Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Conan Miller geeft "The Terminal List - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Conan Miller op 1 september 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Terminal List - Seizoen 1

The Terminal List is een sterke actie-drama dat zomaar de zoveelste cliché-serie had kunnen worden, maar de cast en uitstekende productie tillen deze serie boven het gemiddelde uit.

Het verhaal van The Terminal List wordt verteld in acht spannende afleveringen van 55 minuten. James Reece (Chris Pratt, Parks and Recreation) is de leidinggevende officier van een groep Navy SEALs. In hun strijd tegen internationaal terrorisme richten zij zich vooral op belangrijke leidinggevenden. Daarbij leggen ze vaak hun leven in handen van informanten en verraders om aan de nodige informatie te komen.

Wanneer een belangrijke missie een dramatische wending neemt, moet Reece zich voor de gebeurtenissen verantwoorden. Dan blijkt dat hij zich cruciale gebeurtenissen anders herinnert dan de getuigenverslagen vertellen. Hij lijkt een verkeerde inschatting gemaakt te hebben met dodelijke gevolgen voor zijn team.

Eenmaal terug bij zijn gezin gaat hij steeds meer gebukt onder twijfels en schuldgevoelens. Daarnaast heeft hij last van zeer realistische hallucinaties. Hij vraagt zich af of hij nog wel in staat is om zijn werk goed te doen. Als er nieuwe feiten aan het licht komen slaat zijn twijfel in volle hevigheid toe.

Reece vermoed dat er sprake is van een complot. Moet hij vrezen voor zijn leven en dat van zijn gezin, of heeft hij een hersenbeschadiging opgelopen tijdens de missie? Er lijken steeds meer aanwijzingen voor het laatste…

Reece vraagt zich steeds meer af of hij zichzelf nog wel kan vertrouwen

Als de situatie uitloopt op een tragedie gaat hij op zoek naar antwoorden, al kan hem dat zijn leven kosten. Hij vindt bondgenoten die hem willen helpen. Zij vertrouwen hem met hun leven, maar Reece vraagt zich steeds meer af of hij zichzelf nog wel kan vertrouwen.

Over Chris Pratt lees ik vaak sterk uiteenlopende meningen. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom. In zijn komische rollen vind ik hem altijd erg de moeite waard, maar iedereen mag daar een eigen mening over hebben. In deze serieuze productie bewijst hij echter wel degelijk ook een goede dramatische rol aan te kunnen. Van mij mag hij vaker in dit soort rollen gecast worden.

Natuurlijk hadden de professionele critici een iets minder positieve mening. Ik snap wel waarom. De serie zakt hier en daar wat in onder het gewicht van z’n eigen ambities. Toch zal niet iedere liefhebber van dit genre zich daaraan ergeren. Gemiddeld genomen is The Terminal List stukken beter dan veel concurrenten.

Gemiddeld genomen is The Terminal List stukken beter dan veel concurrenten.

Hoewel sommige dingen een tv-criticus misschien ontgaan zijn, vielen mij veel realistische details op. De manier waarop Reese zich beweegt, hoe hij voortdurend zijn omgeving in de gaten houdt, altijd een plek zoekt waar hij in zijn rug gedekt is, allemaal dingen die een paranoïde persoon zou doen. Maar diezelfde dingen doet ook een getrainde professional die weet dat hij altijd op zijn hoede moet zijn voor een aanslag. Ook de manier waarop Pratt met zijn wapens omging zag er zeer geloofwaardig uit.

Die details komen bij schrijver Jack Carr vandaan. Hij is een veteraan uit het Amerikaanse leger, waar hij twintig jaar heeft gediend als Navy SEAL tot hij in 2016 afzwaaide. Hij weet dus waar hij het over heeft. Om als burger weer een bestaan op te bouwen is hij gaan schrijven. Voor zijn onderwerpen hoefde hij niet verder te zoeken dan zijn eigen ervaringen als SEAL en sniper.

The Terminal List is de titel van zijn eerste boek over Navy SEAL Jack Reece. Inmiddels zijn er al vijf boeken verschenen met James Reece in de hoofdrol. Wat mij betreft mogen ze de rest ook verfilmen, als de kwaliteit op dit niveau blijft. Ik geef The Terminal List een 8. Met iets meer vaart in het verhaal had dit cijfer nog hoger kunnen zijn.
Video on youtube
Volg The Terminal List
Vorige aflevering
Reclamation
Reclamation
01x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_toetje1977
12 sep 2022 23:34 -
Serie die naar het einde toe sterker en sterker wordt, met de drie laatste afleveringen als hoogtepunt. Minpunt is de filter die over het beeld gegooid is waardoor de hele serie onnodig donker is. Zelfs overdag oogt alles erg donker, dat maakte sommige scènes er niet duidelijker op.
Zeker eens met je 8, dat zou ik deze serie ook geven.
Reageer
The Terminal List