The Good Wife

8.2 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Leoni Jansen geeft "The Good Wife - Seizoen 5" een 8.5.
Geschreven door Leoni Jansen op 26 augustus 2014.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Good Wife - Seizoen 5

Het beste seizoen tot nu toe! Ik kan niet anders dan met die uitspraak mijn recensie beginnen. Hoewel The Good Wife altijd al een van mijn favoriete series was, heeft het vijfde seizoen me positief verrast. Het vierde seizoen eindigde met de uitslag van de verkiezingen voor het gouverneurschap en de plannen voor het beginnen van een eigen advocatenkantoor. De vraag aan het begin van het vijfde seizoen is dan ook: gaat het advocatenkantoor van Alicia en Cary er echt komen en hoe verloopt het (dan) privé tussen haar baas Will en Alicia.

Alicia Florrick (Julianna Margulies, ER) probeert nog steeds haar werkende leven en haar privé leven te combineren en daarbij haar man Peter Florrick (Chris Noth, Law en Order) te ondersteunen in zijn politieke ambities terwijl ze niet meer samen zijn. Samen met Peter heeft Alicia twee kinderen in de pubertijd en Alicia heeft een goedlopende carrière als advocate. Het duurt nog een aantal afleveringen maar het eigen kantoor van Alicia en Cary Agos (Matt Czuchry, Gilmore Girls) komt er. En ze nemen heel wat medewerkers van Lockhart/Gardner mee.

Alicia en Cary leren met vallen en opstaan hoe een advocatenkantoor wordt gerund en uiteraard komen ze regelmatig tegenover Will Gardner (Josh Charles, In Treatment) en Diane Lockhart (Christine Baranski, the Big Bang Theory) te staan in de rechtszaal. Daarnaast ‘jagen’ ze op dezelfde cliënten wat de situatie nog wat verder op scherp zet. Ondertussen worden de advocaten, en het politieke team van man Peter, afgeluisterd door de NSA. Wat leidt tot grappige taferelen omdat Alicia en Cary eerst denken dat hun oude bazen bij Lockhart/Gardner hen afluisteren.

Het vijfde seizoen heeft me positief verrast doordat ze iets doen wat in televisieland meestal niet gebeurt. Zonder spoiler kan ik alleen maar zeggen dat het een heftige en onverwachte gebeurtenis is die je absoluut niet ziet aankomen. Het komt tegenwoordig niet zo vaak voor dat schrijvers deze keuze (mogen) maken. De schrijvers weten ook de episodische afleveringen mooi aan elkaar te rijgen waardoor het minder ‘losse’ zaken zijn en je een seizoen krijgt dat meer een geheel is. Ik hoop dat ze deze kwaliteit weten vast te houden in seizoen zes.

Het acteren is uiteraard weer prima en ook deze keer weer goede acteurs in de bijrollen, zoals bijvoorbeeld Michael J. Fox (als advocaat Louis Canning), Alan Cummings (als campagnemanager Eli Gold) en Jill Hennessey (als Rayna Hecht). Leuk is de kleine rol van America Ferrera (Ugly Betty) en ik was blij dat ook Carrie Preston (True Blood) als ‘out of the box’ advocate Elsbeth Tascioni weer voorbij kwam.

The Good Wife is een kwaliteitsserie die een groter publiek verdient. Het is dan ook ontzettend jammer dat Net5 de serie al een tijdje niet meer uitzendt. Het is een dramaserie maar het drama is niet overdreven en doet waarheidsgetrouw aan. De goede acteurs, de onverwachte plotwendingen, de combinatie van politiek en rechtszaken, het aanstippen van actuele thema’s en de leuke bijrollen maken dit een topper onder de advocatenseries. Ik kan niet wachten tot het zesde seizoen weer van start gaat.
Volg The Good Wife
Vorige aflevering
End
End
07x22
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_monique1963
27 aug 2014 12:46 -
Helemaal met je eens, een geweldige serie!
Reageer
John Doe
Olga2000 (gast)
28 aug 2014 10:01 -
Ik ben hier ook volledig mee eens. Ook mijn ergernis richting Net5 en andere Ned. zenders die eerste seizoenen uitzenden en daarna wordt het stil. Dat hebben ze met meerdere series uitgeflikkerd. En dan maar klagen over illegale downloads! Wat voor keuze hebben mensen dan?! Op welke andere legale wijze kan jij je favoriete serie volgen??
Reageer

Nieuwste recensies

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7