The Simpsons

8.2 / 10
22 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Apu gaat niet weg uit The Simpsons

Het personage Apu Nahasapeemapetilon verdwijnt niet uit The Simpsons. Dat meldt showrunner Al Jean in elk geval in een Twitterbericht.

Daarin reageert hij op de controverse rond de Indiase supermarkteigenaar die al dertig jaar deel uitmaakt van de succesvolle animatieserie The Simpsons.

Het gerucht dat Apu zou verdwijnen omdat hij mogelijk racistische stereotypen over Indiërs zou bevestigen werd de wereld in geholpen door de Indiase producent en YouTube-ster Adi Shankar. De succesvolle Shankar is overigens geen producent van The Simpsons.


Al Jean, die al dertig jaar The Simpsons produceert, zegt het volgende in zijn bericht op sociale media. "Ik wens Adi alle goeds, maar hij is niet de producent van de show". The Hollywood Reporter maakt uit deze woorden op dat Apu zeker niet uit de serie wordt gehaald.

Meerdere sterren met Indiase en Aziatische wortels hebben zich de afgelopen maanden uitgesproken over Apu. Het personage zou een Indiase karikatuur zijn die in de serie doorlopend wordt uitgelachen.

6516 Apu
Vorige aflevering
Hail to the Teeth
31x666
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Karzal
30 okt 2018 13:15 -
Welk personage in The Simpsons is geen stereotype? Is letterlijk het hele idee achter die show.
Reageer

Laatste nieuws

Actrice Lesley Manville (Love Life (2020)) neemt het stokje over van Helena Bonham Carter (Love, Nina) voor het vijfde en laatste seizoen van The Crown.
Vandaag, 11:00
De Amerikaanse horrorserie Lovecraft Country gaat in augustus in première bij HBO. Onder andere J.J. Abrams en Jordan Peele produceren de serie.
Vandaag, 10:00
1
De Britse misdaadserie Vienna Blood, met Matthew Beard (Kiss Me First), is vernieuwd met een tweede seizoen.
Vandaag, 09:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 10:58
Een week waarin sommige netwerken bekend hebben gemaakt welke pilots er zullen worden opgenomen. Mocht je nieuws hebben gemist, lees het in het overzicht van 29 juni - 5 juli.
Gisteren, 09:00
Het tweede seizoen van de Canadese misdaadserie Hudson & Rex, gebaseerd op Inspector Rex, verschijnt eind juli op Videoland.
zondag, 11:00