Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Nico Hoeijmans geeft "The Big Bang Theory - Seizoen 9 (DVD)" een 7.
Geschreven door Nico Hoeijmans op 25 januari 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Big Bang Theory - Seizoen 9 (DVD)

Het achtste seizoen van The Big Bang Theory was er een om snel te vergeten - wat we er tenminste van hebben onthouden. Het vluchtige, wat loze seizoen eindigde met twee aardige cliffhangers. De ene tussen Leonard (Johnny Galecki) en Penny (Kaley Cuoco), die in een spontane actie naar Las Vegas rijden om te gaan trouwen. De andere tussen Sheldon (Jim Parsons) en Amy (Mayim Bialik) die al dan niet gewenst een pauze in hun relatie inlassen.

Sheldon kan nu op meer vlakken met de rest van de groep mee terwijl hij zijn eigenaardigheden blijft houden.

Dit negende seizoen gaat daar verder en begint ook op hetzelfde bedenkelijke, vluchtige niveau. Het gevoel dat alles al wel een keer voorbij is gekomen, blijft heel erg hangen en grappen vallen dan ook met regelmaat in herhaling. De belangrijkste positieve noot die hier kan worden gemeld, is dat men eindelijk doorheeft waar de crux van dit probleem zit: Sheldon en Amy acteren relatietechnisch nog op een heel ander niveau dan de andere mannen en vrouwen. Leonard en Howard (Simon Helberg), en zelfs Rajesh (Kunal Nayyar), zijn al veel meer volwassen in hun omgang met vrouwen terwijl ook Penny en Bernadette (Melissa Rauch) zich veel meer aan de groepsdynamiek hebben aangepast. Dat komt door de onwil om Sheldon hier niet in mee te laten gaan en het wat flauwe karakter dat Amy altijd is geweest. Daar wordt in dit seizoen veel meer van afgestapt. Een goede keuze, Sheldon kan nu op meer vlakken met de rest van de groep mee terwijl hij zijn eigenaardigheden blijft houden.

De vooruitgang in de relatie tussen Sheldon en de anderen heeft invloed op het algemene karakter van de serie. De interactie tussen de personages wordt makkelijker, de setting wordt luchtiger en dat doet de serie goed. Penny wordt er weer veel meer het leuke, knappe, wat domme (buur)meisje van, Leonard hoeft niet enkel nog over Sheldon te zeuren en het hele, nooit waargemaakte, verwachtingspatroon tussen Sheldon en Amy raakt in een stroomversnelling.

The Big Bang Theory
© CBS

Hierdoor is het tweede deel van dit seizoen een heel stuk luchtiger en leuker. Een aantal echt leuke afleveringen laten de kijker soms hardop lachen, het niveau stijgt en er zit minder herhaling in. Vooral de afleveringen "The Opening Night Excitation ", "The Application Deterioration" en "The Fermentation Bifurcation" zijn de moeite waard. Het plezier straalt van deze drie afleveringen af.

Toch blijft het gevaar op de loer liggen dat alles in The Big Bang Theory wat blijft voortkabbelen, iets wat ook weer uit de cliffhanger in dit seizoen blijkt. De tijden dat een grap of aflevering je echt bij bleef, zijn van lang geleden en komen waarschijnlijk niet meer terug. En toch is dit seizoen een flinke verbetering ten opzichte van het vorige.

De DVD-uitgave is eenvoudig, met drie discs waar afleveringen en wat extra's op staan. De extra's zijn altijd wel leuk om te zien, maar vallen met eerdere seizoenen (ook) wat in herhaling. Zo zijn er weer bloopers te zien en is er een Comic-Con Panel registratie. Wel leuk is de informatie over het Big Bang Scholarship.
Volg The Big Bang Theory
Vorige aflevering
Unraveling the Mystery: A Big Bang Farewell
Unraveling the Mystery: A Big Bang Farewell
12x24
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Big Bang Theory