The Following

8,0 / 10
44 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jessica Dillema geeft "The Following - Eerste aflevering" een 9.
Geschreven door Jessica Dillema op 30 januari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Following - Eerste aflevering

De serie die al immens populair was voordat de eerste aflevering uitgezonden was en waarin Kevin Bacon de rol van een voormalig FBI-agent vertolkt. De serie is zelfs zo populair dat SBS 6 op 29 januari (een week na de première in Amerika) al de eerste aflevering uitzond.

Wanneer de eerste aflevering start zien we Joe Carroll (James Purefoy, Rome) welke ontsnapt uit de gevangenis. Carroll was veroordeeld in 2004 nadat hij 14 vrouwen had vermoord, welke studeerden aan de universiteit waar Carroll op dat moment docent literatuur was. Toenmalig FBI-agent Ryan Hardy (Kevin Bacon) is degene die Carroll uiteindelijk heeft opgepakt en de FBI roept zijn hulp in bij deze ontsnapping. Eén vrouw is aan Carroll ontsnapt toen hij opgepakt werd, zijn laatste slachtoffer Sarah Fuller. Hardy zelf is door Carroll in zijn hart gestoken tijdens deze reddingsactie en loopt daarom nu met een pacemaker rond.

Hardy heeft een boek geschreven over Joe Carroll en wanneer de FBI zijn cel doorzoekt vinden zij een briefje in het boek dat Hardy geschreven heeft: “Dear Ryan, I enjoyed your book. Have you ever considered a sequel?” Carroll is vastberaden om zijn werk af te maken, maar dit doet hij niet alleen. In de afgelopen jaren blijkt hij een netwerk aan seriemoordenaars en onderdanen gecreëerd te hebben dat hem van dienst is. Zelfs de buren van Sarah Fuller blijken niet te zijn wie je denkt dat ze zijn.

Meer zal ik nog niet over het verhaal vertellen, maar ik hoop dat ik jullie nieuwsgierigheid heb gewekt. Ik vond Kevin Bacon geweldig in Footloose en meer recentelijk is hij nog te zien geweest in X-men: First Class. Het feit dat een grote filmacteur overstapt naar het kleine scherm zegt veel over de potentie van de serie. En ik moet dan ook zeggen dat The Following inderdaad erg goed is en dat ik de rest van het seizoen zeker ga kijken. Daarnaast hebben we natuurlijk James Purefoy die een uitmuntende seriemoordenaar neer zet. Hij weet de combinatie van de gepassioneerde literatuurdocent en de koelbloedige moordenaar erg goed neer te zetten en ik zou hem niet graag in een donker steegje tegen komen.

De serie is goed geschreven en er is erg goed over alle lijnen in het verhaal nagedacht. Ook ben ik te spreken over de andere acteurs en actrices in de serie. Ik ben benieuwd welke verrassingen de serie nog voor ons in petto heeft. Kijken dus!
Volg The Following
Vorige aflevering
The Reckoning
The Reckoning
03x15
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (17)

avatar_anonymous
30 jan 2013 17:17 -
Helemaal met je eens! Tot nu toe zeer leuke serie en ga ook zeker het hele seizoen kijken :)
Reageer
avatar_SerieJunk
30 jan 2013 18:03 -
Laten we hopen dat het niet de kant van Prison Break op zal gaan. Waar een geweldig eerste seizoen wordt voortgezet met een dramatisch slechte verhaallijn in de latere seizoenen. De maker Kevin Williamson heeft tot nu toe niet echt een CV om geweldige dramaseries in deze categorie te maken. Tenzij je The Vampire Diaries en Dawsons Creek rekent tot 'dramaseries'. Fox heeft een pareltje van een serie weten neer te zetten in de eerste 2 afleveringen, ik hoop dat de zender beseft dat het goud in handen heeft.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
30 jan 2013 20:49 -
Ik sluit me ook helemaal hierbij aan... Kan niet wachten tot de rest van het seizoen!
Reageer
avatar_anonymous
30 jan 2013 23:17 -
Na deze lofzang ben ik toch nieuwschierig naar de argumenten van Gerko511 ;)
Reageer
avatar_gerko511
01 feb 2013 07:54 -
Ik vond alles verschrikkelijk nep Nol, en met hele goedkope schrikeffecten uit goedkope horrorfilms of slechte thrillers. Verder zat er niets origineels in, alles was gejat uit films of andere series en m.i. slecht bij elkaar geraapt. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk ;)
Reageer
John Doe
Dekkers (gast)
01 feb 2013 09:46 -
Ben er wel over te spreken, ik vind dit als Dexter fan een zeer goed alternatief, tenminste de twee eerste afleveringen
Reageer
avatar_anonymous
01 feb 2013 14:12 -
Oké... Duidelijk Gerko. Ik vond het op momenten wat geforceerd overkomen. Het sfeertje dat werd neergezet, waaruit bleek dat eigenlijk iedereen een dubbele agenda kan hebben, sprak mij wel aan. De eerste aflevering smaakte wel naar meer, alleen weet ik niet of ik de serie op SBS6 blijf volgen, verschrikkelijk die reclames tussendoor.
Reageer
avatar_Sparinkie
02 feb 2013 12:47 -
Na de pilot ben ik ook erg enthousiast naar de komende afleveringen! Goed verhaal, zeer spannende momenten, goede acteurs en behoorlijk bloederig!
Reageer
avatar_anonymous
02 feb 2013 15:33 -
Heb de eerste afleveringen gezien. In de eerste aflevering wist ik al meteen als de rest wie de belangrijkste moordenaar was, maar vindt het zelf niet erg want hoe hij zijn volgelingen manipuleert .. . is fascinerend.
Reageer
John Doe
Elby (gast)
10 feb 2013 13:20 -
Ik vind het een goeie serie en ik kijk met veel plezier maar de poeha die er van te voren over werd gemaakt ontgaat mij een beetje. Er zijn al vele van dit genre gemaakt en ook daar kijk ik met veel plezier naar, zoals criminal minds b.v. maar het is een type serie waar ik echt voor ga zitten.
Reageer
avatar_ellocin
22 feb 2013 17:55 -
Erg spannend en erg boeiend.
En dat bij SBS!
Maar ja, dan die vreselijke reclames, jammer.
Reageer
avatar_anonymous
22 feb 2013 20:45 -
Ik kijk h'm op woensdag bij Veronica, heb het idee dat de reclames daar iets minder lang zijn, maar het blijft irritant
Reageer
avatar_karin1809
03 mrt 2013 19:12 -
De eerste twee afleveringen heb ik echt zitten twijfelen of ik nog wel verder zou kijken. Nu kijk ik elke keer op sbs6 de afleveringen. Vind het toch wel een goede serie.
Reageer
avatar_Izzzmine
18 mrt 2013 20:28 -
ik ben nu bij aflevering 7 en zeer te spreken over het geheel. ben zeer benieuwd naar het vervolg
Reageer
avatar_JessicaD
18 mrt 2013 21:53 -
Ik ben ook zeer tevreden met het verloop van de serie. Ben benieuwd naar de volgende afleveringen.
Reageer
John Doe
maureen (gast)
28 mrt 2015 12:01 -
wanneer is seizoen 3 in nederland op tv ?
Reageer
avatar_rdeniro
15 jul 2017 00:51 -
Waardeloze shit, clichés, ze doen maar wat
Reageer

Nieuwste recensies

Unbelievable - seizoen 1

9

Blood & Water - Eerste aflevering

7.5

Grey's Anatomy - Seizoen 16

8

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

8

Snowpiercer - Eerste aflevering

6

Short Circuit - Seizoen 1

9