The Pacific

8.2 / 10
50 min
Oorlog
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "The Pacific - Complete serie" een 7.
Geschreven door anonymous op 5 november 2012.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

The Pacific - Complete serie

The Pacific is een Amerikaanse actie/drama serie, uitgezonden door HBO. De eerste aflevering werd uitgezonden op 14 maart 2010. Het tijdperk van series als Band of Brothers is al een tijdje afgelopen. Is een serie als the Pacific dan niet een beetje mosterd na de maaltijd? Nee, deze serie voelt als een unieke aanvulling in een bekend jasje. Deze miniserie van 10 afleveringen van 60 minuten geeft een beeld van de oorlog tegen het Japanse keizerrijk waar je in meegezogen wordt. Op intense wijze beleef je loopgraafgevechten, en het drama van de soldaten eromheen. Ook krijgen we een kijkje in het Amerikaanse thuisfront,

The Pacific is gebaseerd op 2 oorlogsverhalen; “with the old breed” en “helmet for my pillow”. Ook is er gebruik gemaakt van de ervaringen van marinier John Basilone. Deze man zie je ook in de serie zijn verhaal vertellen. In de serie volgen we het verhaal van 3 mariniers, Sledge (Joseph Mazzello, The Social Network), Heckie (James Badge Dale, The Departed), en Basilone (Jon Seda, Treme). Alle 3 de mariniers hebben hun eigen verhaal en rol in het leger met hun eigen titels.

In de eerste afleveringen worden de hoofdrolspelers aan ons voorgesteld, en volgen we hoe ze afscheid nemen en op het strijdtoneel belanden. Over de afleveringen heen merken we een ontwikkeling bij de soldaten; sommigen gaan kapot aan de oorlog, anderen leven er juist aan op. In tien afleveringen stormen we door de oorlogstijd van de 3 mannen heen, tot aan de terugkeer naar Amerika van de legers.

Qua verhaal lijkt het dus “gewoon” een oorlogsserie. Echter in the Pacific is het uniek scherp neergezet. De actiescènes en de omgevingen zijn een stuk sterker, met name door de huidige technieken en de sterke regie van 2 grote namen: Steven Spielberg & Tom Hanks. Met een geschat budget van meer dan 200 !miljoen! dollar mag je natuurlijk ook niet veel anders verwachten. Het grootste deel van de serie is opgenomen in Australië, De actiescènes zijn een stuk uitgebreider en langer dan in andere series, en dat houdt je gebonden aan de serie.

Er zitten natuurlijk wel wat clichés in, zoals het voorlezen van brieven van het thuisfront en het leven in de oorlog. Maar dat is niet waarom je de serie zou moeten kijken. Je kijkt het om het realisme en de weergave. Het acteerwerk in dit is gelukkig wel sterk, maar het kan soms even een kleine ergernis opwekken.

Een ander nadeel is dat de 3 mariniers die we volgen allemaal een afzonderlijk verhaal hebben en het lastig is om dit te onderscheiden. Voor een serie die maar 10 afleveringen heeft, is dit eigenlijk net iets te veel en zijn de verhalen te kort.

Visueel is de serie echt een pareltje, en je zult verbaasd zijn over hoe mooi oorlog eigenlijk kan zijn. Qua verhaal is het niet het meest bijzonderst, maar met sterk acteerwerk is dit geen straf. Jammer dat het alleen in 10 afleveringen is gepropt. 3,5 uit 5 handgranaten voor deze serie.
Volg The Pacific
Vorige aflevering
Home
Home
01x10
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
19 okt 2012 00:26 -
Ik vond de serie echt tegenvallen, wat een saai verhaal.

Ik heb bijna elke WW2 serie/film gezien, maar deze valt echt erg tegen.
Het zal gerust met mijn persoonlijke smaak te maken hebben, maar op een of andere manier zijn de WW2 verhalen rondom de pacific keer op keer niet boeiend.
Wel erg jammer want na Band of Brothers gezien te hebben verwachte ik er erg veel van, maar het bleef bij goed acteerwerk en mooie opnames.....
Reageer
avatar_anonymous
23 okt 2012 13:36 -
t verhaal is inderdaad niet super zoals ik schrijf, maar zo'n straf is dat niet vond ik:)
Reageer
avatar_anonymous
23 okt 2012 20:57 -
Nee een straf zeker niet, dan is er altijd nog de power-knop op je toestel, maar dat was nu ook weer niet nodig;-)
Ik vond alleen na Band of Brothers deze serie tegen vallen, maar dat zegt meer over BoB denk ik. Wanneer je de oorlog in de Pacific ook erg interessant vind, dan kan de serie wel boeiend zijn zeker met eerder genoemd acteerwerk en opnames, maar zoals ik al aan gaf het is wel een persoonlijke smaak.
Reageer
avatar_Waku
15 maa 2013 18:49 -
Degelijke serie.Prima acteerwerk.
Reageer
The Pacific