Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Nieuwe acteurs gecast voor het tweede seizoen van The Sandman

Netflix heeft de cast voor seizoen twee van The Sandman uitgebreid met verschillende nieuwe acteurs.

Ruairi O'Connor (foto onder, links) is gecast als Dream's zoon Orpheus, Freddie Fox als Loki, Clive Russell (foto onder, rechts) als Odin, Laurence O'Fuarain als Thor, Ann Skelly als Nuala, Douglas Booth als Cluracan, Jack Gleeson als Puck, Indya Moore als Wanda en Steve Coogan als Barnabus - allemaal personages uit de verhaallijnen Season of Mists en Brief Lives van de stripverhalen.

15659 Ruairi O'Connor en Clive Russell

Ze voegen zich bij de eerder aangekondigde nieuwe castleden Esmé Creed-Miles als Delirium, Adrian Lester als Destiny en Barry Sloane als The Prodigal. Ze zijn allemaal te zien naast Tom Sturridge als Dream, Kirby als Death, Mason Alexander Park als Desire en Donna Preston als Despair die terugkeren uit het eerste seizoen.

In het eerste seizoen van de serie, gebaseerd op de gelijknamige DC Comics-serie van Neil Gaiman, wordt Sandman, alias Dream (Sturridge) - het krachtige kosmische wezen dat al onze dromen beheerst - onverwacht gevangen genomen en meer dan een eeuw lang gevangen gehouden. Hij moet dan door verschillende werelden en tijdlijnen reizen om de chaos die zijn afwezigheid heeft veroorzaakt te herstellen.

O'Connors Orpheus, dichter, muzikant en orakel, is het enige kind van Dream en muze Calliope. Orpheus is een idealistische, romantische jongeman - en heel erg zijn vaders zoon - totdat de tragedie toeslaat en hem de ware aard van de liefde onthult.

Loki van Fox is de god van de chaos. Loki is een charmante, verleidelijke gedaantewisselaar. Loki is de slimste en gevaarlijkste persoon in elke kamer, hij is volkomen onweerstaanbaar en nooit te vertrouwen.

Russells Odin is de vader van Thor en bloedbroeder van Loki. Hij is al heel lang een bondgenoot van Dream, maar wordt tot wanhopige extremen gedreven in zijn pogingen om Ragnarök te voorkomen.

O'Fuarain's Thor is de stormgod. Met zijn hamer Mjollnir is Thor bruusk, onbeschoft en volledig gedreven door zijn lust - voor eten en drinken, voor de strijd en voor seks.

Skelly's Nuala en Booth's Cluracan zijn koninklijke afgezanten van het hof van Faerie. Nuala en Cluracan zijn broer en zus die in alle opzichten elkaars tegenpolen zijn. Nuala is verantwoordelijk, empathisch en principieel. Cluracan is een impulsieve schurk die leeft voor zijn plezier. Ze zijn het over alles oneens, behalve over hun toewijding aan elkaar.

Gleeson's Puck is een kwaadaardig figuur die dient als koninklijke nar voor Koning Auberon van Faerie. Puck is gefascineerd door stervelingen en doet niets liever dan ze te bespotten voor zijn eigen plezier. Hij is ook de inspiratie voor Shakespeare's Puck in A Midsummer Night's Dream.

Moore's Wanda is een professionele chauffeur en veiligheidsagent voor een exclusief reisbureau. Wanda bewijst zichzelf als onmisbare gids tijdens een Endless road trip naar de wakkere wereld.

Barnabus van Coogan is de hondse metgezel van de verloren broer van de Endless. Barnabas is loyaal en liefdevol, maar een uitgesproken cynicus. Hij is de beste vriend en de scherpste criticus van de mens.

Andere terugkerende castleden zijn Patton Oswalt, Vivienne Acheampong, Gwendoline Christie, Jenna Coleman, Ferdinand Kingsley, Stephen Fry, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar, Vanesu Samunyai en Razane Jammal.

The Sandman is ontwikkeld en geproduceerd door Gaiman, showrunner Allan Heinberg en David S. Goyer en wordt geproduceerd door Warner Bros. Television. Jamie Childs regisseert alle afleveringen.
Vorige aflevering
Dream of a Thousand Cats/Calliope
Dream of a Thousand Cats/Calliope
01x11
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Sandman