The Tourist

7.3 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Wichita van Rijkom geeft "The Tourist - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 6 februari 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Tourist - Seizoen 1

In The Tourist probeert een man met geheugenverlies, nadat hij bijna vermoord is, erachter te komen wie hij is en waarom iemand hem dood wil. Wat volgt is een bizarre zoektocht door Australië waarin niemand de volledige waarheid lijkt te vertellen.

Wat zou jij doen als je met geheugenverlies wakker wordt in een Australisch ziekenhuis en niemand je kan vertellen wie je bent? Zou je op zoek gaan naar je identiteit of helemaal opnieuw beginnen? En als je besluit op zoek te gaan naar wie je echt bent, wat doe je dan als deze persoon niet aan je verwachtingen voldoet? Deze vraagstukken moeten allemaal beantwoord worden door de hoofdpersoon van de serie The Tourist, gespeeld door Jamie Dornan.

Al gauw belandt de naamloze man in een web vol leugens en moorden.

Aan zijn accent is te horen dat hij van (Noord-)Ierse komaf is. Veel spullen blijkt hij niet te bezitten. Een papiertje in zijn broekzak vertelt hem over een afspraak die enkele dagen later gepland staat. De man besluit naar de afspraak in een afgelegen restaurant te gaan en hier begint de zoektocht naar zijn verhaal. Serveerster Luci (Shalom Brune-Franklin, Cursed) raakt erg geïnteresseerd in de vreemdeling en besluit hem hierbij te helpen.

Politieagente Helen Chambers (Danielle MacDonald, Unbelievable) is de eerste persoon die de mysterieuze man in het ziekenhuis bezoekt. Ze raakt geïntrigeerd door de raadsels om hem heen en besluit, ondanks tegenspraak van haar collega’s, zich meer te verdiepen in hem. Haar obsessie met zijn zaak zorgen voor scheurtjes in haar verloving. Zij en haar partner blijken een nogal ongezonde relatie te hebben, maar door haar naïviteit en goedgelovigheid wil ze dit niet inzien.

De cast van The Tourist is erg goed. Bijna iedereen kent Jamie Dornan wel uit een film of tv-serie en ook in dit verhaal stelt hij niet teleur. Het zijn niet alleen de personages die de serie naar een hoog niveau tillen. De locaties die gebruikt worden zijn mooi, de muziek is apart, maar passend. Het script is weliswaar een tikkeltje vreemd, maar eveneens goed. Er zit best wat humor in The Tourist. Iedere aflevering kwamen er wel meerdere momenten voorbij waarom ik moest lachen. Het betreft veelal subtiele humor en maakt daarmee het geheel iets luchtiger of in sommige gevallen nog absurder.

The Tourist
© BBC One


Al gauw belandt de naamloze man in een web vol leugens en moorden. Op een gegeven moment komt Detective Inspector Lachlan Rogers (Damon Herriman, Secret City) in beeld. Hij wordt op de zaak gezet nadat de hoofdpersoon voor een tweede keer ternauwernood aan de dood ontsnapt. De man heeft geen flauw idee waarom slechteriken het op hem gemunt hebben. Met de broodkruimels die hij voorheen zelf gaandeweg heeft achtergelaten probeert hij te ontcijferen wat er is gebeurd. Lachlan Rogers heeft ondertussen zijn eigen visie op de hele zaak en de man zonder naam.

Het hele seizoen van de miniserie telt zes afleveringen. Aan het eind van het verhaal weten we de naam van de hoofdpersoon, een deel van zijn verleden en blijven we achter met een kleine cliffhanger over zijn toekomst. De cliffhanger is jammer want het voelt niet als een serie waar nog een vervolg op komt. Maar wat ik eigenlijk nog teleurstellender vind is dat het publiek op een hoop vragen geen duidelijk antwoord krijgt. Dit hoort ook wel deels bij de sfeer van het hele verhaal, maar toch had ik het beter gevonden als het met een duidelijker einde was afgesloten.

Ondanks het veelbelovende begin heeft The Tourist de verwachtingen niet helemaal waargemaakt.

In de vijfde aflevering zien we de hoofdpersoon door het (per ongeluk) innemen van drugs tijdens zijn hallucinaties door het verleden lopen. Het is een bijzondere manier om erachter te komen hoe hij op dat punt is beland, maar ook een wat onduidelijke manier. Persoonlijk vond ik het wel een grappige aflevering maar het voelde ook erg alternatief om het zo te vertellen. De laatste aflevering geeft antwoord op alle vragen die op dat moment nog onbeantwoord waren maar levert tegelijkertijd weer een hoop nieuwe vragen op.

Ondanks het veelbelovende begin heeft The Tourist de verwachtingen niet helemaal waargemaakt. Dit betekent echter niet dat ik niet genoten heb van de serie. Het was verfrissend om Jamie Dornan in deze rol te zien. Het einde was weliswaar wat teleurstellend maar niet dusdanig slecht dat dit al het goede werk daarvoor tenietdoet. De makers hebben met The Tourist een unieke, mysterieuze, grappige en met actie gevulde serie neergezet die een bingewatch sessie waard is.

The Tourist
© BBC One
Video on youtube
Volg The Tourist
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Tourist