Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Liesbeth de Raaf geeft "The 100 - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 13 januari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The 100 - Seizoen 1

Ik ben op deze serie uitgekomen omdat ik een grote interesse heb in de apocalyptische einde van de wereld verhalen. Ik vind het interessant om te zien hoe een kleine groep mensen moet overleven met laatste redmiddelen. Vooral grote interesse voor de serie heb ik omdat de kernramp Tsjernobyl me ook intrigeert. Zulke verwoestende middelen waarvan we wel onze energie vandaan halen, maar in een klap kan alles besmet zijn. De verminkingen die radioactiviteit veroorzaakt bij het contact met mensen en de angst voor het onzichtbare wat toch zo verwoestend kan werken.

De serie gaat over een aarde die niet meer leefbaar is door een nucleaire oorlog van 97 jaar geleden. Vandaar dat de mensen zijn uitgeweken naar ruimte-stations. Helaas raken hier de middelen op en wordt er weer uitgeweken naar de aarde. Natuurlijk moet dit eerst onderzocht worden en daarvoor hebben ze 100 kleinschalige criminele jongeren uitgekozen. Na een ietwat ruwe landing zijn ze zover om de aarde te onderzoeken en stuiten op alles wat daarmee te maken heeft.

De 100 zijn dus allemaal licht veroordeelde jongeren onder de 18. In de ruimte worden misdaden rigoureus bestraft met de doodstraf. Dit gaat door middel van afdrijving. Hiervoor word de bestrafte in een aparte ruimte gezet en de deur naar de ruimte geopend. Vervolgens worden ze met een harde kracht de ruimte in geslingerd. Zonder extra bescherming is dit natuurlijk niet te overleven. Onder de achttien mag dit nog niet worden uitgevoerd dus vandaar dat de jongeren opgesloten zitten tot een proces op hun achttiende verjaardag. Maar voor deze 100 is er een andere oplossing. Zij mogen terug naar de aarde. Aangezien ze hun hele leven in de ruimte zijn opgegroeid is dit een echte uitdaging. Eenmaal op de aarde aangekomen komen ze in contact met de omstandigheden daar. Er zijn wat nucleaire overblijfselen maar er is ook meer op de aarde. Daar blijkt zelfs nog leven te zijn. Sommige zijn door de radioactiviteit verminkt en sommige niet waar allemaal een verklaring voor is, die op zijn tijd uitgelegd word.

Wat de serie voor mij zo sterk maakt, is de mooie afwisseling, spanning en verschillende karakters. In een groep overlevenden blijken altijd wel wat vaste ingrediënten aanwezig. Er is een slechte jongen, een heldin en nog veel meer. Ik vind Bobby Morley als Bellamy Blake een goede slechte jongen met mooie kanten. Je ziet hem ook veranderen naar verloop van de serie. Hij zorgt er zelf voor dat hij mee naar de aarde kan om zijn zus te beschermen. Zijn zus Octavia Blake die wordt gespeeld door Marie Avgeropoulos. Ik vind haar erg goed in de serie passen, wat betreft uiterlijk en gedrag. Ook haar rol ontwikkelt enorm. Eliza Taylor is Clarke Griffin, de natuurlijke leider die niks slechts wil doen maar erachter komt dat samenwerking met Bellamy het beste blijkt te zijn. In de ruimte blijven de volwassenen achter zoals dr. Abigail Griffin, de moeder van Clarke. Ik vind de rol van Henry Ian Cusick als Marcus Kane ook erg mooi. Hem herken ik van Lost, waar hij Desmond speelde. Hij begint als reserve kanselier in de ruimte, degene die de straffen besluit. Isaiah Washington als Thelonius Jaha is de kanselier in leiding, waar de meningen over verdeeld zijn of hij het wel goed doet. We herkennen hem van Greys Anatomy, waar hij Preston Burke speelde. Ricky Wittle speelt een erg overtuigende grounder, Lincoln. Thomas McDonnel speelt Fin Collins, tussen Clarke en hem ontstaat iets. Het probleem is echter Lindsay Morgen als Raven. Zij is namelijk Finns vriendin. John Murphy word gespeeld door Richard Harmon, een echte schurk tussen de jonge delinquenten.

Het mooie vind ik ervan is dat ze elkaar kunnen tegenwerken maar op de een of andere manier er toch ook een mooie samenwerking ontstaat. In seizoen 1 is er onderscheid tussen de ruimte en de aarde. Iedere aflevering is weer een verrassing wat ze mee gaan maken in dit angstaanjagend, spannend maar toch ook zo mooie aarde. Er zijn diverse aspecten die ze behandelen zoals verwondingen, ziektes en aanvallen die goed in beeld komen. Je ziet de groep groeien en de jongeren veranderen. Wanneer het saai zou kunnen worden komt er weer een twist waardoor het meteen weer interessant is. Zo is er genoeg stof om nog veel seizoenen te vullen.
Volg The 100
Vorige aflevering
The Last War
The Last War
07x16
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The 100