken in de oorspronkelijke 4:3 beeldverhouding. Die seizoenen van de animatieserie zijn geproduceerd in die, inmiddels verouderde, beeldverhouding.

Van de serie The Simpsons zijn sinds 1989 al 31 seizoenen verschenen met in totaal 668 afleveringen. De animatieserie is afkomstig van de zender Fox. Disney heeft in maart 2019 de filmstudio’s en meer dan vierhonderd tv-zenders overgenomen van 21st Century Fox, voor 62,5 miljard euro. Concreet betekent dat dat Disney de rechten in handen heeft van onder meer de series X-Men (2011), The Simpsons en Family Guy.
Vorige aflevering
Hail to the Teeth
31x666
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TnTNL
18 nov 2019 07:40 -
Een goed besluit. Heb net The Fresh Prince of Bel Air afgekeken. Stoorde me niet aan de 4:3 beeldverhouding.
Reageer

Laatste nieuws

BBC heeft een tweede seizoen besteld van de Britse serie The Capture, waarin ook de Nederlandse Famke Janssen een rol vervult.
Vandaag, 13:00
De nominaties zijn bekend gemaakt en op 31 juli zullen we weten wie er met de BAFTA’s voor televisie vandoor zijn gegaan.
Vandaag, 12:00
De Amerikaanse komedieserie Ted Lasso, met Jason Sudeikis (The Last Man on Earth) in de hoofdrol, gaar in augustus in première bij Apple TV+
Vandaag, 11:00
De Nederlandse dramaserie Noord Zuid, met Ariane Schluter (Ik Weet Wie Je Bent), verschijnt vanaf begin juli bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 10:00
De Italiaanse horrorserie Curon verschijnt volgende week op Netflix. De streamingdienst heeft een trailer gelanceerd.
Vandaag, 09:00
1
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56