The Simpsons

8.2 / 10
22 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Simpsons, Family Guy en Bob's Burgers vernieuwd met twee nieuwe seizoenen

FOX heeft drie van haar belangrijkste animatieseries - The Simpsons, Family Guy en Bob's Burgers - voor twee seizoenen verlengd tot en met 2024-25.

The Simpsons blijft de langstlopende primetime scriptserie in de televisiegeschiedenis met een verlenging voor het 35e en 36e seizoen. Bob's Burgers keert terug voor de seizoenen 14 en 15 en Family Guy voor het 22e en 23e seizoen.

The Simpsons

"Met dit trio verlengingen vieren we de uitmuntendheid van animatie op Fox, onze geweldige, langdurige samenwerking met 20th Television en de briljante makers en ongelooflijke stemmen achter deze favorieten voor altijd", zegt Michael Thorn, president van Scripted Programming voor FOX Entertainment. "Meer dan drie decennia The Simpsons, meer dan twee decennia Family Guy en meer dan een decennium Bob's Burgers bewijzen de blijvende kracht van het animatiegenre op ons netwerk en de oneindige fan-affiniteit voor deze schandalig grappige comedyklassiekers."

Dit zijn de laatste verlengingen van twee seizoenen voor alle drie de animatiesterren die de voortdurende relatie tussen het nu onafhankelijke netwerk en 20th TV onderstrepen nadat de entiteiten bijna vier jaar geleden werden gescheiden door de 71,3 miljard dollar kostende Disney-deal.

Family Guy

Het behoud van de langlopende series is gunstig voor beide partijen - het zijn waardevolle activa voor Disney, die het erg goed doen op de streamers van het bedrijf, Hulu en Disney+. De uitzendingen leveren inkomsten op, omdat FOX op dit punt van de serie de volle mep betaalt, en de producenten van de geanimeerde hits houden van de exposure die een uitzending nog steeds biedt.

Intussen heeft FOX de drie grote hits gebruikt om een nieuwe lichting animatieseries te lanceren en te laten groeien, waaronder The Great North en een paar nieuwe series waar het goede hoop op heeft - Krapopolis van Dan Harmon en Grimsburg met Jon Hamm in de hoofdrol.

Alle geproduceerd door Disney Television Studios' 20th Television Animation, staan The Simpsons, Family Guy en Bob's Burgers momenteel in de top 10 van comedy's voor het seizoen 2022-23, waarmee The Simpsons het vierde, Family Guy het vijfde en Bob's Burgers het tweede achtereenvolgende seizoen op de lijst staan. Daarnaast is Family Guy het meest gestreamde programma van FOX en zet deze trend dit seizoen voort met gemiddeld 5,1 miljoen P2+ kijkers.

Bob's Burgers

"Met 750 afleveringen van The Simpsons, 400 afleveringen van Family Guy en 250 afleveringen van Bob's Burgers kunnen we niet trotser zijn dat we deze drie geanimeerde hits kunnen blijven leveren met de meest briljante teams in animatie," aldus Marci Proietto, EVP van 20th Television Animation. "Onze relatie met FOX in de afgelopen drie decennia heeft ervoor gezorgd dat dit trio van series kon gedijen, groeien en onmetelijke momenten van hilarisch en oneerbiedig entertainment voor fans heeft opgeleverd, en we zijn absoluut blij dat Fox deze iconische series verdubbelt."

Bekijk hieronder een teaser van Family Guy voor het huidige 21e seizoen.
Video on youtube
Vorige aflevering
Pin Gal
Pin Gal
34x17
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Simpsons