The Mentalist

8.1 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Mentalist - Seizoen 7" een 5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 7 maart 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Mentalist - Seizoen 7

De reis die we hebben meegemaakt met Patrick Jane (Simon Baker, The Guardian) begon in 2008. We zijn inmiddels zeven jaar of zeven seizoenen verder en de reis is afgelopen. Geen The Mentalist meer iedere week. En ik ben blij dat het is afgelopen. Na het zesde seizoen, na de beroemde kus, hadden ze er van mij al mee mogen stoppen. Maar CBS had besloten om de serie geheel af te ronden met een zevende en laatste seizoen van dertien afleveringen.

Volstrekt overbodig is wat er in mij opkomt als ik denk aan het laatste seizoen. In dertien afleveringen wordt er een einde gemaakt aan The Mentalist, helaas met vrij weinig fantasie. De meeste afleveringen hebben flinterdunne verhaallijntjes en zijn duidelijke opvulling. De nieuwe agente Michelle Vega (Josie Loren, Make It or Break It) is een aardige aanvulling, maar ook niet meer dan dat. Verder heb je het gevoel dat de acteurs op de automatische piloot draaien. Er wordt niets toegevoegd aan wat we al wisten, en dat is een gemis. De enige die iets anders is, is de altijd stoïcijnse Kimball Cho (Tim Kang, Third Watch) die nu lacht, huilt en die ik nog nooit zoveel woorden heb horen spreken als in het laatste seizoen.

Sommige afleveringen zijn weer iets beter dan andere afleveringen maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De rek is er duidelijk uit. Uiteraard ga ik niet verklappen hoe het afloopt, maar de laatste dubbele aflevering is er niet één om in de anale bij te schrijven. Er wordt in een moordend tempo een einde gemaakt aan een verhaallijn. Ik had liever gezien dat ze er helemaal niet aan waren begonnen, dan hoef je ook niets af te raffelen. Misschien dat sommige kijkers ontroerd zullen zijn, het ging aan mij voorbij. Ik blijf vinden dat ze na het einde van Red John de serie hadden moeten afronden.

The Mentalist is te lang uitgerekt en uitgemolken. De lol was er na Red John wel vanaf, maar het zit er gelukkig op. The Mentalist komt niet meer terug. Het verhaal is prima afgerond en het einde is duidelijk zonder open vragen en draadjes. Patrick Jane en zijn team kunnen met een gerust hart van het scherm verdwijnen en hopelijk beginnen aan andere leuke projecten. En ik als kijker kan ook beginnen aan andere, waarschijnlijk veel betere, series.

5 punten voor een saai en weinig doordacht zevende seizoen.
Volg The Mentalist
Vorige aflevering
White Orchids
White Orchids
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

John Doe
Elby (gast)
07 mrt 2015 10:44 -
Ja, je hebt helemaal gelijk, hoewel ik de serie altijd met veel plezier heb gevolgd was het laatste seizoen wat magertjes. De rode draad, Red John, gaf de serie die bijzondere twist. Maar aan alles komt een eind en bij de Mentalist ben ik daar niet erg rouwig om. Ze hebben er tenminste nog een "happy end" aangebreid.
Reageer
avatar_Mandy1966
07 mrt 2015 11:08
Gelukkig wel, als er geen happy end was geweest was het hele zevende seizoen totaal overbodig geweest.
Reageer
avatar_BadWolf
07 mrt 2015 16:07 -
Ook ik heb de serie met veel plezier gevolgd. Er wordt nu gezegd dat na Red John de serie werd 'uitgerekt en uitgemolken' dat was tijdens Red John ook zo, elke keer als hij dicht bij kwam gebeurde er iets waardoor hij weer bijna opnieuw moest beginnen. Persoonlijk vond ik de Red John verhaallijn al iets te langdradig. En ik geef toe seizoen 7 was qua verhaal aan de dunne kant maar ik heb slechtere afleveringen gezien bij andere series en ben blij dat ze het zo afgerond hebben.
Reageer

Nieuwste recensies

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5

Atypical - Seizoen 4

7

Pennyworth - Seizoen 2

7.5

The Coroner - Seizoen 1 (DVD)

7