Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Wichita van Rijkom geeft "The Rain - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 24 mei 2018.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

The Rain - Seizoen 1

Na mijn recensie over de eerste aflevering van The Rain kon ik niet wachten om het seizoen verder te kijken. Helaas bestaat het eerste seizoen uit maar acht afleveringen die allemaal nog geen 40 minuten per stuk duren. Na een stevige bingewatch-sessie ben je hier dus al gauw doorheen. Toch gebeurt er meer dan genoeg in deze korte tijd en voelen de afleveringen veel langer aan, en dat bedoel ik op een positieve manier. The Rain vertelt het verhaal van een groep jongeren in Denemarken die met virus gevulde regenbuien hebben overleefd en zes jaar na de uitbraak nog altijd proberen te overleven in een post-apocalyptische wereld. De familie Andersen staat centraal in dit alles, in het bijzonder Simone (Alba August) en haar broertje Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen), wiens verhaal wij in deze serie volgen.

Het acteerwerk is sowieso bijzonder sterk van alle castleden.Na de virus-uitbraak weten Simone en Rasmus zes jaar te overleven in een bunker waar hun vader hen destijds naartoe heeft gebracht. Het eten begint echter op te raken en de twee smachten naar wat buitenlucht. Na het besluit te hebben genomen de bunker te verlaten ontmoeten ze al gauw een groep andere overlevenden, bestaande uit de militair Martin (Mikkel Boe Følsgaard, Arvingerne), de mysterieuze Beatrice (Angela Bundalovic), de gelovige Lea (Jessica Dinnage), de verlegen Jean (Sonny Lindberg) en ‘nietsnut’ Patrick (Lukas Løkken). Er wordt vriendschap gesloten en de groep trekt er uiteindelijk op uit, op zoek naar antwoorden. Simone is erachter gekomen dat Apollon, het bedrijf waarvoor haar vader werkt, iets te maken heeft het met virus en wellicht ook de sleutel is naar een vaccin. Sinds de uitbraak zit de wereld echter vol gevaren. De mensen die er nog zijn overlijden nog altijd aan het virus, ‘vreemdelingen’ patrouilleren door het land om overlevenden zonder reden op te pakken of te vermoorden en regen en ander water wordt met angst vermeden om maar niet ziek te worden. Wat volgt is dan ook een gevaarlijke reis naar een nog onbekende toekomst.

© Netflix


In iedere aflevering wordt een achtergrondverhaal verteld van een van de karakters zodat je als kijker ook wat meer over hun verleden te weten komt. Deze korte flashbacks geven de personages en hun acties een stuk meer diepgang en zorgen ook voor meer begrip over de wereld waarin zij nu leven. Hoewel ik mij tijdens de pilot nog zeer irriteerde aan de jonge acteur die Rasmus speelt (Bertil De Lorenzi) heeft hij later in het seizoen een prachtige scène waarin hij met zijn zus een belangrijk trauma bespreekt. De manier waarop hij deze emoties overbracht heeft bij mij gelijk alle kritiek op zijn eerdere werk tenietgedaan. Bovendien is het achteraf gezien misschien ook wel goed dat je je aan een karakter irriteert, want in dit geval betekent het dat hij zijn rol dus wel overtuigend heeft neergezet. Het acteerwerk is sowieso bijzonder sterk van alle castleden. De vergelijking met The Walking Dead heb ik al een aantal keren voorbij zien komen en hoewel ik, op wat korte stukken na, niet veel van deze serie heb gezien denk ik wel dat The Rain iets milder is. Er zit zeker spanning, actie en horror in maar niet van dusdanige mate dat je trillend voor je tv scherm zit (ik ben zelf niet zo'n dappere dodo).

Eigenlijk voelde de hele serie een beetje als een goede speelfilm die zo in de bioscoop zou kunnen draaien.Gaandeweg komt de groep erachter dat ze omringd zijn door een muur en dat zij zich in een quarantainezone bevinden. Het idee dat achter deze muur wellicht nog wel een wereld vol leven schuilgaat wordt al gauw geopperd wat een belangrijk plan in werking zet. Onderlinge relaties veranderen ook naarmate de reis vordert en zelfs voor de liefde is er plaats, ondanks de toch wel uitzichtloze situatie. Enkele details worden echter hier en daar helaas over het hoofd gezien. Zo roept bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe bril door Jean toch wel wat vragen op (hoe vindt hij iets in de juiste sterkte bijvoorbeeld?) en is het gebit van Lea met een nog piekfijn uitziende beugel ook wat twijfelachtig (na al zes jaar lang geen orthodontist te hebben gezien). Echter zijn dit zulke kleine dingetjes dat die het verhaal zeker niet in de weg zitten. Ik had wel verwacht dat de taal mij daarentegen meer zou storen maar ik moet zeggen dat dit reuze mee viel. Op het feit na dat je continu je aandacht erbij moet houden om alles te kunnen volgen, keek het verder prima weg.

De manier waarop alles is gefilmd geeft de trieste, lege en bedreigende wereld waarin de jongeren moeten zien te overleven prachtig weer. Eigenlijk voelde de hele serie een beetje als een goede speelfilm die zo in de bioscoop zou kunnen draaien. Ik ben dan ook dolenthousiast over The Rain! Op dit moment is er nog niks bekend over een vervolg maar ik hoop heel erg dat er in ieder geval een tweede seizoen komt. Er is nog meer dan genoeg stof over voor heel wat afleveringen en het open einde vraagt ook om meer antwoorden. Kwalitatief heb ik er nauwelijks iets op aan te merken maar na een korte rondvraag in mijn vriendengroep kwam ik erachter dat toch niet iedereen zo positief naar de serie heeft gekeken. Sommigen haakten na enkele afleveringen alweer af en vonden het niks aan. Blijkbaar is dit genre dus niet voor iedereen geschikt. Toch vind ik dat Netflix een perfecte combinatie van mysterie, spanning en drama heeft weten te maken met The Rain. De serie krijgt van mij dan ook een dikke voldoende en flinke aanbeveling om te gaan kijken!

© Netflix
Vorige aflevering
Trust Your Instincts
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BadWolf
26 mei 2018 03:47 -
Kan het alleen maar met deze recensie eens zijn. Heb de 10 afleveringen dan ook 3 dagen bekeken. Normaal gesproken heb ik moeite met het blijven kijken naar anderstalige (dus geen NL, Eng of Duits) series maar daar had ik bij deze serie verrassend genoeg geen moeite mee.
Reageer