The Blacklist

8.3 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Mandy Gelling geeft "The Blacklist - Seizoen 2" een 10.
Geschreven door Mandy Gelling op 24 mei 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Blacklist - Seizoen 2

In de ogen van vele serieliefhebbers en andere belangstellende zal een tien voor The Blacklist totaal onterecht zijn. Ik ben me daar zeker van bewust en als ik heel kritisch zou zijn schiet ik het tweede seizoen vol met gaten. Maar waar het om The Blacklist gaat, inclusief James Spader, ben ik absoluut bevooroordeeld. The Blacklist krijgt van mij een tien omdat de serie weet te VERMAKEN (ja, met hoofdletters). Ik zit elke week weer op het puntje van mijn stoel en geniet met volle tuigen wat de makers en acteurs op ons afvuren via het kleine (zijn televisies nog klein tegenwoordig?) scherm. En omdat The Blacklist precies dat doet krijgt de serie van mij een dikke tien.

Valt er verder nog iets te zeggen over deze enorm spannende en intrigerende serie? Genoeg, voor deze serie had ik nog nooit gehoord van een fulcrum, dat betekend letterlijk een draai- of steunpunt. En de geheimzinnigheid rond de relatie tussen Red en Lizzy blijft een punt van aandacht. Is hij nu wel of niet haar vader? En hoe zit dat met Tom Keen en Lizzy, wordt het nog wat tussen die twee? Vragen en geen antwoorden. Bij vele series zou je na twee seizoenen schreeuwen naar de televisie: “Kom nu maar op met de antwoorden.” Niet bij The Blacklist, althans ik niet. Het spel tussen de diverse karakters is zo goed uitgewerkt dat je bang bent voor het antwoord. Want dat zou wel eens het einde kunnen zijn van The Blacklist.

En gelukkig komt er nog een derde seizoen en hopelijk daarna nog één of twee, eindeloos doorgaan is ook niet goed. Maar een mooie afronding zou fijn zijn. Sorry, ik loop op de zaken vooruit ik had het over het tweede seizoen. James Spader is Red. Hij speelt het niet, hij is de man die Lizzy bijna tot waanzin drijft en koelbloedig mensen doodschiet. Maar als Lizzy hem pijn doet met haar snoeiharde en ijskoude woorden zie je de pijn in zijn ogen en op zijn gezicht. Deze man kan acteren dat is een feit. Red wordt door Tom en Dembe (die in het derde seizoen meer aan bod gaat komen) gewaarschuwd om Lizzy nu eindelijk eens de waarheid te vertellen. Maar het lukt, om voor ons onbegrijpelijke redenen, Red niet om de waarheid over zijn lippen te krijgen.

Raymond “Red” Reddington doet er wel alles aan om Elizabeth “Lizzy” Keen te helpen en tegelijkertijd ook zijn eigen hachje te redden. Het lijken tegenstrijdige doelen maar dat zijn het uiteindelijk niet. Het plot wordt dikker als we leren wat de fulcrum is en wat er op staat. Maar voor mij als kijker is The Blacklist meer dan het vinden van misdadigers op een zwarte lijst. The Blacklist is een kijkje in het brein van een ogenschijnlijke koelbloedige misdadiger en moordenaar die iedereen met zijn charme en ontwapende lach de verkeerde richting op stuurt of dood maakt. Lizzy is meer dan een FBI agent die achter geboefte aangaat op commando van Red. Lizzy twijfelt en voelt zich verraden en verschuilt zich achter haar FBI badge.

Maar iedereen die The Blacklist ziet zal zien dat er meer achter de façade zit van die twee. Ook Tom Keen is niet de man die ik dacht dat hij was. En het spel breidt zich uit naar de baas van Lizzy en ook haar collega’s moeten regelmatig alle zeilen bijzetten om de zaak bij elkaar te houden. Bijna iedereen heeft een agenda en daarmee wat te verbergen in The Blacklist. Het verhaal blijft op zich eenvoudig maar het spel van Red, Lizzy en ook Tom maken van The Blacklist zoveel meer. Ik hoop dat er in het derde seizoen wat meer wordt onthuld maar ook weer niet te veel. Ik houd graag wat te raden over.

10 punten voor seizoen twee, maar dat wist je al.
Volg The Blacklist
Vorige aflevering
Ogden Greely
08x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_ThomasNL92
24 mei 2015 23:41 -
Meningen en Smaken verschillen, maar persoonlijk vind ik 'The Blacklist' totaal geen 10 waard. Niet vanwege het verhaal, Niet vanwege James Spader, maar vanwege de rest van de hoofdcast.

Het heeft een goede verhaal, dat moet ik zeker erkennen en er zitten veel punten in het verhaal dat je nog meer vragen krijgt dan antwoorden en met James Spader die speelt als Raymond Reddington kon je je geen betere acteur vinden (Hij speelt het super en krijgt een dikke 10 voor zijn rol), maar de rest van de cast presteert zo ondermaats. Vooral Megan Boone als Lizzy kan me soms mateloos irriteren.
Reageer
avatar_anonymous
25 mei 2015 11:09 -
Als Blacklist fan, en dan vooral van Ryan Eggold, was het begin van het seizoen niet heel goed, maar dat werd in de rest van het seizoen weer helemaal goedgemaakt. De
laatste paar afleveringen waren geweldig! Ben dan ook heel blij dat de serie een derde seizoen krijgt. Voor mij krijgt The Blacklist ook een dikke tien! Ik vind het een heerlijke serie, die je altijd maar laat nadenken over hoe het nu eigenlijk zit. Leuke is dat de schrijvers de afleveringen schrijven nadat de mensen op social media hun mening hebben gegeven. Zo blijf je als kijker steeds denken: ohh, nu weet ik het, en dan veranderen ze alles weer.
Reageer
John Doe
Hanneke Hooglandersmadedijk (gast)
14 sep 2015 18:49 -
Ik hou enorm veel van deze serie! The blacklist krijgt een dikke 10! Zeker als het gaat om James Spader! Soooo Goood! Je kan geen betere acteur voor die rol! I love it!
Reageer

Nieuwste recensies

Tribes of Europa - Seizoen 1

5.5

Behind Her Eyes - Eerste aflevering

7

Euphoria - Bonusafleveringen

9.5

Behind Her Eyes - Seizoen 1

6.5

Lupin - Seizoen 1

8

Bloodlands - Eerste aflevering

7.5