Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Sam Blaauboer geeft "The Sniffer - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Sam Blaauboer op 15 juli 2017.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Sniffer - Eerste aflevering

The Sniffer, of zoals het origineel heet Nyukhach, is een serie waarin we een misdaadanalist volgen die wel een hele aparte gave heeft. Door middel van zijn zeer ontwikkelde reukvermogen krijgt hij een uniek inzicht bij het oplossen van mysteries. Het nadeel: het heeft een prijs in zijn persoonlijke leven, aldus Netflix.

Ik ben net, nog geen 5 minuten geleden, klaar met het kijken van de eerste aflevering en moet zeggen dat ik aardig onder de indruk ben van de serie. In de eerste minuten zien we al de, in mijn ogen, best wel toffe gave van ons hoofdpersonage, The Sniffer (Kirill Käro, Saint Valentine’s Night) in actie. Wanneer hij een vliegtuig board ruikt hij de geur van acetonperoxide geplastificeerd in celluloid bij een passagier. Een ‘bekende’ geur die je altijd ruikt bij een bom en met niets anders kan verwarren.

The Sniffer
© ICTV


Op weg naar huis hoort hij op het nieuws dat de lokale politie alles heeft opgelost. Terwijl hij thuis is krijgt hij een belletje van zijn ex-vrouw, die hem vertelt dat zijn zoon (Sergey Leskov) ervan wordt verdacht drugs te hebben gedeald in zijn school. Na een gesprek met de directeur van de school en een flinke snuif aan het marihuanazakje te hebben genomen komt The Sniffer erachter dat zijn zoon helemaal niet schuldig is. Bij scheikunde zit de echte dealer die, volgens The Sniffer, goedkope namaak marihuana verkoopt.

Deze twee scenario’s laten perfect zien waartoe The Sniffer in staat is.

Deze twee scenario’s laten perfect zien waartoe The Sniffer in staat is. Het heeft alleen wel een effect op zijn persoonlijke leven. Allergieën en andere ziektes liggen op de loer. Natuurlijk, dit zijn twee kleine scenario’s uit de eerste aflevering, maar ze laten zien wat voor een karakter The Sniffer is en wat hij doet. Het verhaal gaat natuurlijk dieper in op de misdaad van de serie, maar om ‘major spoilers’ uit deze recensie te houden heb ik besloten om hier niets over te schrijven.

The Sniffer
© ICTV


Mijn conclusie voor de eerste aflevering van The Sniffer? Een goede 7. De aflevering laat zien wat de gave van The Sniffer is en wat hij hier allemaal mee doet. We werden ook geïntroduceerd met het werk dat bij misdaad komt kijken. Dus al met al is het een goede (buitenlandse) serie die ik waarschijnlijk nog op lange termijn verder zal gaan kijken.
Volg The Sniffer
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
04x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Sniffer