The Affair

7.8 / 10
58 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling geeft "The Affair - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling op 2 april 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Affair - Seizoen 1

Op advies van patrick_1987 ben ik begonnen aan The Affair. En eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet ben blijven kijken vanwege het vreemd gaan, de seks of de fantastische acteurs, ik ben blijven kijken vanwege het onderliggende verhaal. Als dat verhaal er niet was geweest was ik waarschijnlijk na aflevering vijf afgehaakt. The Affair gaat inderdaad over een affaire en dat is niets nieuws onder de zon. Het is geen vernieuwend gegeven, in soaps doen ze niet anders. Maar The Affair is toch anders, het verhaal wordt verteld in twee delen per aflevering. Eén half uur is voor Alison en het andere half uur is voor Noah. En beide vertellen het zelfde verhaal vanuit een ander standpunt.

En ik wil in deze recensie zo weinig mogelijk vertellen over dat verhaal, ga zelf kijken en laat je verrassen. Hoe meer ik vertel, hoe minder leuk het wordt. Wat ik wel kan vertellen zal ik ook doen zonder te veel weg te geven. Noah (Dominic West, The Wire) is een leraar en schrijver, getrouwd met Helen (Maura Tierney, ER) en heeft vier kinderen. Alison (Ruth Wilson, Luther) is serveerster en getrouwd met Cole (Joshua Jackson, Fringe). Noah, die uitstekend neergezet wordt door West, heeft totaal verschillende redenen om een verhouding te beginnen dan, de meer dan geweldig spelende, Wilson. Heel langzaam komen we die redenen te weten en die zijn niet fraai, maar dat zijn ze nooit.

Persoonlijk krijg ik eerder een hekel aan de egoïstische Noah maar ook Alison ontsnapt niet aan mijn afkeur. Beide gaan vreemd om het vreemd gaan. Ze houden niet van elkaar maar ontsnappen aan het dagelijks leven in elkaars armen. Beide acteurs spelen hun rol zo geloofwaardig dat de ene aflevering Noah ‘s verhaal oprechter lijkt en dan weer Alisons verhaal. Maar mijn man en ik zijn het er samen over eens dat Alison in de meeste gevallen beter overkomt dan Noah. Zijn verhaal is vaak die van de macho en versierder. The Affair laat je vaak verbaasd staan en speelt met de kijker. Waar gaat het over? Wie en wat is belangrijk en waarom?

Die verrassing zorgt dat je blijft kijken, samen met het goede acteerwerk en de prachtige omgeving van Montauk. De Golden Globe die de serie en Wilson heeft gewonnen is meer dan verdient. De serie pakt je beet en laat je niet meer los. Hardop laat je je afkeer weten. Noah beleeft zijn affaire met Alison op een geheel andere wijze dan zij. Is het voor haar echte liefde en voor hem lust? Gefascineerd kijk je naar twee werelden op één planeet. Mannen zijn veel minder gedetailleerd dan vrouwen, althans in deze serie. Het verschil wordt elke aflevering weer meer en pijnlijk duidelijk. Als Allison haar verhaal verteld krijg je veel meer informatie dan als Noah het verteld.

The Affair is een onderhuidse dramaserie die veel meer verteld dan alleen de affaire. Het is dan ook niet meer dan terecht dat de serie een tweede seizoen heeft gekregen en waarschijnlijk dus weer één of meerdere nominaties zal krijgen bij de Golden Globes. Vergeet het vreemd gaan, maar let op de omstandigheden en de vertellingen er om heen. The Affair vertelt je zoveel meer dan je daadwerkelijk ziet. En kijk het met je partner en vraag eens hoe hij/zij tegen de gebeurtenissen aankijkt. Je zou weleens verrast kunnen worden. Ik denk dat The Affair zich dan ook de verrassing van 2014 mag noemen.

9 punten omdat hier bewezen wordt dat mannen inderdaad van Mars komen, en vrouwen van Venus.
Volg The Affair
Vorige aflevering
Episode 11
Episode 11
05x11
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_heplam
02 apr 2015 10:09 -
Sluit me hier helemaal bij aan bij deze recensie precies mijn gedachten :-)
Reageer
avatar_Roeman
02 apr 2015 10:24
Dat is goed om te horen, dank je wel ;-)
Reageer
avatar_Arjensky
02 apr 2015 10:53 -
Goede recensie van een briljante serie. Ik kijk erg uit naar seizoen 2.
Reageer
avatar_Roeman
02 apr 2015 10:58
Ik kijk ook uit naar seizoen 2, ben heel benieuwd welke kant het opgaat ;-)
Reageer
avatar_anonymous
02 apr 2015 13:54 -
Ik vind dit de beste recensie die ik van jou heb gelezen, Mandy. Vond het wel grappig dat je dit de verrassing van 2014 noemt, aangezien dit op voorhand al werd gerekend tot mogelijk een van de betere series van 2014. Met deze cast en showrunner kun je ook moeilijk spreken van een verrassing. En, de Golden Globes is een instituut die verliefd is op nieuwe series. Elk jaar nomineert zij afwijkend van de Emmys, bijvoorbeeld. Volgend jaar gaan de nominaties voor Wilson en West (of van andere nieuwkomers die dit jaar genomineerd werden) naar een andere nieuwe serie/en acteurs die op dat moment in de spotlights staan. Kijk maar naar de nominaties elk jaar: het is het thema van de Globes. De Globes is dan ook één prestigieuze prijs, maar wat minder serieus te nemen.

Maar goede recensie en oo naar seizoen 2.
Reageer
avatar_Roeman
02 apr 2015 14:03
Hoi Virgil, dank je wel voor het compliment ;-)
Reageer
John Doe
Elby (gast)
02 apr 2015 14:32 -
Goed geschreven recensie. De serie facineerde mij. De makers zijn er in in geslaagd om een soort aura om die serie heen te draperen waardoor je blijft kijken. Ik ben dus heel benieuwd wat seizoen 2 in petto heeft.
Reageer
avatar_CC11
17 feb 2016 17:39 -
Ik begrijp volledig wat je bedoelt met "de waarheid" Mandy en dat gaat natuurlijk ook voor het merendeel op maar zoals ik al aanhaalde niet voor die zwangerschapstest die gevonden wordt, want dat houdt echt geen steek.
Dat de serie niet in chronologische volgorde loopt lijkt me ook duidelijk dus dat er in aflevering 1 al een slachtoffer is hoeft geen betoog maar logica zegt mij dat er op het moment dat de inspecteur op zoek gaat in aflevering 7 nog helemaal geen slachtoffer kan zijn, tenzij ik echt iets gemist zou hebben maar ik dacht het niet. :-)
Ik ga in ieder geval nu over op seizoen 2, en wie weet verander ik mijn visie nog ;-)
Reageer
avatar_Roeman
17 feb 2016 18:08 -
Van die zwangerschapstest kan ik mij alleen nog herinneren dat wij ons afvroegen: "van wie kan die zijn." En alles wat er met die inspecteur gebeurd is na alle gebeurtenissen uit seizoen 1, dus niet tijdens. Die inspecteur hoort eigenlijk helemaal aan het eind, verhaal technisch. De inspecteur speelt zich in het heden af en Noah en Alison speelt zich in het verleden af.

Die stukje na deel Noah en Alison, zijn helemaal apart van die delen. Het is heel lastig uitleggen. Maar eigenlijk zouden die scènes ook een naam moeten hebben. Dus het spijt me dat ik het moet zeggen, maar je hebt echt wat gemist. Hoe dan ook ik hoop dat met seizoen 2 alles duidelijker wordt. ;-)
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8