The Fosters (2013)

8.3 / 10
41 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Bo Verhoef geeft "The Fosters - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Bo Verhoef op 10 juli 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Fosters - Eerste aflevering

Als er één iemand is die van Amerika een beter land wil maken is dat Jennifer Lopez wel, en dat is te merken aan haar nieuwste project. Ze fungeert namelijk als producer van de allernieuwste serie van de Amerikaanse zender ABC Family. Een serie die perfect in het al bestaande rijtje van de zender past. The Fosters draait namelijk om een lesbisch stel dat samen hun gezin, bestaande uit een eigen zoon en pleegkinderen, opvoedt. Op dit moment erg actueel, aangezien enkele dagen geleden bekend is gemaakt dat homoseksuele stellen dezelfde rechten krijgen als heteroseksuele stellen. En terecht! De boodschap die Jennifer Lopez wil uitdragen met deze serie is dan ook overduidelijk. De serie laat namelijk zien dat een homoseksueel stel in staat is om een divers gezin op te voeden. Daarnaast werpt de serie een blik op het systeem waar pleegkinderen verstrikt in raken wanneer ze niet meer thuis kunnen blijven en de gevolgen die bij dit systeem horen.

Om eerlijk te zijn was ik niet meteen echt geïnteresseerd in deze serie. Het leek me allemaal te zoetsappig en ik vond 40 minuten eigenlijk te lang voor een serie die vooral draait om de hartverwarmende boodschappen. Echter omdat ik ABC Family één van de beste zenders vind, ook al vind ik nog steeds dat ze veel te lang doen over de beslissing om The Lying Game te vernieuwen, moest ik weten met welke nieuwe series ze kwamen. The Fosters is daar één van en daarom besloot ik om het te kijken.

Zoals ik al zei draait The Fosters om een divers gezin. Ontmoet het lesbische stel Lena, wie gespeeld wordt door de fantastische actrice Sherri Saum (One Life to Live en Gossip Girl), en Stef (Teri Polo, Meet the Parents). Lena is de hartverwarmende moeder en de conrector van de middelbare school van de kinderen. Stef is de iets hardere moeder, wat waarschijnlijk te maken heeft met haar beroep aangezien ze politieagente is. Om het allemaal nog iets meer hartverwarmend te maken is er ook nog het feit dat Lena een donkere huidskleur heeft en Stef een typische blonde blanke vrouw is. Samen voeden ze de rest van hun gezin op. Het gezin bestaat uit de biologische zoon van Stef, Brandon (David Lambert, Aaron Stone). Hij is voortgekomen uit de relatie die Stef had met Mike Foster (Danny Nucci). De pleegkinderen zijn Jesus, gespeeld door Jake T. Austin (Wizards of Waverly Place) en Mariana (Cierra Ramirez, The Secret Life of the American Teenager). Jesus en Mariana zijn een Spaanse tweeling, ze spreken echter wel vloeiend Engels.

De eerste aflevering begint met een scène in een jeugdgevangenis voor meisjes. In deze scène wordt een meisje aangevallen door andere meiden, omdat zij die dag weg mag uit de gevangenis. Al snel wordt duidelijk dat Lena haar op wil vangen in haar gezin. Dit meisje is Callie, overtuigend en krachtig gespeeld door Maia Mitchell (Mortified). Dat de band tussen Lena en Stef sterk is merk je erg goed, aangezien Lena het meisje in huis opneemt zonder dat te melden aan Stef. Stef vertrouwt Lena in haar keuzes en accepteert dit dan ook. Callie is niet een heel gemakkelijk meisje en als kijker weet je nog niet meteen waarom ze in de gevangenis terecht is gekomen. Later wordt duidelijk dat ze bij haar vorige thuis geen makkelijke pleegvader had en dat is zacht uitgedrukt. Hij zorgde ervoor dat ze in de gevangenis kwam, echter haar broertje is bij hem achtergebleven. In de eerste aflevering draait het vooral om Callie, die wil zorgen dat haar broertje weggehaald wordt bij die pleegvader. Naast deze verhaallijn is er de verhaallijn van Mariana die afspreekt met haar biologische moeder die geld nodig heeft, en Brandon die zo goed piano kan spelen dat hij er studiebeurzen mee kan verdienen.

Ik moet zeggen dat het niet echt mijn ding is, maar ik snap wel waarom anderen het een leuke serie kunnen vinden. ABC Family heeft een goede opvolger voor The Secret Life, dus een 7!
Volg The Fosters (2013)
Vorige aflevering
Where the Heart Is
Where the Heart Is
05x22
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Fosters (2013)