Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jessica Dillema geeft "The Flash - Eerste aflevering" een 9.
Geschreven door Jessica Dillema op 14 Oktober 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Flash - Eerste aflevering

De eerste aflevering van The Flash, de Arrow spin-off, was al gelekt in juni en natuurlijk heb ik die versie toen gekeken, ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ja, de kwaliteit was wat slechter en er bestond een kans dat ze de aflevering aan zouden passen voor de officiële première. Inmiddels heb ik ook de officiële versie bekeken en zo op het eerste gezicht lijkt er niks veranderd behalve dan dat de beeldkwaliteit nu beter is. Ik ben erg tevreden met deze eerste aflevering!

The Flash draait om Barry Allen (uitmuntend gespeeld door Grant Gustin, Glee), een briljante CSI onderzoeker die zijn moeder op elfjarige leeftijd verloor. Zijn vader werd beschuldigd van de moord op zijn moeder en ging de gevangenis in, onterecht. Sindsdien is Barry op zoek naar de echte dader. Wat zeker is, is dat de dader niet een normaal mens is. De vervolgens ouderloze Barry werd opgenomen in het gezin van detective Joe West (Jesse L. Martin, Law & Order) en werd al snel goede vrienden met zijn dochter Iris (Candice Patton, The Game).

Tijdens deze eerste aflevering zien we hoe visionair natuurkundige Harrison Wells (Tom Cavanagh, Ed) zijn deeltjesversneller tijdens een openbare onthulling aanzet en er iets mis gaat. De explosie veroorzaakt een storm waarin velen het leven verliezen. Barry wordt geraakt door een bliksemschicht en raakt in een coma om voorgoed te zijn veranderd wanneer hij ontwaakt als The Flash: de snelste mens op aarde.

Als je Arrow hebt gezien vorig seizoen dan ga je nu eigenlijk een stukje terug in de tijd, want bij Arrow werd na aflevering acht en negen regelmatig genoemd dat Barry in coma lag, en in The Flash zien we nu ook weer een deel voor de coma. Je kunt The Flash overigens - zoals het nu lijkt - makkelijk volgen zonder dat je Arrow kijkt, maar fans van zowel Arrow als The Flash kunnen wel diverse crossovers tussen de series verwachten! Dit vind ik persoonlijk ontzettend leuk gezien ik een fan van beide series ben.

The Flash is een drama serie met komische elementen. Komische elementen als dat Barry standaard te laat komt op zijn werk en hiervoor onder andere excuses als autopech gebruikt terwijl hij geen auto heeft en dit algemeen bekend is, kan ik enorm waarderen. Een puntje van kritiek zijn hier en daar de special effects die op het ene moment beter zijn dan andere, maar de scène waar rook/wolken gecreëerd worden en glas naar beneden valt was wel erg slecht.

Barry blijkt echter niet de enige zogenaamde metamens te zijn. Barry is supersnel, maar de slechterik waar we in deze aflevering kennismaken heeft controle over het weer. Naar verwachting zal de opzet van The Flash lijken op die van Arrow; elke aflevering een slechterik en daarbij een onderliggende langlopende verhaallijn. Een opzet die bij Arrow goed werkt en waarvan ik verwacht dat deze misschien nog wel beter werkt voor The Flash.

Ik had verwacht dat The Flash zijn identiteit lang geheim zou houden voor iedereen – op de wetenschappers van S.T.A.R. Labs die hem ontdekt hebben na natuurlijk – maar al in deze eerste aflevering komt iemand erachter. Ik snap dat ze deze keuze gemaakt hebben want dat deze persoon van hem af weet brengt zeker goede mogelijkheden met zich mee.

Wat de seriemakers ons aan het einde van de aflevering lieten zien had ik misschien aan kunnen zien komen, maar toch zag ik het niet aankomen. Het is een interessant gegeven dat natuurlijk door het hele seizoen zal gaan spelen en ik ben hier echt ontzettend nieuwsgierig naar.

Er zijn al vele bekende namen gekoppeld aan The Flash – ik noem een Robbie Amell, Victor Garber, Dominic Purcell en Wentworth Miller, alsook veteranen van The Flash uit de jaren ’90 Amanda Pays en John Wesley Shipp - en het zou mij niks verbazen als The Flash misschien nog wel groter kan worden dan Arrow. The Arrow gaf hem in elk geval een idee voor zijn heldennaam: “Saving people, in a flash.” The Flash is geboren en ik kan niet wachten op de volgende aflevering!
Volg The Flash (2014)
Vorige aflevering
A New World (4)
A New World (4)
09x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Flash (2014)