The Rook

7.3 / 10
55 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Peter Rotthier geeft "The Rook - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 27 september 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Rook - Seizoen 1

Toen ik enkele weken geleden de eerste aflevering van The Rook onder de loep nam, kwam ik tot de vaststelling dat het verhaal van Myfanwy Thomas heel wat potentieel had om zich verder te ontwikkelen tot een meer dan degelijke actie serie met thriller allures. Geheime organisaties doen het altijd goed en als men dat dan combineert met buitenaardse krachten, is succes bijna verzekerd.

Greenwell zet een neutrale, kleurloze vrouw neer, met enkele zeldzame opflakkeringen.

Het scenario van The Rook is er dan ook eentje om van te smullen en zit vol intriges, die de zoektocht van Myfanwy er niet makkelijker op maakt. De makers zijn er in geslaagd om van The Rook een plausibel verhaal te maken ondanks de vreemde bovennatuurlijke krachten die meewerken om Myfanwy weer op het juiste pad te brengen. Maar wie helpt haar en wie niet? Het duurt lang voor de kijker alvorens de mysteries rond haar werkgever en haar collega’s ontluikt worden.

Aan het eind komen we ook te weten welke gebeurtenissen vooraf gegaan zijn aan haar moorddadige tocht over de brug aan het begin van het verhaal en lijkt het wel of Myfanwy is terecht gekomen in een vicieuze cirkel. De serie op zich is spannend, bevat de nodige twists en geheimzinnigheid. Het grote probleem is echter dat Emma Greenwell als hoofdpersonage nauwelijks het hoofd boven water kan houden. Ze wordt zonder problemen weggespeeld door alle andere personages die haar weg kruisen. Het enige dat de serie recht houdt zijn de sterke personages in haar omgeving en de spanning die opgebouwd wordt.

© Starz


Het verhaal van het geheugenverlies en de zoektocht naar de waarheid geven een actrice toch een mooi gegeven om er iets van te maken. Greenwell slaagt er geen enkel moment in om de aanvankelijk bange en onzekere Myfanwy over te brengen op het scherm. Ook wanneer ze in haar zoektocht opnieuw zelfverzekerder wordt, merk je dat niet aan haar spel. Greenwell zet een neutrale, kleurloze vrouw neer, met enkele zeldzame opflakkeringen. Voor haar is dit een gemiste kans.

Toch gaan we The Rook niet in de prullenmand gooien. Daarvoor is het verhaal te interessant en zorgen de andere acteurs en actrices voor voldoende vuurwerk om van The Rook toch nog een meer dan degelijk kijkstuk te maken.
Volg The Rook
Vorige aflevering
Chapter 8
Chapter 8
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TragicError
07 dec 2019 14:13 -
Helaas mijn ervaring met deze serie is een stuk minder positief. Slecht neergezette personages. Verhaallijnen die in eerste instantie inhoid hebben worden gaandeweg vergeten. De rol van Olivia Munn kan zo uit de afleveringen weggesneden worden en de uitkomst blijft hetzelfde.
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8