The Blacklist

8.3 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
anonymous geeft "The Blacklist - Seizoen 1 (Eerste deel)" een 10.
Geschreven door anonymous op 3 januari 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Blacklist - Seizoen 1 (Eerste deel)

Al sinds de jaren 80 ben ik fan van James Spader. Sinds zijn verschijning in 'Pretty in Pink' en 'Sex, lies and Videotapes', wist ik dat deze toen nog jonge Spader, het zou gaan maken in Hollywood.
Nu, zevenentwintig jaar later, bewijst Spader maar eens te meer dat hij op het witte doek, en op de televisie thuishoort. In The Blacklist zet hij, naar mijn mening, dan ook een meesterlijke rol neer als Raymond 'Red' Reddington: Amerika's meest gezochte crimineel.

The Blacklist is een serie die je meteen bij de strot pakt en niet meer loslaat. Kijkend naar de pilot was ik binnen een halve minuut verkocht. De sfeer in de serie is spannend, mysterieus en laat je gokken en gissen naar de waarheid. De waarheid moet boven tafel komen. Maar wat is de waarheid? Waarom geeft 's werelds meest gezochte crimineel zichzelf aan en waarom wil hij alleen samenwerken met Elisabeth Keen (Megan Boone, Law & Order: Los Angeles)

The Blacklist draait om Raymond Reddington; meesterbrein en topcrimineel. Hij geeft zichzelf aan maar wil alleen contact hebben met Elisabeth Keen. Elisabeth begint net die dag voor het eerst te werken als profiler bij de FBI. Niet alleen zij, de mensen van de FBI, maar ook de kijker vraagt zich dan al af waarom hij alleen wil werken met haar. Wat is hun connectie? Naarmate we verder in het seizoen zijn komen we meer te weten over Elisabeth en dat maakt het er allemaal niet duidelijker op.

Maar, de serie is meer dan alleen de band tussen Elisabeth en Red. Het gaat vooral om een lijst. Een zwarte lijst, eentje waarop alle zware criminelen ter wereld staan. Reddington kan helpen die lijst te verkorten, maar in ruil daarvoor wil hij niet alleen een band opbouwen met Elisabeth, of Lizzy zoals Raymond haar liefkozend noemt, hij wil ook de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil. Elke aflevering draait om één crimineel op de lijst en die lijst is lang. Elke crimineel heeft een andere bijnaam. Voor mij waren de beste afleveringen: 'The Stewmaker' en de tweedelige aflevering 'Anslo Garrick'.

Tijdens de pilot heeft de FBI meteen al te maken met een topcrimineel, waarvan iedereen dacht dat hij al overleden was: Ranko Zamani. Zijn plek is ergens onderaan de lijst. The Blacklist werkt de lijst niet van laag naar hoog af, alle namen en daarbij behorende nummers komen in onwillekeurige volgorde langs. Hoe dichter bij één hoe gevaarlijker en sadistischer de crimineel. Elke aflevering is een juweeltje op zich. Daarnaast is de muziekkeuze geweldig en doet Jon Bokenkamp het als beginnend schrijver en producer erg goed.

Naast Lizzy en Red, spelen ook Agent Donald Ressler (Diego Klattenhoff, Homeland) en de man van Lizzy, Tom (Ryan Eggold, 90210) een rol. De eerste is FBI agent en heeft jaren gewerkt aan een mogelijke arrestatie van Raymond Reddington. De vrijwillige overgave van Reddington maakt hem deels gefrustreerd. En dan is daar Tom, Lizzy's man. Welke rol speelt hij? Is hij de liefhebbende echtgenoot of heeft ook hij iets te verbergen. Reddington waarschuwt Lizzy keer op keer voor haar man. Soms vraag je je als kijker af of iedereen in The Blacklist wel is wie hij zegt dat hij is.

The Blacklist heeft, vooral in de pilot, iets weg van 'Silence of the Lambs'. Het beklemmende, het onbekende, de man in de kooi. Toch is The Blacklist heel anders dan bovengenoemde film. Deze serie is voor mij de beste nieuwe serie van 2013. Heel erg lang heeft Banshee op de eerste plek gestaan, maar mede door het uitstekende acteerwerk van James Spader en Megan Boone, de spannende verhalen en de raadsels, maken The Blacklist voor mij toch echt nummer één.

RTL4 heeft The Blacklist aangekocht. De zender zal 6 januari 2014 een dubbele aflevering uitzenden van deze topper. Hopelijk wordt The Blacklist in Nederland net zo populair als in Amerika, daar breekt de series record na record. De tweedelige mid-season finale trok 17,5 miljoen kijkers. De kijkers wachten met smacht op het vervolg van The Blacklist. Ondertussen heeft NBC bekend gemaakt dat The Blacklist vernieuwd is met een tweede seizoen. Deze zal net als het eerste seizoen bestaan uit 22 afleveringen.
Volg The Blacklist
Vorige aflevering
Ogden Greeley
Ogden Greeley
08x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_pooj
03 jan 2014 10:02 -
Ik verheug me ook erg op deze serie, ben ook zeker fan van James Spader. Zo te zien aan de voorstukjes op tv. gaat het helemaal geweldig worden.
Reageer
John Doe
Monique (gast)
04 jan 2014 09:00 -
Ik heb nu 6 afleveringen gezien en ben verkocht...geweldige serie! Het is inderdaad zo dat je je afvraagt is men wel wie hij zegt dat hij is, en dat maakt de serie leuk, je gaat je je inleven.
Reageer
avatar_Harvey27
05 jan 2014 18:23 -
Heb de eerste 10 afleveringen gezien en vindt het een geweldige serie. Elke aflevering is los al goed, maar wat het echt top maakt is de verhaallijn die dwars door alle afleveringen heen loopt.
Je blijft puzzelen hoe pretty Lizzy en ugly Red 'connected' zijn...
Er zit wel vrij veel geweld in, maar dat hoort helemaal bij de wereld van crimineel Red.

Per aflevering zie je rooky Lizzy professioneler worden en beweegt ze zich steeds makkelijker in de FBI en de onderwereld.... Dat is zo ontzettend knap gedaan.
Als je deze serie nog niet hebt gezien, ga dit absoluut doen!!!
Reageer
avatar_KoNijn
06 jan 2014 13:48 -
Spannende serie,zeker een aanrader.
Reageer
John Doe
Jack (gast)
09 jan 2014 07:23 -
Ik heb nu twee afleveringen gezien en ik ben volledig verkocht! De beste serie in jaren bij RTL! Reddington en Elizabeth zijn twee topkarakters die geweldig worden neergezet door James Spader en Megan Boone. Kan nu al niet wachten op de volgende aflevering!
Reageer
John Doe
Moonman67 (gast)
11 jan 2014 18:24 -
ook hier alle afleveringen gezien. En de recensent kan het niet beter omschrijven. Was James Spader in Boston Legal al geweldig, in deze serie overtreft hij zichzelf. Spannend, plots en twist, mysteries, en inderdaad wat geweld maar wel in een goede dosis.
Kan niet wachten op het vervolg!
Reageer
avatar_anonymous
26 jan 2014 17:34 -
Ik heb 3 afleveringen gezien en vind het helemaal niks.
Reageer
avatar_Maaike1973
13 feb 2014 18:27 -
Ik ben ook fan geworden van de voor mij tot Blacklist onbekende 'Red'. Heerlijk om naar zijn spel te kijken. Goede serie!
Reageer
John Doe
Guido (gast)
02 jul 2014 11:06 -
Hmm, net 1 aflevering gezien. Ik denk, even kijken wat een ander er van vindt. Iedereen schijnt positief te zijn. De muziek is goed. Maar wat een ongelolijke nepserie. Het idee is spannend en op zich goed gespeeld. Maar alle actie scenes zijn toch volledig flauwekul. Totaal niet realistisch wat een grote domper is. Ik waag het erop en zal nog een aflevering kijken maar heb mijn twijfels.

Ik ben zelf meer van de scandinavische series als Killing en Bridge. Geen explosieve, nepperige actie scenes met veel schieten maar drama en superspannend.
Reageer
John Doe
Guido (gast)
02 jul 2014 11:08 -
Ik had trouwens gelijk bij de eerse seconde het idee dat ze zijn dochter is.
Reageer

Nieuwste recensies

The Stranger (2020) - Seizoen 1

7.5

Death In Paradise - Seizoen 10

7

Superman & Lois - Eerste aflevering

7.5

Truth Be Told (2019) - Seizoen 1

8

The Pembrokeshire Murders - Miniserie

7

Tribes of Europa - Seizoen 1

5.5