Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Apu gaat niet weg uit The Simpsons

Het personage Apu Nahasapeemapetilon verdwijnt niet uit The Simpsons. Dat meldt showrunner Al Jean in elk geval in een Twitterbericht.

Daarin reageert hij op de controverse rond de Indiase supermarkteigenaar die al dertig jaar deel uitmaakt van de succesvolle animatieserie The Simpsons.

Het gerucht dat Apu zou verdwijnen omdat hij mogelijk racistische stereotypen over Indiërs zou bevestigen werd de wereld in geholpen door de Indiase producent en YouTube-ster Adi Shankar. De succesvolle Shankar is overigens geen producent van The Simpsons.


Al Jean, die al dertig jaar The Simpsons produceert, zegt het volgende in zijn bericht op sociale media. "Ik wens Adi alle goeds, maar hij is niet de producent van de show". The Hollywood Reporter maakt uit deze woorden op dat Apu zeker niet uit de serie wordt gehaald.

Meerdere sterren met Indiase en Aziatische wortels hebben zich de afgelopen maanden uitgesproken over Apu. Het personage zou een Indiase karikatuur zijn die in de serie doorlopend wordt uitgelachen.

6516 Apu
Vorige aflevering
I'm Just a Girl Who Can't Say D'oh
30x20
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Karzal
30 okt 2018 13:15 -
Welk personage in The Simpsons is geen stereotype? Is letterlijk het hele idee achter die show.
Reageer