Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Big Bang Theory behoudt hoofdrolspelers voor ten minste drie jaar

De productie van het nieuwe seizoen van The Big Bang Theory zal beginnen nu de drie hoofdrolspelers een nieuw contract hebben getekend. Jim Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco bevinden zich nu in Friends territorium wat salaris betreft.

Afgelopen mei was The Big Bang Theory al vernieuwd voor drie seizoenen, terwijl de contracten van de acteurs die maand afliepen. Onderhandelingen voor contractverlenging duurde langer dan verwacht en resulteerde in een productievertraging van een week.

Als de gezichten van de succesvolle komedie hadden Parsons, Galecki en Cuoco flink wat invloed op hun toekomstige salaris. In de Verenigde Staten is The Big Bang Theory al enkele jaren de best bekeken komedieserie met een gemiddelde in seizoen zeven van twintig miljoen kijkers. De serie is haar gewicht in goud waard voor zender CBS dankzij lucratieve deals met zender TBS, waar de herhalingen vaak originele programmeringen overtreffen, en internationale distributie. In Nederland is de serie op Veronica te zien, die in de maand mei het complete seizoen zeven van de serie dagelijks uitzendde. Zo zaten er slechts twee weken verschil tussen de uitzenddata van de seizoensfinale in Amerika en in Nederland.

De nieuwe contracten bieden een significante salarisverhoging. Daar waar vorig jaar 325.000 dollar per aflevering werd verdiend, ligt dat bedrag nu dichter bij de een miljoen. Een uitzonderlijk loon voor acteurs in een TV serie. De laatste gelukkigen waren de zes acteurs uit Friends en die strikte de hoofdprijs pas in seizoen tien. De deals bevatten ook percentages van inkomsten die de serie maakt via andere wegen.

Alleen hoofdrolspelers Simon Helberg en Kunal Nayyar zijn nog in onderhandeling over hun toekomst in de serie. Actrices Mayim Bialik en Melissa Rauch, die in tegenstelling tot de rest niet vanaf het begin bij de serie zijn, tekende vorig jaar september al gunstige contracten met producent WBTV.

In ieder geval is de serie verzekerd van haar drie hoofdrolspelers tot en met het tiende seizoen. Veronica geeft op haar website aan dat nieuwe aflevering al dit najaar bij de zender te zien zijn.
Vorige aflevering
Unraveling the Mystery: A Big Bang Farewell
Unraveling the Mystery: A Big Bang Farewell
12x24
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Flash
07 aug 2014 20:39 -
Goed nieuws, ben wel benieuwd of het ook daadwerkelijk nog 3 jaar leuk blijft.
Reageer
avatar_JanWillemK
07 aug 2014 22:00 -
1 miljoen per aflevering. Schandalig.
De serie is sinds een seizoen of 3 lang niet zo grappig meer.
Reageer
avatar_anonymous
08 aug 2014 11:35 -
De serie is al lang niet meer zo leuk als vroeger en dan komen deze onderhandelingen er nog bij. Voor mij genoeg redenen om te stoppen met de serie.
Reageer
The Big Bang Theory