Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Graham Norton Show verhuist naar de VARA

Vanaf oktober dit jaar zal de VARA The Graham Norton Show gaan uitzenden. Twee dagen nadat de show op de BBC is uitgezonden komt Graham Norton op de publieke zender de VARA.

Daardoor zal de show niet meer bij de commerciële zender Comedy Central te zien zijn. Comedy Central is op zijn zachtst gezegd niet blij met deze verhuizing. In een verklaring zeggen zij het volgende: "Wij begrijpen dat we in een competitieve media markt zitten. Maar wij vragen ons wel af wat het publieke belang is van het aankopen van een programma dat al heel lang in Nederland te zien is bij een andere commerciële omroep. Natuurlijk moet de publieke omroep bezuinigen en daarom zal er meer buitenlands product te zien zijn. Ook dat begrijpen wij, maar richt je dan op programma's die nog niet te zien zijn in Nederland en een duidelijke publieke functie hebben", aldus de zender. "Daarnaast verstoren ze de markt door zowel bij de aankoop van The Tonight Show als bij de aankoop van The Graham Norton Show dubbele bedragen te bieden die andere, commerciële omroepen nooit zullen en kunnen betalen voor deze content."

The Graham Norton Show heeft in 2011, 2012 en 2013 de prijs gewonnen voor het beste Britse entertainment- en comedyprogramma. 22 februari 2007 was de eerste aflevering en de show telt inmiddels vijftien seizoenen en 228 afleveringen.

Op 13 juni wordt aflevering elf van het vijftiende seizoen uitgezonden. Te gast zullen zijn: Samuel L. Jackson, Keira Knightley en Jenson Button. The Graham Norton Show wordt in zestien landen uitgezonden.

Graham Norton
Vorige aflevering
Compilation  (2)
Compilation (2)
31x21
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
14 jun 2014 19:48 -
Toch wel jammer dat een commerciele zender nu gaat klagen dat een publieke omroep een programma bij hen wegkoopt. Als het andersom gebeurt, mag een publieke omroep niet klagen en hoort het bij concurentie.
Reageer
The Graham Norton Show