Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Aaron Sorkin is klaar met televisie

De profilerende schrijver Aaron Sorkin is klaar met televisie. Hij vertelt aan de Los Angeles Times dat hij niet verwacht om nog een serie te maken nadat The Newsroom eindigt.

Lange tijd was het onduidelijk of The Newsroom een derde seizoen zou krijgen. HBO was zeer optimistisch, maar Sorkin was zelf nog druk met het script van de opkomende Steve Jobs film. Uiteindelijk kreeg The Newsroom groen licht, met het voorbehoud dat het tevens het laatste seizoen zou zijn. De grootste reden hiervoor is Sorkin zelf. "Ik weet dat je 'nooit nooit mag zeggen' enzo," zei de Oscar winnende schrijver van The Social Network in mei, "maar ik weet bijna zeker dat ik mijn laatste drie afleveringen voor televisie schrijf".

Nu bevestigt Sorkin zijn vermoeden. Op de vraag of hij echt klaar is met TV zegt hij "Ja. Ik heb elke minuut genoten van televisie. Ik heb veel meer gefaald, zoals traditioneel gemeten wordt, dan successen geboekt in televisie. Ik heb vier series gemaakt en slechts één daarvan was The West Wing."

Sorkin bedacht in de jaren '90 de ABC serie Sports Night, dat inmiddels een kleine schare fans heeft. Die serie duurde slechts twee seizoenen. Een andere serie, Studio 60 on the Sunset Strip, liep één seizoen op NBC. The West Wing was met zeven seizoenen de meest succesvolle en alom geprezen serie van de hand van Sorkin. The Newsroom, dat maandag haar derde en laatste seizoen begint bij HBO Nederland, werd dermate bekritiseerd dat Sorkin in april dit jaar zijn excuses aanbood. "Het probleem is dat Aaron alles in z'n eentje schrijft en dat is te moeilijk," vertelt hoofdrolspeler Jeff Daniels aan HuffPost Live afgelopen vrijdag. "Hij moet aan zijn eigen verwachtingen voldoen, elke twee weken weer tachtig pagina's, en dat is onmogelijk."

The Newsroom is elke maandag te zien op HBO On Demand en om 20.30 uur op HBO 1.
Vorige aflevering
What Kind of Day Has It Been?
What Kind of Day Has It Been?
03x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Newsroom