The Good Wife

8.2 / 10
43 min
Drama, Juridisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "The Good Wife - Seizoen 5" een 7.
Geschreven door anonymous op 20 januari 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Good Wife - Seizoen 5

Een goede film of serie vertelt een verhaal dat boeiend, interessant en relevant is. De verhaalpersonages en hun omgeving zijn hiervoor een middel, zij geven vorm aan het verhaal. Hoe beter het verhaal hoe meer de personages / acteurs boven zichzelf kunnen uitstijgen en mensen van vlees en bloed worden. Bij een soap is dat net andersom. Het verhaal in een soap dient ervoor om de personages glans te geven, zodat je met ze mee kan leven, en ja, vrienden worden. Daarom kan een soap ook eindeloos doorgaan, het verhaal dondert immers vaak niet. Is de tv-serie The Good Wife een soap?

Mooi en goed zijn heeft kennelijk een houdbaarheidsdatum.

Mijn vrouw en ik zagen vier seizoenen (2009 - 2014) van de CBS-serie The Good Wife, geschreven door Michele en Robert King. Hoofdpersoon Alicia Florrick (Julianna Margulies, ze kreeg een Emmy voor haar rol) moest zich na dertien jaar moederschap weer in een advocatenbureau bewijzen, terwijl haar man en officier van justitie Peter zich kandidaat had gesteld voor iets hogers. Alicia deed het heel goed op dat kantoor, want ze was slim en ambitieus. Wij noemden haar altijd het goeie wijf, omdat ze nogal onkreukbaar, verstandig (ook voor de wel zeer brave kinderen), lief (ook voor de hond) en vooral ook heel erg mooi (speciaal voor mij) was. In ieder seizoen was er wel iets; altijd gedoe met de verkiezingen van Peter, liefdesgeschiedenissen van zowel het goeie wijf (met topadvocaat Will Gardner) als van Peter, en dan ook nog de vele rechtszaken natuurlijk. Na vier seizoenen hadden we het wel zo'n beetje gezien. Mooi en goed zijn heeft kennelijk een houdbaarheidsdatum. Toen stelde MijnSerie.nl mij eind 2015 in de gelegenheid het vijfde seizoen te bekijken en te bespreken. En ik dacht: Ach waarom niet, toch eens kijken hoe het Alicia nu vergaat. Weer meer van hetzelfde of worden we verrast?

Zoals te verwachten was, geeft dit vijfde en lange seizoen (22 afleveringen!) meer van hetzelfde. Om het boeiend te houden is er een doorlopend verhaal met daaraan drie facetten. Allereerst de beroepsperikelen van Alicia. Zoals al aangekondigd in seizoen vier heeft ze haar oude advocatenbureau Lockhart/Gardner verlaten en is ze samen met Cary Agos (Matt Czuchry) en wat anderen gestart met Florrick/Agos. Ook hebben ze een aantal cliënten meegenomen. Dat valt natuurlijk niet goed bij vooral Will Gardner (Josh Charles, Dead Poets Society) en dat leidt tot een stroom verwikkelingen, kinnesinne en achterklap. Ten tweede de politieke activiteiten van Peter Florrick (Chris Noth, Sex in the City). Hij is nu gouverneur van Illinois en weer samen met Alicia. De oude kwestie van de stemmenfraude duikt weer op en Peter en Eli Gold zijn daar maar wat druk mee. De derde doorgaande lijn is de verhouding Will - Alicia. Hoewel ze tegenover elkaar staan en het er dan heet aan toe gaat, voel je ook de onderhuidse aantrekkingskracht, wat vaak in korte flashbacks wordt getoond.

The Good Wife
© CBS


En daarnaast dus de losse rechtszaken. Snel weergegeven en vaak nogal bizar. Bijvoorbeeld wanneer Alicia & Co de ene verdachte vertegenwoordigen en Will & Co de andere. De rechter besluit dan om het gemakkelijk te maken door te werken met een dubbele jury. Dit leidt niet tot gemak maar wel tot slapstick. Komisch bedoeld dus. Verder duiken er nogal wat personages uit het verleden op. Als je het een beetje wil kunnen blijven volgen, dan moet je de vorige seizoenen dus hebben gezien en redelijk op de hoogte zijn van het Amerikaanse rechtssysteem.

En wat vond ik er nou van? Seizoen vijf is weer professioneel en zorgvuldig gemaakt. Kosten noch moeite zijn gespaard. Ook wordt er heel goed geacteerd, dat mag ook wel met zo'n cast. Het is weer een genot Alicia, het goeie wijf, te volgen in haar turbulente leven. Toch sluipt er gaandeweg routine in. Het suddert maar door op de drie hoofdlijnen en vooral in de losse verhalen, die te snel en soms tamelijk onnavolgbaar worden neergezet. Op een gegeven moment geloof je het wel en vraag je je af hoeveel afleveringen je nog moet. Ik denk dat de schrijvers dit ook dachten, want in aflevering vijftien komt er een daverende wending, die ik helaas niet kan verklappen. Ik zat weer op het puntje van mijn stoel. Het verhaal leefde op, dankzij de daverende wending die ik helaas niet mag verklappen. Ook het vervelende gedoe met de stemmenfraude was ineens verdwenen. Dus keken we het vijfde seizoen van The Good Wife toch nog met veel plezier uit. Maar mijn vrouw zei daarna: Het zesde seizoen hoef ik niet meer te zien. Ik heb maar niet gezegd dat er ook al een zevende seizoen is, het lijkt wel een soap.
Volg The Good Wife
Vorige aflevering
End
End
07x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Good Wife