The Purge

7.4 / 10
42 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Sandra Hutchison geeft "The Purge - Seizoen 1 (dvd)" een 7.5.
Geschreven door Sandra Hutchison op 23 oktober 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Purge - Seizoen 1 (dvd)

American Nightmare
Na de succesvolle The Purge films is deze horrorserie een haast logisch gevolg.

De eerste afleveringen gaven mij echter gemengde gevoelens. Ik was erg onder de indruk van de eerste drie films en had dan ook hoge verwachtingen van deze gelijknamige serie. Na twee afleveringen trok ik de conclusie dat deze serie slechts een teleurstellend en slap verhaal toonde, maar ik had het mis….

Deze serie moet je echt even de tijd gunnen. De basis van het verhaal is vergelijkbaar met de films. Eén keer per jaar krijgen de brave burgers van Amerika de kans om ongestraft misdaden te plegen. Veel Amerikanen blijken met opgekropte haatgevoelens te zitten en gaan over tot moord tijdens The Purge Night. Voor de rest van de inwoners zit er niets anders op dan terugvechten, schuilen of vluchten.

© USA Network


In dit eerste seizoen ontmoet de kijker diverse nieuwe personages, allemaal met een persoonlijk verhaal. Dat is ook de reden waarom deze reeks in eerste instantie wat traag en weinigzeggend verloopt. Twee verhaallijnen als voorbeeld:
De naar succes strevende Jane Barbour (Amanda Warren) besluit iemand in te huren om haar discriminerende baas (William Baldwin) te vermoorden, maar ze krijgt spijt. Kan ze de moordenaar nog tegenhouden? En het zusje van ex-marinier Miguel Guerrero (Gabriel Chavarria) heeft zich aangesloten bij Tavis (Fiona Dourif), de leider van een zorgwekkende sekte. Aan Miguel de taak om zijn zusje te redden, maar komt hij op tijd?

[image-105880]

Het acteerwerk is over het algemeen niet slecht, maar ook niet opvallend sterk. Eerst moeten alle personages aan je voorgesteld worden en leer je wat van hun achtergrond. De geduldige kijker zal ontdekken dat uiteindelijk alle verhaallijnen bij elkaar komen. Na een paar opbouwende afleveringen word je getrakteerd op een spannend verloop en een aantal originele wendingen.

De makers hebben een aantal nieuwe locaties bedacht, de opvallendste is The Carnival of Flesh, een onheilspellende plek waar rijke mensen tegen betaling hun agressie op onschuldige mensen kunnen botvieren. Goed bedacht; de serie had zich met gemak volledig op deze huiveringwekkende plek af kunnen spelen.

Al met al is deze nieuwe serie een prima aanvulling op de films, hoewel het nog best een tikkeltje spannender en geloofwaardiger mag allemaal. Ik ben in elk geval benieuwd naar het vervolg.
Volg The Purge
Vorige aflevering
7:01am
7:01am
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5