The Office

8.2 / 10
22 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Dennis Korpel geeft "The Office – Seizoen 8" een 6.
Geschreven door Dennis Korpel op 23 maart 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Office – Seizoen 8

Is er voor The Office leven na Michael Scott? Dat is de grote vraag die alle fans sinds de laatste twee afleveringen van seizoen zeven heeft bezig gehouden. Na het zien van het eerste seizoen zonder Steve Carell, moet ik helaas concluderen dat de serie zijn ziel is kwijtgeraakt. Voor iedereen die nog niet weet wie de nieuwe manager van Dunder Mifflin is geworden, lees niet verder!

Het hoogtepunt van The Office ligt al een tijdje achter ons. De eerste seizoenen (twee tot en met vijf), waren misschien wel de beste seizoenen van welke comedy serie ooit. De kans dat je dat niveau niet meer gaat vasthouden, wordt vervolgens per seizoen groter. Misschien is dat ook wel de grote pech van dit achtste seizoen. Ondanks alle verwoede pogingen van Ed Helms (The Hangover), is dit seizoen dan ook het eerste seizoen geworden zonder Emmy nominaties.

Andy Bernard is aan het begin van dit seizoen de manager van de bekendste papierzaak van Amerika geworden. Hij heeft het stokje overgenomen van Michael Scott. Als je alleen de eerste en de laatste aflevering zou hebben gekeken, zou je kunnen denken dat het een enorm saai seizoen is geweest. Maar het tegenovergestelde was echter het geval. Er gebeurde heel erg veel. Daar zit ook meteen het probleem. Dit seizoen is zo enorm ongecontroleerd, dat je geen moment enige structuur kan herkennen. Tot aan de laatste aflevering, had ik ook nog geen idee hoe de seizoensfinale zou gaan worden. Een echte cliffhanger ontbreekt hier overigens ook.

De twee karakters die het voorbeeld van deze onsamenhangendheden zijn, zijn Andy en Nellie. Andy zorgt in de eerste paar afleveringen continu voor plaatsvervangende schaamte. Zijn gebrek aan leiderschapskwaliteiten worden niet onder stoelen of banken geschoven en hij heeft soms echt geen idee wat hij moet doen. Het andere opvallende karakter van dit seizoen is Nellie Bertram (Catherine Tate). Deze nieuweling leren we kennen bij één van de presentaties van Sabre, een andere bedrijfstak van Dunder Mufflin. Nellie doet precies waar ze zelf zin in heeft en krijgt daarbij ook alles voor elkaar. Met tenenkrommend gemak.

Het eerder genoemde ontbreken van een echte cliffhanger laat de invulling van het laatste seizoen nog volledig open. Op dit moment nadert dat seizoen zijn laatste weken in Amerika, maar ik heb er nog niets van gezien. Welke kant we opgaan en hoe deze serie afgesloten zal gaan worden, is voor mij dus nog echt een compleet raadsel. Ik hoop in ieder geval op een bevredigend einde, van een serie die ons bijna een decennium lang heeft mogen vermaken.
Volg The Office
Vorige aflevering
Finale (2)
09x25
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8