The Americans

8,0 / 10
47 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Americans - Seizoen 6" een 10.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 11 juni 2018.
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

The Americans - Seizoen 6

Wow, wat een einde van een geweldige serie. Het heeft zes seizoenen lang geduurd en wat voor seizoenen. Maar nu even over het allerlaatste zesde seizoen. Konden de makers het waar maken, een mooi afgerond einde voor een prachtige serie.

In het laatste seizoen die slechts tien afleveringen heeft gekregen volgen we weer de familie Jennings. Een doorsnee Amerikaans gezin met twee kinderen, een eigen bedrijf en een leuk huis in één van de buitenwijken van Washington. Maar niets is wat het lijkt bij de Jennings. Elizabeth en Philip Jennings zijn Russen die opgeleid zijn om voor rasechte Amerikanen door te gaan.

You can't live your life being afraid, Paige. You wouldn't do anything. You want to make a difference, you make a difference.

Als we in het zesde seizoen terugkeren bij de Jennings is het oktober 1987, slechts twee maanden verwijderd van de beroemde Top tussen Ronald Reagan en Mikhail Gorbachev. En het hele zesde seizoen draait om deze wereldberoemde ontmoeting. Elizabeth krijgt opdracht van de Russen om erachter te komen wat er nu precies wordt gezegd en gedaan op de Top en Philip die het spionnenwerk aan de galgen heeft gehangen runt zo goed en kwaad als hij kan het reisagentschap.

De twee Amerikaanse Russen lijken verder van elkaar te staan dan ooit zeker als Paige, de dochter van het stel, zich steeds meer gaat bemoeien met het spionagewerk. Henry, de zoon van de Jennings, zit op een kostschool en is daar een ster-hockeyspeler, hij weet niets van het werk dat zijn ouders werkelijk doen.

The Americans
© FX


In het zesde seizoen zien we de strijd van Elizabeth met Philip: wie heeft er gelijk en wie niet? De strijd van Philip om zijn vrouw duidelijk te maken dat er iets niet klopt en zijn strijd om het familiebedrijf draaiende te houden. Nog nooit hebben we de Jennings op deze manier gezien, mijlen ver van elkaar verwijderd naast elkaar in het zelfde huis en bed.

I don't know how to say this, but I think there's a chance Renee might be one of us. But I'm not sure.

De beste vriend van Philip, Stan Beeman, is FBI-agent en al bijna zes seizoenen lang jaagt hij, onwetend, op zijn overburen. De vraag is al die seizoenen: zal Beeman de waarheid gaan zien of niet? De man is gescheiden met een zoon en ontmoet in het vijfde seizoen Renee, waarvan de Jennings vermoeden dat ze net als zij een Russische spion is. Maar is ze dat ook? En doet dat er eigenlijk wel toe?

Het zesde seizoen houdt je op het puntje van je stoel. De spanning wordt werkelijk prachtig opgebouwd. De diepgang die de karakters meekrijgen is een feest om naar te kijken. Het prachtige acteerwerk is een lust voor het oog. De dialogen zijn er soms om je vingers bij af te likken, zelfs als er niets wordt gezegd. Het einde is er één die je laat nadenken, over alle voorgaande seizoenen. Over de Jennings, de Koude Oorlog en The Americans.

10 punten voor een voortreffelijk einde van een voortreffelijke serie.
Volg The Americans
Vorige aflevering
START
START
06x10
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_4thaarts
11 jun 2018 15:33 -
Is het nog ergens confirmed dat Renee er ook een was? Of houden ze dat als open eind voor hopelijk nieuwe serie?
Reageer
avatar_Mandy1966
11 jun 2018 15:43
Bijgewerkt op: 11 jun 2018 15:52
Nee, het zit anders in elkaar. De kijker mag zelf bepalen of Renee een spion is. Want Stan Beeman vraagt het haar niet.Het is geen open einde voor een nieuwe serie. Wellicht wel iets voor een spin-off met Stan Beeman. Althans zo heb ik het opgevat.
Eigenlijk net als het prachtige einde waarbij de kijker zelf mag bedenken of de twee Americans gelukkig zullen worden in het 'nieuwe' Rusland.
Reageer
avatar_dknosp
11 jun 2018 19:43 -
Geweldige serie met een passend einde. Genoten van deze serie van begin tot einde.
Reageer
avatar_RLS90
12 jun 2018 11:40 -
Prachtig laatste seizoen, die scene in de garage was echt fenomenaal.
Reageer
avatar_Mandy1966
12 jun 2018 12:27
Volledig met je eens. Vooral de twijfel bij Beeman en de angst van Paige waren voelbaar in de huiskamer. Meesterlijk gedaan.
Reageer
avatar_saskya
18 jun 2018 10:21 -
Ik heb zo enorm genoten van deze prachtige serie en de personages. Ik ga ze echt missen.
Reageer
avatar_antimidant
20 jun 2018 09:05 -
Ik deel je mening....
Reageer
avatar_Bartwin
11 jul 2018 14:13 -
Ongelofelijk hoge kwaliteit dit laatste seizoen. Waar andere seizoenen soms vaart misten, klopte dit seizoen helemaal. Zelden zo'n goed einde gezien van een serie, 10 afleveringen topkwaliteit.
Reageer
avatar_Lisa1977
03 aug 2019 08:40 - 22 sep 2021 04:49
Wat een geweldige serie! Een van de mooiste die ik gezien heb. Ik heb alleen het laatste seizoen nog niet gezien. Dat vind ik echt heel erg jammer. Ik kan de serie ook nergens vinden. Weet iemand waar wel?
Reageer
avatar_Helgoned
18 aug 2020 16:13
De serie is in Amerika en Canada op DVD uitgebracht, regiovrij: dus gewoon te bekijken. En anders even wachten tot RTL5 dit seizoen gaat uitzenden, zal wel weer ergens middenin de nacht zijn dan...
Reageer
avatar_Helgoned
06 sep 2020 20:24 -
Momenteel wordt seizoen 5 herhaald door rtl5, weer ergens na middernacht op maandag t/m donderdag.
Reageer
avatar_rdeniro
03 maa 2021 23:52 -
Of op Amazon Prime
Reageer
The Americans