The Event

7.5 / 10
44 min
Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Dennis Korpel geeft "The Event - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Dennis Korpel op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Event - Seizoen 1

Stel dat Lost, 24, Heroes en The 4400 een kindje zouden krijgen, dan zou dat kindje er zeker uitzien als The Event! The Event is een serie geworden over bewoners van buiten onze eigen planeet, met speciale krachten. Tel daarbij vele vragen op die niet direct beantwoord worden en een groep 'terroristen' die het leven op aarde bedreigen en je hebt een hele beknopte omschrijving van 22 afleveringen van deze serie van NBC.

The Event start met een ijzersterke pilot, waarin er heel veel onduidelijkheid wordt geschept. Er lopen verhaallijnen in drie verschillende tijdszones door elkaar, waardoor je echt moet opletten wat er wanneer gebeurt. De cliffhanger waar de pilot mee afsluit, zorgt er eigenlijk ook voor dat je meteen door wil blijven kijken.

Het nadeel van zo'n sterke eerste aflevering, is dat het heel moeilijk is om dat hoge niveau vast te houden in de daaropvolgende afleveringen. The Event heeft hier duidelijk mee te kampen! De eerste helft van het seizoen komt af en toe een beetje over alsof de schrijvers zelf ook nog niet helemaal goed weten welke kant ze op willen gaan. De serie is soms erg aan het zoeken naar de juiste weg die men wil gaan bewandelen. Daardoor gebeurde het bij mij ook dat ik het plezier in het kijken een beetje verloor. De winterstop heeft de schrijvers duidelijk wel weer op het goede pad gebracht, want de afleveringen van na de break zijn wel een stuk sterker. Het tempo ligt daarin een stuk hoger en er wordt duidelijk toegewerkt naar een climax.

Het leuke aan The Event is dat er bekende verhaallijnen op een andere manier worden ingestoken dan dat er in andere series wordt gedaan. Zo is het conflict in het Witte Huis ditmaal niets tussen Democraten en Republikeinen, maar echt een persoonlijke strijd. En in plaats van een aanslag doen op de wereld met een nucleaire bom, wordt er hier voor een heel ander wapen gekozen. Deze redelijk onverwachte wendingen, zorgden er bij mij zeker wel voor dat ik het plezier richting het einde weer terug heb gekregen!

Dat NBC ervoor heeft gekozen om niet door te gaan met de serie is jammer, maar toch ook wel erg begrijpelijk! Het jammere is dat lang niet alle vragen aan het einde beantwoord worden. Sterker nog, The Event, waar de serie naar vernoemd is, heeft nog steeds niet echt plaatsgevonden. Dat het echter toch wel begrijpelijk is dat men niet doorgaat, heeft hier ook mee te maken. De laatste aflevering sluit open af maar biedt ook weer niet echt heel veel ruimte voor nog een volledig seizoen met dit verhaal. Dan zou er echt een hele andere weg ingeslagen moeten worden. Hierdoor verlies je dan al snel je basis uit het oog, en dat zal de voornaamste reden zijn geweest om hier niet voor te kiezen.
Volg The Event
Vorige aflevering
Arrival
Arrival
01x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5