The Last Man on Earth

7.1 / 10
23 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Bartwin v/d Pols geeft "The Last Man on Earth - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Bartwin v/d Pols op 26 oktober 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Last Man on Earth - Seizoen 1

Ooit wel eens afgevraagd wat jij zou doen als je de enige persoon op de aarde bent? Phil Miller (Will Forte, MacGruber en Lab Rats) vindt zich terug als de laatste persoon op aarde nadat een virus de hele mensheid heeft weggevaagd. En nee, dat heeft voor de verandering geen zombies opgeleverd dus Phil kan in wezen doen wat hij wil. En dat doet Phil dan ook. Hij rijdt als een verloren hipster rond in welke auto er voor handen is, woont waar hij wil en pakt wat hij wil. Heerlijk toch? Maar Phil verveelt zich eigenlijk verschrikkelijk en baalt van zijn alleen zijn. Daarom zoekt hij wanhopig naar andere overlevenden en spuit met een spuitbus op alle billboards waar hij zich bevindt. Want wie weet zijn er nog meer overlevenden, en wie weet misschien zelfs een leuke vrouw?

© FOX

The Last Man on Earth is een hilarische komedieserie over ongeluksvogel Phil Miller. In het eerste seizoen volg je de (soms wanhopige) zoektocht van Phil Miller naar andere mensen. Dat vergt van de kijker wel dat je in het begin de soms wat kinderlijke activiteiten die voortkomen uit de verveling van Phil moet doorstaan en dat hij ook nog eens een nogal onuitstaanbaar mannetje is. Maar zodra Phil wel degelijk wat antwoord krijgt op zijn oproepen ontstaat er een steeds grappiger wordende stroom aan gebeurtenissen waardoor je niet anders kan dan meevoelen met en lachen om de ongelukkige Phil.

Hierin ligt wel de crux voor het leuk vinden van deze serie: The Last Man on Earth leunt sterk op de miskleunen van Phil Miller en zijn pogingen om zijn eerdere beslissingen terug te draaien.

The Last Man on Earth is een hilarische komedieserie over ongeluksvogel Phil Miller

Will Forte is naast de hoofdrolspeler ook de schrijver van de serie en hij spaart zichzelf bepaald niet. Tegelijkertijd kent de serie dankzij deze insteek ook heel veel hilarische dialogen (ook met objecten) en momenten die de serie boven de middelmaat uittrekken. Bovendien zet de serie je telkens net op tijd op een ander spoor door een leuke twist of ontwikkeling in de verhaallijnen.

Alles wordt uitvergroot en Phil Miller leeft zich uit met alle vrijheid en mogelijkheden van een man die alleen op aarde is. De serie mikt duidelijk op de gulle lach via de onfortuinlijke Phil die zich ongewild maar onvermijdelijk terugvindt in allerlei hilarische verwikkelingen. En wees niet bang, zonder al te veel van de serie weg te geven: Phil blijft niet al te lang alleen. Will Forte speelt handig in op het verwachtingspatroon van de kijker door telkens een verandering door te voeren waardoor je blijft kijken en lachen om de perikelen van Phil.

© FOX

Het eerste seizoen van The Last Man on Earth vergt in het begin wel wat geduld van de kijker, maar zodra Phil wat tegengas krijgt worden de afleveringen steeds beter en dat blijft zo het hele seizoen. Dankzij de korte looptijd van elke aflevering wordt het nooit saai en blijft het luchtige, vrolijke karakter van de serie behouden. Je blijft geanimeerd kijken naar de volgende onhandigheden van Phil. Wat mij betreft een geslaagde komedieserie. Gelukkig vond zender Fox dat ook want inmiddels loopt alweer het tweede seizoen rondom Phil Miller.
Volg The Last Man on Earth
Vorige aflevering
Cancun, Baby!
04x18
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_CC11
27 okt 2015 19:55 -
Ik heb het een 7 volle afleveringen kunnen uithouden wat me een hele prestatie lijkt.
Grappig vond ik het nergens worden, integendeel zelfs.
Mocht het "The Last Serie on Earth" zijn, ik zocht mezelf een andere hobby.
Reageer

Nieuwste recensies

The Letter for the King - Seizoen 1

7

Pennyworth - Seizoen 1

8

Endeavour - Seizoen 7

8

Deep Water (UK) - Seizoen 1

8

Why Women Kill - Seizoen 1

9

The Good Place - Complete serie

9