The Bible

7.3 / 10
45 min
Historie, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling geeft "The Bible – Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 2 juni 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Bible – Seizoen 1

Al meer dan 100 miljoen kijkers gingen mij voor. De tien afleveringen van The Bible trok per aflevering tussen de tien en vijftien miljoen kijkers. Dat zijn getallen waar vele series slechts van kunnen dromen. Maar zijn die cijfers terecht? Of met andere woorden heeft de kijker gelijk? Ik denk van wel. The Bible is een prachtige verfilming geworden van het meest vertaalde boek ter wereld. Of je nu een gelovige, een agnost of een atheïst bent, de serie geeft een mooi beeld van het Oude en Nieuwe Testament. Uiteraard begint de serie met Genesis en werkt zich in een rap tempo via Koningen en Profeten naar het leven van Jezus. Vanaf aflevering zes staat The Bible in het teken van de geboorte, het leven, de dood en wederopstanding van Jezus (Diogo Morgado).

The Bible is chronologisch, maar dat sommige hoofdstukken of verhalen zijn ingekort of weggelaten stoort geen moment. De serie vertelt het verhaal vanuit de Bijbel zelf, ze zijn trouw gebleven aan de teksten, al is het aangepast aan de huidige tijd. Er wordt geen oordeel gegeven in de serie, ze brengen het verhaal zoals het geschreven staat in de Bijbel. Dat geeft je als kijker de kans om zelf te oordelen of juist niet. De eerste vijf afleveringen zijn schitterend weergegeven. De levens van Abraham (Gary Oliver, Casualty), Mozes (Will Houston, The Indian Doctor) en David (Langley Kirkwood, Black Sails) komen voorbij. Dit alles wordt aan elkaar gepraat door verteller Keith David (Enlisted). Ademloos zie je de Bijbel tot leven komen. De beelden zijn prachtig, het gesproken woord waarheidsgetrouw en de acteurs zijn allemaal even geloofwaardig.

Als ik de volwassen Jezus voor het eerst zie is mijn eerste gedachten: “Wat een mooie man.” Ze hebben in Morgado een prachtige, vriendelijke en geloofwaardige Jezus gevonden. De makers van The Bible schuwen het geweld en bloed niet. Al zijn ze gelukkig wel discreet met sommige gewelddadige passages. Het verhaal van Jezus blijft prachtig en kan mij soms diep ontroeren. Ook in deze serie ontroerde Jezus mij. En ook hier word ik weer getroffen door de zinloosheid van het geweld die de Romeinen en de Farizeeërs hem aandoen. Het lijden van Jezus is dus niet voor de teerhartige onder ons en ik zou ook kinderen er niet naar laten kijken. Ook het verhaal van Jezus wordt door de makers zonder te oordelen verteld, dit maakt de serie tot één van de betere Bijbelvertellingen.

Mocht je deze zomer tijd hebben zou ik zeker gaan kijken, het is de moeite waard. 8.5 punten voor een prachtige boekverfilming waarbij ik eens een keer niet zeg: “Het boek was beter.”
Volg The Bible
Vorige aflevering
Courage
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8