The After

7,0 / 10
42 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling-Potharst geeft "The After – Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 27 Mei 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The After – Eerste aflevering

Amazon heeft de pilot van The After tot serie besteld. Is dat verstandig? Ik persoonlijk denk dat er iets heel interessants uit kan komen. De eerste aflevering was in ieder geval goed genoeg om mij nieuwsgierig te maken naar het vervolg. The After staat geregistreerd als een sciencefiction dramaserie gemaakt door de maker van The X-Files Chris Carter. Het verhaal volgt acht vreemden die om onverklaarbare redenen met elkaar verbonden blijken te zijn. Ze worden samengebracht door een mysterieuze kracht nadat de aarde wordt getroffen door apocalyptische gebeurtenissen.

De pilot aflevering van The After begint met een vreemde droom van actrice Gigi Generau (Louise Monot). Ze verblijft in een hotel in Los Angeles en moet die ochtend auditie doen. Ze heeft een schattige dochter en echtgenoot achter gelaten in New York. Na de geflopte auditie keert ze terug naar het hotel. Daar komt ze met politieagente Marly (Jaina Lee Ortiz, The Shop), clown David (Jamie Kennedy (Ghost Whisperer), oudere dame Francis (Sharon Lawrence, Rizzoli & Isles) en irritante man uit Groot Brittannië, McCormick (Andrew Howard, Hatfields &McCoys), vast te zitten in de lift. Eenmaal ontsnapt uit de benauwde lift komen ze van de regen in de drup. Ze zitten vast in de parkeergarage onder het hotel. Daar leren we de van moord beschuldigde D. Love (Aldis Hodge, Leverage), callgirl Tammy (Arielle Kebbel, The Vampire Diaries) en advocaat Wade (Adrian Pasdar, Heroes) kennen. Alle acht blijken op zeven maart jarig te zijn. Wat dat betekent of inhoudt is niet duidelijk maar het schijnt er toe te doen.

Wat er buiten gebeurd blijft onduidelijk. Mensen lopen radeloos in de rondte. Helikopters klappen op elkaar. Maar geen spoor van doden of ernstig gewonden. Er is geen enkele indicatie dat het om zombies of een dodelijk virus gaat of dat de derde wereldoorlog is uitgebroken. We volgen onze acht vreemdelingen de stad uit naar Bel Air. Maar ook daar blijken ze niet veilig en het vluchten kan beginnen. Amazon heeft voor het vrijgeven van de pilot niet veel verklapt over de inhoud van The After. Helaas is er na het zien van de pilot nog niet veel duidelijk. Maar de pilot en de acteurs geven genoeg aanleiding om te gaan kijken naar The After. Vooral Tammy, D. Love en Wade lijken direct in hun rol te zitten. Ook Francis lijkt te begrijpen in welke huid ze mag kruipen. Alleen de onervaren Marly en de Française Gigi lijken nog niet helemaal lekker in hun vel te zitten. Maar ik ben er bijna van overtuigd dat dat helemaal goed gaat komen. En gelukkig verdwijnt het clownskostuum al gauw van het toneel en mag David zijn echte gezicht laten zien.

The After is gehuld in mysterie. Waarom zijn de acht samen gebracht? Wat gebeurt er in de wereld? Blijft de stroom definitief uit? Zijn er buitenaardse krachten aan het werk? Of zijn het toch zombies of een dodelijk virus? Op internet staan wel wat theorieën maar niets concreets. De kracht van de serie is denk ik wel het mysterie die het omhult. De zwakte van de serie is sommige volstrekt onnodige scheldpartijen en sommige volstrekt onnodige scènes. Maar Chris Carter heeft nog genoeg speelruimte om hier en daar wat aan te passen lijkt mij. The After, ik ben benieuwd wanneer de serie officieel in première gaat en wat ons dan allemaal te wachten staat.

Voor nu 7 punten voor misschien wel een nieuwe X-Files?
Volg The After
Vorige aflevering
Pilot
Pilot
01x01
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Mandy1966
05 jan 2015 20:14 -
Helaas de serie is gecanceld nog voor er maar 1 aflevering is uitgezonden. Ze hebben de dubieuze eer om de eerste gecancelde serie te zijn van 2015.
Reageer
The After