Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Pascal Jans geeft "The Terminal List - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Pascal Jans op 6 juli 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Terminal List - Eerste aflevering

Wederom kunnen liefhebbers van onder andere het actiegenre en series gebaseerd op een succesvolle boekenreeks aan de slag met de nieuwste serie van Amazon. Deze keer gaat het om The Terminal List.

Vanaf 1 juli 2022 staat er weer een nieuwe actievolle serie op Amazon Prime Video. Deze keer betreft het een verfilming van Jack Carr's bestseller-roman The Terminal List. In deze serie volg je James Reece (Chris Pratt, Parks and Recreation), een Navy SEAL die na een misgelopen missie terugkeert naar zijn thuisland. Eenmaal aangekomen in zijn thuisland ervaart hij problemen met het herinneren van de gebeurtenissen en wordt hij tegelijkertijd kritisch ondervraagd over deze gebeurtenissen en welke rol hij heeft gespeeld in het mislukken van de missie.

De mislukte missie is het begin van de serie waarin het SEAL Team een Syrische wapenexpert te grazen wil nemen. Al snel loopt dit compleet uit de hand en keert Reece als enige overlevende richting huis, of ging hij een paar dagen nadat zijn overleden teamgenoten huiswaarts zijn gevlogen pas richting huis? Deze vraagstukken komen continu voorbij met het kijken naar de eerste aflevering. Heeft dit zich nu echt afgespeeld of kijk je door de vertroebelde ogen van Reece?

Voor Reece is het allemaal heel duidelijk, zijn team is verraden tijdens de missie. Voor de autoriteiten is het duidelijk dat Reece zichzelf niet is en twijfelen al gauw aan zijn verklaring tijdens de ondervraging. Als er vervolgens in zijn thuisland ook onverklaarbare doden beginnen te vallen is Reece er helemaal zeker van dat hier sprake is van een complot. Tegelijkertijd ziet hij aan het eind van de eerste aflevering zelf ook in dat hij een medische keuring moet ondergaan vanwege zijn toestand. Hij is niet veilig vanwege een diepgaand complot en eveneens door zijn eigen medische toestand. Helaas is ook het leven van degenen van wie hij houdt niet veilig.

In de eerste aflevering worden er een aantal personages geïntroduceerd die hem te hulp schieten. Zo zie je goede vriend Ben Edwards (Taylor Kitsch, True Detective) en journaliste Katie Buranek (Constance Wu, Fresh off the Boat), al is die laatste in de eerste plaats uit op een sappig verhaal over het falen van de overheid. Qua aantal personages is het redelijk overzichtelijk al krijg je, op Reece na, weinig achtergrondinformatie over de andere personages. Chris Pratt heeft komische eigenschappen in zich, maar deze eigenschap komt niet tot zijn recht bij het personage James Reece. Gelukkig is Chris Pratt eveneens bekend met actievolle rollen en dat zal goed van pas komen in deze serie.

The Terminal List
© Prime Video


Hopelijk ontvouwt zich een groot complot met verrassende plotwendingen en aangevuld met levensechte actiescènes die zo kenmerkend zijn uit Jack Carr’s boekenreeks

Mij beklijft het gevoel dat er meer in deze serie zit dan dat de eerste aflevering doet vermoeden. Het verhaal is interessant, maar het voelt bij vlagen onoverzichtelijk en onsamenhangend aan. Deze constatering vind ik jammer, want het kan ervoor zorgen dat bepaalde kijkers afhaken na het zien van de eerste aflevering. Helemaal als je bedenkt dat in dit genre de keuze reuze is en mensen gelijk geïntrigeerd willen worden bij het kijken van een nieuwe serie. De actievolle momenten zitten wel goed in elkaar en als de makers de kern van de boekenreeks intact houden dan zal dit voor de rest van de serie qua actie wel goed zitten.

Ik ga zeker verder kijken, want ik voel dat er potentie in deze serie zit al komt dat in de eerste aflevering nog niet helemaal uit de verf. Hopelijk ontvouwt zich een groot complot met verrassende plotwendingen en aangevuld met levensechte actiescènes die zo kenmerkend zijn uit Jack Carr’s boekenreeks.
Video on youtube
Volg The Terminal List
Vorige aflevering
Reclamation
Reclamation
01x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Terminal List