The Romanoffs

6.7 / 10
80 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Dave Scholting geeft "The Romanoffs - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Dave Scholting op 4 december 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Romanoffs - Seizoen 1

The Romanoffs is een beetje een aparte, vreemde serie. De Amazon Original uit 2018 gaat, in tegenstelling tot wat je zou vermoeden, níet over de befaamde Russische tsarenfamilie de Romanovs. Deze dynastie kwam in 1918 ongelukkig aan zijn einde toen het regerend hoofd, tsaar Nicholas ll en zijn familie werden geëxecuteerd. De serie, die uit acht afleveringen bestaat, gaat eigenlijk over.....ja, waar gaat de serie nu precies over? Dat is eigenlijk de voornaamste vraag die mij bezig hield tijdens het kijken en daarna.

In elke aflevering volgen we een aantal mensen waarvan er één of twee op de één of andere manier 'verbonden' zijn met de Romanovs. Dit kan iemand zijn die afstamt van de Romanovs, iemand die getrouwd is met een Romanov, iemand die een boek heeft geschreven over de Romanovs of iemand die een rol speelt in een miniserie die gemaakt wordt over de Romanovs. Het enige wat deze personen helaas met elkaar gemeen hebben, wat mij betreft, is dat je als kijker op geen enkel moment een emotionele band met de personages ontwikkelt. Dat komt misschien omdat je in elke aflevering te maken hebt met andere acteurs en andere personages (hoewel sommige acteurs en hun personages in meerdere afleveringen te zien zijn), maar ze doen je verder gewoon niks als kijker. Je ziet wat er gebeurt met deze personages, maar daar blijft het dan ook bij.

© Amazon


Daar komt nog bij dat er een hoop personages in de serie zitten die nogal vreemd reageren op bepaalde gebeurtenissen of zelfs compleet onsympathiek overkomen. Een goed voorbeeld hiervan is de derde aflevering waarin Isabella Huppert een regisseuse speelt van de miniserie die zij maakt over de Romanovs. De regisseuse doet er echt alles aan om haar steractrice (gespeeld door Christina Hendricks, Mad Men) haar beste optreden te laten geven, maar zij gaat daarin zó ver dat het volstrekt ongeloofwaardig is wat zij doet en het alleen maar irritatie opwekt. Tja, dan maak je het de kijker wel erg moeilijk om geïnteresseerd te blijven kijken naar je serie, hoeveel talentvolle acteurs je er ook instopt.

Dat wil niet zeggen dat alle afleveringen perse slecht zijn. Zoals gezegd is er een blik bekende, talentvolle acteurs voor de serie opengetrokken. Zij doen hun uiterste best met het materiaal dat zij gekregen hebben. Ook zijn sommige verhalen op zich best interessant, maar omdat de afleveringen tussen een uur en anderhalf uur duren, duurt het vrij lang voordat je enigszins bij een clou komt die dan ook nog eens vaak teleurstelt. Behalve de acteurs ziet de cinematografie er ook prima uit. Er is gefilmd in verschillende landen en op verschillende locaties en dat zorgt gelukkig voor wat variatie in de serie. Het grootste minpunt aan The Romanoffs is dat er veel meer aan het script gewerkt had moeten worden. Dat laat het behoorlijk afweten, waardoor het je als kijker gewoon niet interesseert wat er met de personages gebeurt.

De voornaamste reden waarom ik deze serie wilde zien is Matthew Weiner, het brein achter Mad Men. Met deze succesvolle serie heeft Weiner mij zeven seizoenen laten genieten, maar wat hij nu precies met The Romanoffs voor ogen had is mij volstrekt onduidelijk. Dat is zonde want je kunt aan de serie wel afzien dat er veel geld in is gaan zitten. Amazon heeft The Romanoffs geen tweede seizoen gegeven en dat vind ik volkomen terecht. Toch hoop ik dat Matthew Weiner weer terugkomt met een nieuwe serie, die mij hopelijk dan wel kan bekoren.
Volg The Romanoffs
Vorige aflevering
The One That Holds Everything
The One That Holds Everything
01x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Trigger Point - Eerste aflevering

6

Billie vs Benjamin - Eerste aflevering

9

Lost in Space (2018) - Seizoen 3

7.5

The Witcher - Seizoen 2

7.5

Rick and Morty - Seizoen 5 (DVD)

9

Dexter: New Blood - Seizoen 1

9.5
The Romanoffs