The Last Ship

8,0 / 10
40 min
Actie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Last Ship – Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 3 september 2014.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Last Ship – Seizoen 1

Na de eerste aflevering was ik eigenlijk al verkocht; The Last Ship was voor mij meteen een aantrekkelijke, vlotte actieserie. Ook de rest van de negen afleveringen hebben mij niet teleurgesteld. De actie is goed, de acteurs zijn stoere marine helden of levensreddende dokteren, het verhaal niet te diepgaand en de dialogen niet te hoogdravend, al met al dus een uitstekende zomerserie. Michael Bay heeft andermaal laten zien waar hij goed in is; leuke onderhoudende actieseries en films maken.

The Last Ship is wat het is, verwacht geen zedenpreken of moraalridders, het is actie met een vleugje fantasie en sciencefiction. De beelden zijn prachtig en de actiescènes zijn prima. De acteurs spelen met een gemak wat alleen maar bijdraagt aan het kijkplezier. De muziek is uitstekend en de speciale effecten zijn aardig. Het verhaal, vooral de laatste paar afleveringen, laat hier en daar wat steekjes vallen. Maar eerlijk gezegd boeit dat niet. Je kijkt niet naar The Last Ship om intellectueel uitgedaagd te worden, je kijkt ernaar om vermaakt te worden, en daar zijn ze meer dan uitstekend in geslaagd.

Het verhaal speelt zich merendeel af op de torpedojager van de Amerikaanse marine de ‘Nathan James’. Kapitein Tom Chandler (Eric Dane, Grey’s Anatomy) zwaait op het schip de scepter. Hij krijgt te maken met Dr. Rachel Scott (Rhona White, Boston Legal) die onderzoek moet doen naar vogels op de Noordpool. Uiteraard begrijp je direct als kijker dat dit niet het ware verhaal is. Al snel wordt de bemanning geconfronteerd met het feit dat er in de rest van de wereld een pandemie gaande is. Deze pandemie zal miljoenen mensen het leven kosten.

Nu is het aan Dr. Scott, Kapitein Chandler en de bemanning van de ‘Nathan James’ de taak om een vaccinatie en een geneesmiddel te vinden. In de tien afleveringen leren we de bemanning kennen. Niet al te diepgaand maar net genoeg om met ze mee te kunnen leven op hun avonturen in internationale wateren. Uiteraard, je komt er niet omheen, ook hier zijn de Russen weer een geduchte tegenstander. Het hele eerste seizoen van The Last Ship voelt aan als een andere kijk op Star Trek. Niet in de ruimte dit keer maar op de oceanen. De ‘Nathan James’ is hier de vervanger voor de ‘Enterprise’.

TNT heeft dan ook geheel terecht de serie beloond met een tweede seizoen. Het eerste seizoen eindigt met een behoorlijke cliffhanger en ik ben nu al benieuwd hoe ze het volgende seizoen gaan invullen. Aan ideeën geen gebrek zo blijkt wel in de laatste aflevering van dit seizoen. Van mij mag deze prima zomerserie nog lang doorgaan. Ik kon wel een nieuwe soort Star Trek gebruiken.

8.5 punten omdat ik nu eenmaal een zwak heb voor helden of ze nu op een boot of ruimteschip zitten.
Volg The Last Ship
Vorige aflevering
Commitment
Commitment
05x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Lyannah
03 sep 2014 12:46 -
helemaal mee eens!
Reageer
avatar_Mandy1966
03 sep 2014 13:12
Bedankt ;-)
Reageer
avatar_anonymous
04 sep 2014 11:35 -
Serie zal binnenkort op Veronica uitgezonden worden.
Reageer
avatar_anonymous
04 sep 2014 22:53 -
heb nu het eerste seizoen helemaal gezien tot en met aflevering 10, serie word echt steeds beter met goede wendingen
Reageer
avatar_TheKnight
07 sep 2014 12:44 -
Leuke vlotte serie die me zeer verrast heeft
Reageer
avatar_anonymous
10 sep 2014 18:33 -
Super serie lekker actie en het is een goede mix tussen spanning en actie.
Reageer
avatar_Effo
09 dec 2014 19:45 -
Mooie recensie, boeiende serie, ik kijk met spanning uit naar seizoen 2, want de cliffhanger was formidabel
Reageer
avatar_Mandy1966
09 dec 2014 20:03
Dank je wel, ik kijk er ook naar uit, helaas duurt het nog wel even ;-)
Reageer
avatar_anonymous
08 apr 2015 11:23 -
Ik kijk nu nog naar Grey's anatomy en kan Eric niet anders zien dan Mark Sloan. Ik houd de serie wel in gedachten, zeker na het lezen van je recensie.
Reageer

Nieuwste recensies

Maid - Seizoen 1

9

Chicago Fire - Seizoen 8 (DVD)

7

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6
The Last Ship